Ozana Barabancea: Profilul artistei și contribuția sa în muzică

Ozana Barabancea: Profilul artistei si contributia sa in muzica

Ozana Barabancea s-a nascut pe 15 septembrie 1970, in Bucuresti, Romania. Este o actrita, cantareata si prezentatoare de televiziune renumita in tara. Ea a devenit cunoscuta publicului in special prin participarea la diverse emisiuni si spectacole de televiziune, dar si prin cariera sa muzicala prodigioasa. Inca de mica si-a descoperit pasiunea pentru muzica si pentru arta, asadar nu este de mirare ca a ales acest drum in viata.

Avere

Averea lui Ozana Barabancea este estimata la aproximativ 1 milion de dolari, in mare parte datorita succesului pe plan profesional si a participarilor la proiecte de televiziune si inregistrari muzicale. Ea a investit in proprietati imobiliare si de-a lungul timpului a avut mai multe contracte publicitare.

Relatii

Ozana Barabancea a avut o viata personala destul de tumultoasa, avand cateva relatii notabile in trecut. In prezent, ea este maritata cu omul de afaceri Radu Mircescu, cei doi formand un cuplu de cativa ani buni. Impreuna au un copil, pe nume Eduard, care s-a nascut in anul 2013.

Premii si recunoastere

Pe parcursul carierei sale, Ozana a fost distinsa cu numeroase premii si nominalizari pentru talentul si munca ei in domeniul artistic. Iata cateva dintre cele mai notabile:

 1. Premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de teatru „George Ciprian” (1998)
 2. Premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de teatru de la Piatra Neamt (2001)
 3. Premiul UNITER pentru „Cea mai buna actrita” (2001)
 4. Trofeul „Doina Cheptanaru” pentru debut (2002)

Cariera in teatru si film

Inca de la inceputul carierei sale in teatru si film, Ozana Barabancea a jucat in numeroase piese de teatru si filme artistice, precum si in seriale de televiziune. De-a lungul timpului, a jucat in piese precum:

 1. „Domnisoara Nitouche” (1995)
 2. „Ciuleandra” (1996)
 3. „Ziua Tacerii” (2001)
 4. „Jocul dragostei si al mortii” (2005)

Ca actrita de film si televiziune, ea a aparut in productii romanesti si internationale precum:

 1. „Du-ma acasa, domnisoara” (1997)
 2. „Toti astia in pat” (1998)
 3. „Femeia naturala” (2000)
 4. „Framantari” (2005)
 5. „O zi din viata lui Dorica” (2006)
 6. „Gingerina” (2011)

Cariera muzicala

Pe langa activitatea sa in teatru si film, Ozana Barabancea a avut o cariera muzicala impresionanta. Lucreaza in diverse genuri muzicale, precum pop, jazz si rock, iar vocea sa puternica si interpretarile sale memorabile au cucerit inimile publicului. Ea a lansat mai multe albume de-a lungul anilor, printre care:

 1. „Incearca” (1999)
 2. „Canta-mi o noapte” (2002)
 3. „Tanara sa fii” (2006)
 4. „Dintre plopii fara sot” (2011)

Viata personala si familiala

In afara carierei sale artistice, Ozana Barabancea este o persoana foarte familista. Ea este maritata cu Radu Mircescu, impreuna avand un copil, pe nume Eduard. De asemenea, Ozana mai are doi copii din relatiile anterioare: Alexia si Ridge.

Ozana Barabancea da mare importanta educatiei copiilor sai, fiind foarte implicata in viata si formarea lor.

Filmele si spectacolele in care a jucat

Ozana Barabancea are un palmares bogat in lumea filmului si a teatrului, fiind implicata in numeroase proiecte atat romanesti, cat si internationale. Iata doar cateva dintre ele:

 1. „Domnisoara Nitouche” (Teatru)
 2. „Ciuleandra” (Teatru)
 3. „Ziua Tacerii” (Teatru)
 4. „Toti astia in pat” (Film)
 5. „Gingerina” (Film)
 6. „Jocul dragostei si al mortii” (Teatru)

Profesionalismul, talentul si pasiunea pentru arta au facut-o pe Ozana Barabancea un nume important in lumea muzicii si a filmului din Romania. Cu o cariera de peste 25 de ani, artista continua sa ne impresioneze si sa ne emotioneze cu rolurile si interpretarile sale si sa ne aduca bucurie prin muzica si prezenta ei pe scena.