Timothée Chalamet: Cariera și rolurile memorabile ale actorului

Timothee Chalamet: Cariera si rolurile memorabile ale actorului

Timothee Chalamet este unul dintre cei mai talentati si promitatori tineri actori de la Hollywood. In varsta de doar 25 de ani, Chalamet si-a castigat deja un loc solid in lumea cinematografiei, gratie talentului sau incontestabil si a seriozitatii cu care isi abordeaza cariera. Hai sa aruncam o privire asupra vietii lui personale si profesionale, pentru a intelege despre ce este vorba in acest fenomen Timothee Chalamet, care se pare ca abia incepe.

Nascut pe 27 decembrie 1995 in New York, Timothee Chalamet(https://www.imdb.com/name/nm3154303/) a crescut intr-o familie de actori si artisti. Mama lui, Nicole Flender, este dansatoare si actrita, in timp ce tatal sau, Marc, este editor si regizor. Sora lui, Pauline, este actrita si lucreaza mai ales in Franta. Chalamet a primit cetatenia franceza prin intermediul tatalui sau, care este originar din Franta, si a petrecut multa vreme in Europa, asa ca vorbeste fluent atat engleza, cat si limba franceza.

Cariera cinematografica timpurie

Chalamet a inceput sa studieze teatru in timpul scolii si si-a facut debutul profesional in 2008, cand a aparut intr-un episod din „Law & Order” alaturi de Jesse L. Martin. In 2011, a jucat un rol secundar in filmul independent „Men, Women & Children”, apartinand regizorului Jason Reitman.

Cariera sa de actor a inceput sa prinda aripi dupa ce a aparut in rolul principal al protagonistului in filmul „Miss Stevens” din 2016 si intr-un rol de sprijin in „Loving” in acelasi an.

Succesul international si rolurile memorabile

Rasturnarea decisiva a lui Chalamet a venit in 2017, cand a interpretat rolul protagonistului Elio Perlman in filmul „Call Me By Your Name”, in regia lui Luca Guadagnino. In acest rol, Chalamet a oferit o interpretare sensibila si sincera a unui baiat in prag de varsta, care traieste o poveste intensa si poetica de iubire cu un student mai in varsta (interpretat de Armie Hammer). Rolul sau in acest film a fost aclamat de critici si l-a propulsat in constiinta publicului international.

Dupa succesul sau din „Call Me By Your Name”, Chalamet a obtinut un alt succes semnificativ in 2018 cu filmul „Lady Bird”, unde l-a jucat pe Kyle, interesul amoros al personajului principal. In acelasi an, a castigat un Independent Spirit Award pentru interpretarea rolului, iar cariera sa de actor a continuat sa creasca si mai mult odata cu aparitia sa in filmul „Hostiles” din 2017, care a urmat performantelor sale puternice din „Call Me By Your Name” si „Lady Bird”.

In 2019, Chalamet a oferit o alta interpretare puternica in rolul lui Theo in filmul „The Goldfinch”, bazat pe romanul best-seller al autorului Donna Tartt.

Chalamet a castigat aclamatii si aprecieri pentru talentul sau nu doar in cinematografie, dar si pentru interpretarile sale teatrale. In 2016, l-a interpretat pe Jim in „Prodigal Son”, in care a fost aclamat de critici si i s-a acordat prestigiosul Lucille Lortel Award for Rising Star.

Viata personala si familie

Chalamet a pastrat viata sa personala in mare parte privata, dar a avut o incercare scurta de relatie cu actrita Lourdes Leon, fiica lui Madonna. In 2020, a aparut in numeroase imagini alaturi de actrita Eiza Gonzalez dar nu au confirmat statutul relatiei. Chalamet a fost de asemenea fotografiat in trecut cu Selena Gomez si Lily-Rose Depp.

Averea si recunoasterea internationala

Gratie succesului sau timpuriu in cinematografie, Chalamet a acumulat o avere estimata in jurul valorii de 6 milioane de dolari. In afara de premiile pe care le-a castigat pentru diferite roluri, a fost numit si in lista Forbes si Vanity Fair pentru cei mai influenti tineri actori de la Hollywood.

Filmele din viitorul apropiat si cariera in ascensiune

In 2020, Chalamet a jucat in filmul „The French Dispatch” al cunoscutului regizor Wes Anderson, lucreaza la „Don’t Look Up” al lui Adam McKay si in adaptarea SF „Dune” de Denis Villeneuve, in care isi va asuma rolului principal, Paul Atreides. In 2021, va aparea in „The King”, un film istoric bazat pe piesele lui Shakespeare „Henric al IV-lea” si „Henric al V-lea”.

1. Miss Stevens (2016)
2. Loving (2016)
3. Call Me By Your Name (2017)
4. Lady Bird (2017)
5. Hostiles (2017)
6. Beautiful Boy (2018)
7. The Goldfinch (2019)
8. Little Women (2019)
9. The King (2019)
10. The French Dispatch (2020)
11. Dune (2020)
12. Don’t Look Up (in productie)

Este evident ca Timothee Chalamet a avut deja o cariera impresionanta, cu atatea roluri notabile intr-un timp atat de scurt, si se pare ca acesta este abia inceputul. Suntem siguri ca vom auzi multe despre acest tanar talentat in anii care vin.