Raquel Welch: Putere și Fascinație

Raquel Welch: Putere si Fascinatie

Raquel Welch, pe numele sau adevarat Jo Raquel Tejada, este o actrita americana, cantareata si fost model, care a devenit un simbol al sexului si al puterii in anii ’60 si ’70. Nascuta pe 5 septembrie 1940 in Chicago, Illinois, Welch este fiica unui inginer bolivian si a unei casnice americane de origine engleza si irlandeza. A crescut in La Jolla, California, si a inceput sa studieze baletul la varsta de sapte ani. Cu toate acestea, datorita unei probleme la genunchi, nu a putut sa continue o cariera in dans si, in schimb, s-a orientat spre teatru si filme.

Cariera

Inainte de a deveni actrita de film, Raquel a lucrat ca reporter meteo si model. A inceput sa joace in filme de televiziune si roluri mici in filme, dar cariera ei cinematografica a explodat in anii 1960, cu roluri principale in filme precum „Fantastic Voyage” (1966), „One Million Years B.C.” (1966) si „Bedazzled” (1967). A devenit cunoscuta pentru rolurile ei puternice si personaje seducatoare, ceea ce a avut un impact mare asupra perceperii femeilor in industria cinematografica.

Filmele in care a jucat includ:

 1. Fantastic Voyage (1966)
 2. One Million Years B.C. (1966)
 3. Bedazzled (1967)
 4. Bandolero! (1968)
 5. Lady in Cement (1968)
 6. 100 Rifles (1969)
 7. Flareup (1969)
 8. Myra Breckinridge (1970) si multe altele.

Averea lui Raquel Welch

Raquel a castigat o suma considerabila de bani in timpul carierei sale de model si actrita. Averea ei este estimata la aproximativ 30 milioane de dolari, conform Celebrity Net Worth.

Relatiile lui Raquel

Raquel Welch a fost casatorita de patru ori si are doi copii. Prima ei casatorie a fost cu managerul ei in imobiliare, James Welch, in 1959, cu care are doi copii, Damon si Tahnee. Casatoria s-a incheiat in 1964. A doua ei casatorie a fost cu producatorul Patrick Curtis, cu care s-a casatorit in 1967 si de la care a divortat in 1972. A fost casatorita ulterior cu Andre Weinfeld, un film si producator TV francez, intre 1980 si 1990, si apoi cu Richard Palmer, un proprietar de restaurante, intre 1999 si 2002.

Premii si realizari

De-a lungul carierei sale, Raquel a primit numeroase premii si nominalizari, printre care:

 • Un premiu special Golden Globe in 1966 pentru inceputul de succes in industria filmului.
 • O nominalizare la BAFTA in 1967 pentru cea mai buna promisiune pentru rolurile ei in Fantastic Voyage si One Million Years B.C.
 • Un premiu Golden Globe pentru cea mai buna actrita – musical/comedie in 1987 pentru rolul ei din Right to Die.
 • Premiul pentru intreaga cariera in 1994 la ShoWest Convention.
 • Raquel Welch are si o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Viata personala si familia

In afara de casatoriile si relatiile sale romantice, Raquel este cunoscuta si pentru rolul sau de mama si bunica. Fiica ei, Tahnee, care s-a nascut in 1961, a urmat-o pe urmele mamei sale si a devenit si ea actrita, jucand in filme precum “Cocoon” si “Cocoon: The Return”. Raquel are si trei nepoti.

Raquel Welch a redefinit modul in care femeile sunt percepute in industria cinematografica si a adus o noua imagine puternica si sexy pentru personajele feminine. Cu o cariera indelungata si numeroase premii si nominalizari, Raquel Welch ramane unul dintre cele mai iconice si respectate nume din industria filmului.