Cele mai bune filme de mister

Cele mai bune filme de mister

Filmele de mister au capacitatea de a ne tine in suspans, de a ne pune mintile la lucru si de a ne oferi finaluri neasteptate. Sapand in adancul misterele care definesc aceste pelicule minunate, ne dorim sa stabilim o lista cu cele mai bune filme de acest gen pe care le-ar merita oricine sa le vizioneze. Fara prea multa introducere, sa incepem cu topurile noastre!

Top 10 filme de mister din toate timpurile

 1. Memento (2000) – Acest film al regizorului Christopher Nolan prezinta povestea unui om care sufera de o afectiune rara a memoriei, amnezia anterograda, si care incearca sa-si rezolve misterul crimelor pe care le-a comis, cu ajutorul notitelor pe care si le-a lasat pentru a-si aminti detaliile.

 2. Mulholland Drive (2001) – Un film enigmatic al regizorului David Lynch, in care doua femei incearca sa dezlege misterul trecutului lor incalcit, intr-un Los Angeles abstract.

 3. The Sixth Sense (1999) – Un baiat tanar, interpretat de Haley Joel Osment, este capabil sa intre in contact cu spiritele celui de-al saselea sens. Acest film de mare succes aduce si o final surprinzator, care o sa-ti ramana in minte multa vreme de acum incolo.

 4. The Usual Suspects (1995) – Un grup de cinci infractori planifica un jaf elaborat, dar lucrurile se complica atunci cand descopera ca s-au trezit implicati intr-un mister mult mai mare decat ajutorul lucrurilor.

 5. Blue Velvet (1986) – Din nou, regizorul David Lynch ne introduce intr-o poveste misterioasa, in care un tanar investigheaza legatura dintre o femeie frumoasa si un barbat ciudat care se ocupa cu droguri.

 6. Chinatown (1974) – Jack Nicholson joaca rolul unui detectiv privat in Los Angeles, care trebuie sa rezolve cazul unui asa si isi aminteste in mod fatal proportiile istorie.

 7. Donnie Darko (2001) – Protagonistul, interpretat de Jake Gyllenhaal, este un adolescent plin de probleme care ajunge sa fie fascinat de o creatura gigant si periculoasa imbracate in iepure.

 8. The Others (2001) – Nicole Kidman joaca rolul unei mame care locuieste intr-o casa izolata cu cei doi copii fotosensibili. In curand, misterele mortilor din casa incep sa se intoarca.

 9. Oldboy (2003) – Un om este rapit si inchis intr-o camera mica pentru 15 ani, fara sa stie de ce. Odata eliberat, intr-o lume complet straina, este determinat sa afle cine si de ce l-a tinut prizonier in trup timp indelungat.

 10. Inception (2010) – Visurile si realitatea se intrepatrund in povestea lui Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), care are abilitatea de a extrage informatii din subconstientul oamenilor in timp ce viseaza.

Filme de mister recente pe care trebuie sa le vezi

 1. Knives Out (2019) – Un detectiv excentric investigheaza moartea unui autor bogat intr-o casa plina de rudenii suspicioase si cu secrete ascunse.

 2. Hereditary (2018) – Dupa moartea mamei ei, o femeie si familia sa descopera ca au mostenit un mister sinistru si intunecat.

 3. Annihilation (2018) – Un grup de oameni investigheaza multe fantastice si periculoase dupa ce o forta extraterestra s-a inst ala t in zona inconjuratoare.

 4. Get Out (2017) – Un tanar afro-american (Daniel Kaluuya) descopera un secret sinistru in familia prietenei sale albe, in timp ce este intampinat cu zambetul receptiv si inselator al comunitatii.

 5. Mother! (2017) – Un cuplu se confrunta cu o criza existentiala si conflicte personale in timp ce incearca sa resusciteze un copil nebun care nu vor fi tolerati.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune filme de mister care va vor provoca imaginatia si va vor oferi o experienta cinematografica de neuitat.