Jon Bernthal: Cariera și rolurile distincte ale actorului

Jon Bernthal: Cariera si rolurile distincte ale actorului

Jon Bernthal este un actor american cunoscut pentru rolurile sale puternice si complexe in televiziune si film. A aparut intr-o serie de productii de succes in ultimii ani, iar in acest articol va invitam sa descoperiti biografia acestui actor talentat si popular, sa aflati despre averea lui, relatiile, premiile si cariera sa, precum si informatii legate de viata lui personala, familia si filmele in care a jucat.

Biografia lui Jon Bernthal

Jonathan Edward Bernthal s-a nascut pe 20 septembrie 1976 in Washington, D.C., avand origini rusesti si austro-evreiesti. A crescut in Chevy Chase, Maryland, alaturi de cei doi frati mai mici ai sai. Jon a urmat cursurile Skidmore College din New York, unde a studiat teatrul si a jucat in mai multe productii de teatru studentesc. Dupa absolvire, a petrecut un an in Moscova, Rusia, unde a studiat la renumita Scoala de Teatru de Arta. Pe parcursul anilor, a aparut in mai multe productii de teatru off-Broadway inainte de a se lansa pe marele ecran.

Averea si relatiile lui Jon Bernthal

In prezent, se estimeaza ca Jon Bernthal are o avere de aproximativ 10 milioane de dolari americani, conform site-ului Celebrity Net Worth. Aceasta suma impresionanta provine in principal din rolurile sale in televiziune si film, precum si din prestarea sa in productii teatrale si lucrarile de voce.

Bernthal s-a casatorit cu Erin Angle, nepoata a fostului wrestelr profesional si actor Kurt Angle, in 2010. Cuplul are impreuna trei copii: un fiu, nascut in 2011, si doua fiice, nascute in 2013 si 2015. Familia locuieste in orasul Venice, Los Angeles, California.

Premiile si recunoasterea lui Jon Bernthal

De-a lungul carierei sale, Jon Bernthal a primit mai multe premii si nominalizari pentru actorie, dintre care cele mai notabile sunt urmatoarele:

 • Nominalizare la Premiul Saturn pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru „Fury” (2014)
 • Nominalizare la Premiul Scream pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru „The Walking Dead” (2011)
 • Premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal la Festivalul de film ShockerFest pentru rolul sau in „Day Zero” (2007)

Pe langa aceste premii, Bernthal a fost recunoscut pentru talentul sau in cadrul mai multor evenimente de profil si publicatii de specialitate.

Cariera lui Jon Bernthal

Inceputul carierei profesionale a lui Jon Bernthal a fost marcat de roluri mici in filme si seriale de televiziune. Debutul sau in televiziune a avut loc in 2002, cu o aparitie in serialul „Law & Order: Criminal Intent”. Unul dintre rolurile care i-au adus notorietate a fost cel al lui Shane Walsh in popularul serial “The Walking Dead” (2010-2012).

Dupa participarea in acest serial de succes, Bernthal a jucat intr-un numar de filme importante, precum „Fury” (2014), alaturi de Brad Pitt si Shia LaBeouf, „The Accountant” (2016), in care a jucat alaturi de Ben Affleck si Anna Kendrick si recentul “Ford v Ferrari” (2019), cu Matt Damon si Christian Bale.

Insa cel mai cunoscut si apreciat rol al lui Jon Bernthal ramane cel al antieroului Frank Castle, alias The Punisher, in serialul omonim produs de Netflix (2017-2019), cat si in serialul “Daredevil” (2016).

Viata personala a lui Jon Bernthal

Cand vine vorba de viata sa personala, Jon Bernthal este o persoana foarte privata si evita sa-si expuna familia si-si pastreaza viata privata in afara reflectoarelor. Cu toate acestea, se stie ca actorul este pasionat de teatru, animale si sport. Asadar, in timpul sau liber, se ocupa de organizatia sa caritabila pentru caini, The Dropkick Murphys Foundation, precum si de alte actiuni umanitare.

Filmografia lui Jon Bernthal

Jon Bernthal a jucat in numeroase filme si seriale de-a lungul anilor, iar in cele ce urmeaza va prezentam o lista cu unele dintre cele mai notabile productii in care a aparut:

 • Mary/Shelly (2004)
 • Law & Order: Criminal Intent (2002)
 • The Pacific (2010)
 • The Walking Dead (2010–2012)
 • Snitch (2013)
 • The Wolf of Wall Street (2013)
 • Fury (2014)
 • Daredevil (2016)
 • The Accountant (2016)
 • Baby Driver (2017)
 • Wind River (2017)
 • The Punisher (2017-2019)
 • Ford v Ferrari (2019)

Cu o cariera impresionanta inca in plina ascensiune si cu numeroase roluri memorabile in palmares, Jon Bernthal continua sa incante fanii si sa fascineze criticii cu talentul sau actoricesc.