Miley Cyrus: De la Hannah Montana la roluri mature în cinema

Miley Cyrus: De la Hannah Montana la roluri mature in cinema

Miley Cyrus este una dintre cele mai cunoscute artiste de la Hollywood. In copilarie, a devenit cunoscuta pentru rolul lui Hannah Montana, si de atunci cariera ei s-a extins in muzica, film si televiziune. Ca artist memorabil, Miley a experimentat o multime de stiluri muzicale si a calatorit in intreaga lume ca invitatie la evenimente si concerte. Aceasta poveste de succes a fost incununata de o avere neta de 170 de milioane de dolari, care s-a adunat in decursul carierei sale de peste 15 ani.

Biografie

Miley Ray Cyrus (nascuta Destiny Hope Cyrus) s-a nascut pe 23 noiembrie 1992, in Nashville, Tennessee. Parintii ei sunt cantautorul country Billy Ray Cyrus si cantareata Leticia Finley. Miley a urmat scoala elementara la Heritage Elementary School din Tennessee, pana cand familia sa a mutat la Los Angeles, California. La varsta de 13 ani, tanara Miley Cyrus a primit un rol in Disney Channel in serialul de comedie „Hannah Montana”.

Cariera

Serialul cu acelasi nume a devenit un hit si a adus faima si renumele lui Miley Cyrus deasupra lumii. Dupa finalizarea serialului in 2011, s-a focusat pe cariera muzicala, lansand cantece pop clasice si muzica si lyrics hip-hop-rock si imbinand-o cu stilul de viata controversat care a inceput sa o defineasca.

In acelasi timp, Cyrus a jucat in diverse productii cinematografice. In 2008, a jucat in „Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert”, in care a cantat, a act, si a dansat. In 2009, a jucat in „Hannah Montana: The Movie”, extindere a serialului sau. A mai jucat in filme precum „So Undercover” (2012), „A Very Murray Christmas” (2015), „Guardians of the Galaxy Vol. 2” (2017) si in „The Last Song” (2010).

In 2019, Miley a jucat in Black Mirror: Bandersnatch. De asemenea, a scris si a produs productiile lui del Torro, verificare si contrast. In 2020 aparitia sa in Doom: Annihilation a captat atentia lumii. In prezent, Miley Cyrus lucreaza la lansarea unui nou album si la o viitoare productie a Casei Disney.

Viata Personala

Viata personala a lui Miley Cyrus poate fi descrisa ca avand un numar mare de prieteni si intalniri romantice. In 2008, a inceput sa se intalneasca cu Nick Jonas si intalnirea le-a purtat pana in 2009. Apoi, de mai multe ori s-a intalnit cu cantaretul Liam Hemsworth in 2009, iar in 2012 a fost intrebata sa o ia inainte si el a acceptat-o. Cei doi au incercat sa se casatoreasca dar relatia lor a luat sfarsit in 2013.

Miley Cyrus si-a gasit inca o data dragostea in 2015, cand si-a inceput relatia cu Patrick Schwarzenegger. Din 2016, ea se intalneste cu actrita si modelul Stella Maxwell. In aprilie 2019, Miley Cyrus a anuntat ca este bisexuala si se intalneste cu prietena ei de lunga durata, Kaitlynn Carter si apoi cu Cody Simpson in august 2019.

Averea

Averea neta a lui Miley Cyrus s-a ridicat la 170 de milioane de dolari in ciuda presupusei sale contributii scazute in masura de cateva milioane de dolari catre servicii de ingrijire pentru dependenti de droguri, plati de credite imprumuturi si somaj pentru cateva dintre membrii angajati ai familiei sale. Marea parte a averii sale are originea in salariile primite ca interpret si cantareata si, in unele cazuri, ca producator si distribuitor al productiilor sale.

Cynrus detine si o colectie de casa de 5,5 milioane de dolari de proprietati, printre care se numara casa sa din Malibu si o casa de vacanta de sapte milioane de dolari din Idaho. Ea poate fi vazuta conducand unele dintre cele mai scumpe automobile, cum ar fi Rolls Royce, $220 000 Cadillac Escalade, $ 150000 Porsche 911 Carrera si Chevrolet Corvette.

Premii

Miley Cyrus a primit numeroase premii si distinctii pentru contributia in lumea muzicala, televiziune si film. In 2009, ea a primit Premiul Academy Award for Best Music la University of Tennessee. Cyrus a castigat de asemenea Premiul Grammy pentru cea mai buna artista noua si premiul Billboard Music Awards pentru cea mai buna artista feminina in 2008.