Asa Butterfield: Evoluția tânărului actor și rolurile sale remarcabile

Asa Butterfield: Evolutia tanarului actor si rolurile sale remarcabile

Asa Butterfield, nascut la 1 aprilie 1997, este un actor britanic care si-a inceput cariera cinematografica la o varsta frageda si a cucerit rapid inimile spectatorilor din intreaga lume. In ciuda tineretii sale, Asa a reusit sa obtina numeroase roluri de succes si a devenit unul dintre cei mai promitatori tineri actori din industria cinematografica. In acest articol am sa va dau cateva informatii despre:

 • Biografia lui Asa Butterfield
 • Averea si premiile pe care le-a castigat
 • Relatiile si viata personala
 • Detalii despre cariera si filmele sale
 • Familia si influenta acesteia asupra carierei sale

Biografia lui Asa Butterfield

Asa Maxwell Thornton Farr Butterfield s-a nascut in Islington, Londra, si a crescut intr-o familie dedicata artei si culturii. Mamasa, Jacqueline Farr, este psihoterapeut, iar tatal sau, Sam Butterfield, este director de advertising. De mic, Asa a frecventat cursuri de drama si pian la Young Actors Theatre, situata in Londra. In 2006, la doar 9 ani, Asa obtine primul sau rol in filmul „Afte Thomas”, unde joaca alaturi de actori precum Keeley Hawes si Ben Miles.

Averea si premiile castigate de Asa Butterfield

Potrivit surselor, averea lui Asa Butterfield este estimata la aproximativ 5 milioane de dolari, acumulata in principal datorita carierei sale de succes in actorie. De-a lungul anilor, Asa a fost nominalizat si a castigat numeroase premii, printre care:

 • Premiul pentru cel mai bun tanar actor in rol principal in cadrul British Independent Film Awards (2008 – nominalizare)
 • Premiul „Gold Hugo” pentru cel mai bun actor in cadrul Chicago International Film Festival (2013 – castigat)
 • Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal in cadrul Satellite Awards (2013 – nominalizare)
 • Critics Choice Award pentru cel mai bun tanar actor (2013 – nominalizare)

Relatiile si viata personala a lui Asa Butterfield

In ceea ce priveste viata amoroasa, Asa a fost pentru prima data surprins sarutandu-se cu actrita Ella Purnell in 2015, insa relatia lor a fost de scurta durata. In 2017, Asa a fost vazut alaturi de Cassie Lomas, iar zvonurile au inceput sa circule despre o posibila relatie intre cei doi, insa niciuna dintre parti nu a confirmat aceasta informatie.

Cariera si filmele lui Asa Butterfield

Asa a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune care i-au adus faima si aprecierea publicului si a criticilor deopotriva. In continuare, voi enumera cateva dintre cele mai cunoscute si de succes ale rolurile pe care le-a interpretat:

 1. Afte Thomas (2006) – primul sau rol in cariera
 2. Son of Rambow (2007) – un film britanic pentru copii de aventuri si comedie
 3. The Boy in the Striped Pyjamas (2008) – rolul care i-a adus prima nominalizare la British Independent Film Award
 4. Hugo (2011) – lucrare semnata de Martin Scorsese, unde Asa interpreteaza personajul principal
 5. Ender’s Game (2013) – film de actiune si aventura in care Asa joaca rolul principal
 6. The Space Between Us (2017) – o drama SF, in care Asa a avut sansa sa lucreze cu actori precum Gary Oldman, Brittany Robertson si Carla Gugino
 7. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) – ecranizarea romanului scris de Ransom Riggs
 8. Sex Education (2019 – prezent) – o serie de televiziune britanica de comedie premiata, in care Asa interpreteaza personajul principal, Otis Milburn

Familia si influenta acesteia asupra carierei sale

Asa a crescut intr-o familie iubitoare si dornica sa-l sustina in demersurile sale artistice. Parintii sai l-au inscris de mic la cursuri de teatru si pian, ceea ce a contribuit direct la succesul sau ca actor. Asa are si trei frati: Loxie, Marlie si Morgan, cu care a mentinut o legatura stransa si care-l sustin si ei in cariera sa.

Asa Butterfield, un talent in crestere

Despre Asa Butterfield putem spune ca este, fara indoiala, unul dintre tinerii actori care au un rol important de jucat in viitorul cinematografiei. Cu o bogata experienta pe platourile de filmare si numeroase aprecieri din partea criticii, Asa promite sa ne surprinda si in urmatoarele proiecte cu talentul sau si carisma inconfundabila.