John Cena: De la ringul de lupte la cariera în cinematografie

John Cena: Mai mult decat un wrestler

John Cena este unul dintre cele mai cunoscute si iubite nume din lumea wrestlingului, dar de-a lungul carierei sale, a reusit sa se impuna si in alte domenii, precum actorie si muzica. De la primele sale aparitii in ring in anii ’90, pana la rolurile din filme de succes precum Bumblebee si Trainwreck, John Cena a devenit o figura emblematica pentru milioane de fani, atat prin realizarile profesionale, cat si prin implicarea in numeroase actiuni caritabile.

Biografia lui John Cena

John Felix Anthony Cena Jr. s-a nascut pe 23 aprilie 1977, in West Newbury, Massachusetts, SUA. Este al doilea dintre cei cinci frati ai sai. A crescut intr-o familie de origine italiana si engleza, fiind pasionat de sport inca de mic. Acest lucru i-a permis sa joace fotbal american in echipa liceului in care isi facea studiile.

In 1998, John Cena si-a inceput cariera in wrestling, participand la competitii care s-au desfasurat in California. A debutat in anul 2000, iar de atunci si pana in momentul de fata, a avut parte de o ascensiune spectaculoasa in lumea wrestlingului.

Cariera de wrestler si palmaresul impresionant

John Cena este unul dintre cei mai titrati wrestleri in cadrul celebrei federatii WWE, cu un palmares de peste 25 de titluri castigate de-a lungul carierei. Prin tehnica sa, forta si carisma sa inimitabila, John Cena a reusit sa se impuna ca unul dintre cei mai respectati si iubiti luptatori din ring.

Unele dintre cele mai notabile realizari ale sale in materie de wrestling includ:

  • 16 titluri de campion mondial (13 ori WWE Champion si 3 ori World Heavyweight Champion)
  • 5 titluri de campion in perechi (4 ori WWE Tag Team Champion si 1 titlu World Tag Team Champion)
  • 3 titluri de campion al SUA
  • 2 titluri de campion la Money in the Bank
  • 1 titlu de campion Royal Rumble

De la ringul de lupte la cariera in cinematografie

In paralel cu activitatea sa ca wrestler, John Cena si-a inceput in anul 2000 cariera de actor, debutand in serialul TV Ready to Rumble. Cu timpul, si-a dovedit abilitatile actoricesti in productii cinematografice de succes, cum ar fi The Marine (2006), 12 Rounds (2009), Sisters (2015), Trainwreck (2015) si Bumblebee (2018). De asemenea, a aparut in filme de animatie precum Surf’s Up 2: WaveMania (2017) si Ferdinand (2017), dar si in seriale TV precum American Grit, Psych si Parks and Recreation.

Muzica si alte talente ale lui John Cena

John Cena si-a incercat norocul si in lumea muzicii, lansand in 2005 albumul rap „You Can’t See Me”, care a debutat pe locul 15 in topul Billboard 200. Albumul contine si melodia „The Time is Now”, care a devenit tema sa de intrare in ring in competitiile WWE.

Relatiile si viata personala a lui John Cena

Pe plan sentimental, John Cena a fost casatorit cu Elizabeth Huberdeau intre anii 2009 si 2012. Ulterior, acesta a avut o relatie insemnata cu wrestlerita Nikki Bella, cu care chiar urma sa se casatoreasca, insa cei doi s-au despartit in 2018. In 2020, John Cena s-a casatorit cu Shay Shariatzadeh, o inginera canadiana.

Averea lui John Cena si lucrurile care il pasioneaza

Averea lui John Cena este estimata la aproximativ 60 de milioane de dolari, conform Celebrity Net Worth. Pe langa casa pe care o are in Florida, Cena este un mare pasionat de masini si poseda o colectie impresionanta de automobile.

Familia lui John Cena

John Cena are in total 4 frati – Dan, Matt, Steve si Sean – si este foarte apropiat de acestia. De asemenea, este mandru de mostenirea sa italiana, dar si de originile sale englezesti.

Angajamentul lui John Cena in actiuni caritabile

Una dintre cele mai mari pasiuni ale lui John Cena este implicarea in actiuni caritabile. De-a lungul anilor, a participat activ in campanii pentru cresterea gradului de constientizare si colectarea de fonduri pentru diverse cauze, cum ar fi sanatatea mentala, lupta impotriva cancerului sau ajutorarea veteranilor de razboi. Este, de asemenea, unul dintre cei mai activi ambasadori ai Make-A-Wish Foundation, o organizatie care indeplineste dorintele copiilor care sufera de boli cu risc vital.

John Cena – un adevarat model in lumea sportului si a divertismentului

Se poate spune fara dubii ca John Cena este unul dintre cele mai mari modele in lumea sportului si a divertismentului, atat prin cariera sa impresionanta si numeroasele sale talente, cat si prin implicarea activa in activitati caritabile si dedicatia fata de cauzele umanitare. A reusit sa cucereasca inimile a milioane de fani datorita muncii si pasiunii sale, dar si datorita umorului si simtului sau de responsabilitate in fata celor care il urmaresc si il apreciaza.