Chuck Norris: Legendarul actor de acțiune

Chuck Norris: Legendarul actor de actiune

Exemplu de ancora cu link extern: Link catre IMDb Chuck Norris(https://www.imdb.com/name/nm0001569/))

Carlos Ray „Chuck” Norris s-a nascut pe 10 martie 1940 in Ryan, Oklahoma, si este un maestru al artei martiale Tang Soo Do, o forma de arte martiale coreene de sine statatoare. De-a lungul carierei sale, Chuck Norris a devenit un simbol al filmelor de actiune si un star global.

Familie

Chuck Norris a crescut intr-o familie modesta impreuna cu parintii sai, Ray si Wilma Norris, si fratele sau, Aaron. Familia Norris a locuit in mai multe orase din Oklahoma si California, iar Chuck Norris a frecventat liceele Hamilton si North Torrance. A devenit interesat de arte martiale in timpul serviciului militar in Coreea.

Cariere

Chuck Norris a lucrat ca ofiter de politie in California, inainte de a-si incepe cariera in arte martiale si competitii sportive. A studiat la Scoala de Artele Martiale Tang Soo Do si a devenit campion, cu titluri de sase ori in turneele Nationale Karate si sase centuri negre diferite. In 1969, a devenit profesionist si a deschis o scoala proprie de arte martiale, unde a instruit numerosi studenti si ii sprijinea sa devina campioni.

Filmele in care a jucat

De la debutul sau in filmul „The Wrecking Crew” in 1968, Chuck Norris a jucat in peste 30 de filme de actiune si a realizat, de asemenea, seriale TV si seriale animate. Iata cateva dintre cele mai importante filme si seriale TV in care Chuck Norris a aparut:

1. „The Wrecking Crew” (1968)
2. „The Green Berets” (1968)
3. „The Way of the Dragon” (1972)
4. „Lone Wolf McQuade” (1983)
5. „Missing in Action” (1984)
6. „Code of Silence” (1985)
7. „The Delta Force” (1986)
8. „Firewalker” (1986)
9. „Hero and the Terror” (1988)
10. „Walker, Texas Ranger” (1993-2001)

Premii

Pentru realizarile sale in film si televiziune, Chuck Norris a primit numeroase premii si onoruri, printre care:

– Golden Boot Award (1992)
– Hollywood Walk of Fame Star (1996)
– National Cowboy Museum’s Lifetime Achievement Award (2006)
– World Karate Union’s Lifetime Achievement Award (2007)

Avere

Chuck Norris a acumulat o avere substantiala de-a lungul carierei sale, care este estimata la aproximativ 70 de milioane de dolari. Averea sa provine in principal din filme si seriale TV, dar si din scolile lui de arte martiale si afaceri in domeniul fitness-ului. A fondat, de asemenea, organizatia nonprofit „Kickstart Kids”, care ofera programe de arte martiale si mentorat pentru tineri.

Relatiile

Chuck Norris a fost casatorit de doua ori si are cinci copii. Primul sau mariaj a fost cu Dianne Holechek, cu care s-a casatorit in 1958 si a avut doi copii, Mike si Eric. Cei doi au divortat in 1988. In 1998, s-a casatorit cu Gena O’Kelley si impreuna au avut gemeni, Dakota si Danilee.

Viata personala

Pe langa cariera in arte martiale si actorie, Chuck Norris s-a implicat si in politica, fiind un sustinator al Partidului Republican si al lui George H.W. Bush si al fiului sau, George W. Bush. De asemenea, este un autor de best-seller, cu carti despre arte martiale, fitness si autobiografii. Un fenomen interesant legat de Chuck Norris este aparitia glumelor si a „faptelor” exagerate despre el, care au devenit virale pe internet si au sporit si mai mult popularitatea sa.

In sinteza, Chuck Norris este un legendar actor de actiune, un maestru al artei martiale Tang Soo Do, si un om cu o viata plina de realizari si implicare in sfera publica. Cu o cariera care se intinde pe parcursul a mai multor decenii, el a adus actiune si emotie publicului din intreaga lume, in timp ce si-a schimbat propria viata si a ajutat sute de oameni in reducerea violentei si promovarea unei vieti sanatoase.