Heidi Klum: Cariera și activitatea modelului și prezentatoarei TV

Heidi Klum: Cariera si activitatea modelului si prezentatoarei TV

Heidi Klum, nascuta pe 1 iunie 1973 in Bergisch Gladbach, Germania, este un cunoscut model, prezentatoare de televiziune, actrita si femeie de afaceri. S-a impus pe plan international in anul 1998, odata cu aparitia pe coperta revistei Sports Illustrated si ca unul dintre ingerii Victoria’s Secret.

Pe parcursul carierei sale, Heidi Klum s-a distins prin numeroase aparitii in film si televiziune, colaborari cu branduri de moda renumite si activitati in industria muzicala. Iata mai jos detalii despre cariera si viata personala a lui Heidi Klum.

Heidi Klum s-a nascut intr-o familie obisnuita din vestul Germaniei. Tatal ei, Gunther Klum, lucra ca director de marketing, in timp ce mama sa, Erna Klum, era coafeza. Klum a crescut impreuna cu fratele sau mai mic, Michael Klum.

Primele incercari in lumea modei

La inceputul anului 1992, Klum, pe atunci in varsta de 18 ani, a participat la un concurs de modeling organizat de postul de televiziune Pro7, intitulat „Model ’92”. Desi a castigat competitia la care au participat 30.000 de aspirante, Klum nu a renuntat la scoala. Cu toate acestea, concursul a fost inceputul carierei sale de model.

Cariera in modeling si televiziune

Aparitia breakthrough: Coperta Sports Illustrated si statutul de inger Victoria’s Secret

In 1998, Heidi Klum a devenit un nume cunoscut datorita aparitiei pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue. Acesta a fost un moment care i-a schimbat cariera, fiind prima data cand a colaborat cu brandul Victoria’s Secret, unde se va impune ca unul dintre cele mai apreciate „ingeri” pana in 2010.

Televiziune

Pe langa cariera sa de model, Heidi Klum a devenit si prezentatoare de televiziune. In 2004, a si lansat versiunea germana a show-ului „Project Runway”, numita „Germany’s Next Topmodel”, unde a fost moderatoare si judecator pana in prezent.

Un alt rol marcant in televiziune a fost cel ca prezentatoare si judecator in America’s Got Talent, unde a activat intre anii 2013 si 2020.

Actrita si colaborari in industria muzicala

Pe parcursul carierei sale, Heidi Klum a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune, precum „Spin City”, „Sex and the City”, „The Devil Wears Prada”, „Parks and Recreation” si „Ocean’s 8”.

Klum a colaborat si cu cativa artisti din industria muzicala. A aparut in videoclipuri muzicale ale unor artisti precum Jamiroquai si Seal si a realizat voci aditionale in filmul de animatie „Artic Dogs”.

Familia si relatiile personale

Heidi Klum a avut intre 1997 si 2002 o casnicie incheiata cu stilistul Ric Pipino. In 2005, frumoasa blonda a devenit sotia cantaretului britanic Seal, cu care s-a casatorit in Mexic. Cei doi au impreuna trei copii, Henry, Johan si Lou, iar custodia acestora a motivat un proces de divort dificil, incheiat in anul 2012.

In 2019, Klum s-a casatorit cu muzicianul german Tom Kaulitz de la formatia Tokio Hotel. In prezent, cei doi traiesc fericiti alaturi de cei patru copii ai Heidei Klum.

Avere si afaceri

Surse diferite estimeaza averea lui Heidi Klum intre 90 si 125 milioane de dolari. Pe langa castigurile obtinute din blogging, Klum are in portofoliu prezente in reclame si colaborari cu branduri renumite, precum Birkenstock, Jordache si Victoria’s Secret.

Heidi a fondat si compania Heidi Klum GmbH, prin intermediul careia si-a lansat parfumuri si linii de haine.

Premii si onoruri

Pe parcursul carierei sale, Heidi Klum a fost nominalizata de multiple ori la premii prestigioase precum Emmy si German Television Awards. In 2013, Klum si colega sa Tim Gunn de la Project Runway au castigat un premiu Creative Arts Emmy pentru „Gazda exceptionala a unui program de reality sau competitie”.

Filmele in care a jucat

Printre filmele si serialele de televiziune in care Heidi Klum a aparut, se numara:

  1. Spin City
  2. Sex and the City
  3. The Life and Death of Peter Sellers
  4. Project Runway
  5. The Devil Wears Prada
  6. Parks and Recreation
  7. Ocean’s 8
  8. Artic Dogs

Avand in vedere cariera sa de succes si statutul sau de vedeta recunoscuta la nivel international, Heidi Klum ramane o adevarata forta in industria modei si divertismentului. Continua sa fie un model de urmat pentru tinerele modele si aspirante la o cariera in televiziune, aratand mereu ca ambitia si determinarea pot conduce la succes.