Anca Dumitra: Profilul actriței și prezentatoarei TV

Anca Dumitra: Profilul actritei si prezentatoarei TV

Anca Dumitra este o actrita si prezentatoare TV, cunoscuta pentru rolurile sale atat in cinema, cat si in televiziune. Nascuta pe 9 mai 1984, Anca a devenit una dintre cele mai apreciate si talentate actrite romane. Cu o cariera ce insumeaza peste 20 de ani, Anca Dumitra a jucat intr-o serie de filme si seriale de succes, in Romania si peste hotare.

Anca Dumitra s-a nascut in Bucuresti, Romania, intr-o familie de iubitori de teatru si film. Parintii ei i-au insuflat dragostea pentru arta si spectacol inca din copilarie, iar Anca a intrat in lumina reflectoarelor la varsta de doar 15 ani. Dupa absolvirea Liceului de Arta si Muzica din Bucuresti, a studiat la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, unde si-a perfectionat talentul actoricesc sub indrumarea unora dintre cei mai buni profesionisti din domeniu.

Avere

Desi Anca Dumitra nu a dezvaluit in mod public suma averii sale, se estimeaza ca aceasta se ridica la cateva milioane de euro. Averea ei provine in principal din remuneratia obtinuta pentru rolurile interpretate in film si televiziune, dar si din participarea la diverse campanii publicitare si evenimente.

Relatii

In ceea ce priveste viata personala, Anca Dumitra este o persoana discreta si a reusit sa-si mentina relatiile intr-un cadru privat. Cu toate acestea, se stie ca actrita este casatorita si ca are un copil.

Premii

De-a lungul carierei sale, Anca Dumitra a primit numeroase premii si nominalizari, in semn de recunoastere a talentului sau incontestabil. Cateva dintre acestea includ:

  1. Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal la Festivalul de Film de la Sarajevo, pentru interpretarea sa din filmul „Paparuda” (2011)
  2. Trofeul Gopo pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru filmul „Pozitia copilului” (2013)
  3. Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru rolul din piesa „Uciderea tarancii” (2015)

Cariera

Anca Dumitra si-a inceput cariera la un liceu de arta si a continuat cu un rol in filmul Detectiv Fara Voie in 2001. De-a lungul anilor, Anca a jucat intr-un numar impresionant de filme si seriale, printre care se numara:

  • „Dupa amiaza unui tortionar” (2001)
  • „La sageata capitanului Ion” (2002)
  • „Weekend cu mama” (2008)
  • „In deriva” (2009–2010)
  • „Aniversarea” (2017)
  • EastEnders (serial britanic)
  • si multe altele

Anca Dumitra este cunoscuta si pentru participarea sa in calitate de prezentatoare TV, fiind gazda emisiunii „Ce se intampla, doctore?” difuzata pe postul Pro TV.

Viata personala

Anca Dumitra este o persoana rezervata, preferand sa isi pastreze viata personala privata si departe de ochii presei. Totusi, se stie ca este casatorita si ca are un copil. In timpul liber, actrita isi imparte timpul intre diverse hobby-uri, cum ar fi calatoriile si lectura.

Familie

Despre familia Ancai Dumitra, se stie ca provine dintr-o familie iubitoare de arta si spectacol, care i-au insuflat dragostea pentru actorie si muzica inca din copilarie. In prezent, Anca Dumitra traieste alaturi de sotul si copilul sau.