Jude Law: Cariera și rolurile remarcabile ale actorului

 Jude Law – Actorul de top de la Hollywood

Nascut pe 29 decembrie 1972 in Londra, Anglia, David Jude Heyworth Law, cunoscut sub numele de Jude Law, este un actor britanic de renume mondial si multitalentat care a devenit faimos datorita rolurilor sale memorabile intr-o varietate de filme. Cu o cariera care se intinde pe mai multe decenii, Law a demonstrat de-a lungul timpului ca este un actor versatil, capabil sa interpreteze cu succes personaje diferite in filme de diferite genuri.

Avere: Cati bani are Jude Law?

Potrivit estimarilor de la Celebrity Net Worth, averea lui Jude Law in 2021 ar fi de aproximativ 45 de milioane de dolari. Averea sa provine din salariile pe care le-a primit pentru rolurile din filme si din contractele de publicitate si sponsorizari.

Relatii si viata personala a lui Jude Law

Jude Law a fost casatorit cu actrita Sadie Frost, cu care are trei copii: Rafferty, Iris si Rudy. Cei doi s-au cunoscut in timpul filmarilor pentru „Shopping” (1994) si au fost casatoriti intre 1997 si 2003.

Dupa divort, Jude a fost intr-o relatie cu actrita Sienna Miller, pana cand au decis sa se desparta in 2011. De asemenea, are si alti doi copii cu diferite partenere: Sophia (in urma relatiei cu modelul Samantha Burke) si Ada (cu muzicianul Catherine Harding). In prezent, Jude este casatorit cu producatoarea Phillipa Coan, cu care a devenit tata din nou in 2020.

Cariera actoriceasca: Primele roluri

Debutul lui Jude Law in lumea cinematografiei a avut loc in 1989, cu rolul unui tanar skinhead in filmul „The Tailor of Gloucester”. Dupa aceasta, a urmat un sir lung de roluri in filme de televiziune si de cinema, precum „The Crane” (1992), „The Marshal” (1993), „Wilde” (1997), „Gattaca” (1997), „Final Cut” (1998) si „The Wisdom of Crocodiles” (1998).

Filme marcante in cariera lui Jude Law

  1. A.I. Artificial Intelligence (2001): In acest film regizat de Steven Spielberg, Law a interpretat rolul unui robot-proxenet pe nume Gigolo Joe. Performanta sa a adus actritei o nominalizare la Premiul Saturn pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

  2. The Talented Mr. Ripley (1999): Acest film a marcat momentul cand Jude Law si-a dezvoltat cu adevarat cariera internationala, interpretand rolul lui Dickie Greenleaf, un mostenitor bogat si playboy care se indragosteste de Tom Ripley, protagonistul interpretat de Matt Damon. Pentru rolul sau din acest film, Law a fost nominalizat la premiul Oscar si BAFTA pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

  3. Cold Mountain (2003): Un alt rol care a adus recunoastere si succes lui Law a fost cel al soldatului confederat Inman din filmul Cold Mountain, regizat de Anthony Minghella. Pentru rolul sau, Law a fost nominalizat la un premiu Oscar, BAFTA si Screen Actors Guild.

  4. Sherlock Holmes (2009) si Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011): In aceste filme, regizate de Guy Ritchie, Law a interpretat rolul lui Dr. John Watson alaturi de Robert Downey Jr. in rolul titular al detectivului Sherlock Holmes.

  5. The Grand Budapest Hotel (2014): In acest film regizat de Wes Anderson, Law il interpreteaza pe tanarul scriitor care interactioneaza cu personajul lui Ralph Fiennes, un concierge la hotelul Grand Budapest.

Alte filme notabile in care a jucat Jude Law includ „Contagion” (2011), „Side Effects” (2013), „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” (2018) si „Captain Marvel” (2019).

Premii si realizari:

  • 2000: Castigator al Premiului BAFTA pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru „The Talented Mr. Ripley”
  • 2004: Castigator al Premiului National Board of Review pentru cea mai buna distributie pentru „Closer”
  • 2012: Castigator al Premiului Ceaser (onora) pentru intreaga sa cariera

Cariera lui Jude Law continua sa prospere si sa se dezvolte in continuare, incantandu-ne cu personaje memorabile si roluri remarcabile. Este un testament al talentului sau incredibil si al pasiunii sale pentru arta de film.