Doinița Oancea: Contribuția actriței în teatru și film

Doinita Oancea: Contributia actritei in teatru si film

Nascuta pe 6 aprilie 1981, in Targoviste, Doinita Oancea este o talentata actrita romanca in teatru, dar si in film. Doinita a absolvit Academia de Teatru si Film „Ion Cojar” din Bucuresti, in anul 2004, la clasa profesoarei Irina Popescu Boieru. Dupa absolvire, si-a inscris numele pe lista de artisti pe care se mandreste teatrul romanesc.

Cariera

In teatru

Cariera in teatru a actritei Doinita Oancea a inceput chiar in timpul studiilor, participand la numeroase spectacole in roluri diferite, urcand astfel cu pasi siguri spre celebritate. Ajunsa in lumina reflectoarelor, aceasta a jucat in numeroase piese de teatru, precum „A douasprezecea noapte”, „O scrisoare pierduta”, „Domnisoara Nastasia” sau „Frumoasa lumii”, piesele pentru care a primit si aprecierea criticilor.

In film

Doinita Oancea a debutat in lumea cinematografiei in anul 2003, in filmul „Orient Express”, regizat de Sergiu Nicolaescu. Aceasta prima aparitie pe ecran i-a adus un premiu la Festivalul International de Film de la Salonic. De atunci, actrita a jucat in peste 20 de filme si seriale. Printre cele mai cunoscute si apreciate roluri ale sale se numara: „Legaturi bolnavicioase” (2006), „Pacatele Evei” (2008), „Fructul oprit” (2018).

Avere

Desi averea exacta a Doinei Oancea nu este cunoscuta, potrivit unor surse se vorbeste de o avere de aproximativ 3 milioane euro. Actrita a investit o parte din acesti bani in propria ei afacere – un magazin de haine si pantofi numit „D’O shop”.

Relatii

Doinita a avut mai multe relatii cunoscute de-a lungul timpului, insa cea mai mediatizata a fost cea cu Razvan Fodor, castigator „Mister World” in 2002 si sotul ei in serialul „Pacatele Evei”.

In prezent, actrita are o relatie de dragoste cu omul de afaceri Catalin Vieru, impreuna cu care are un baiat, pe nume Dorin. Aceasta este o mama devotata si isi imparte timpul intre film, teatru si rolul de mama.

Premii

Actrita a primit numeroase premii pentru munca sa in teatru si film, printre care se numara:

 • Premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, acordat de UNITER in anul 2010 pentru rolul Guta din piesa „Frumoasa lumii”;
 • Premiul de Memorie pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, la Festivalul International de Film de la Salonic, in 2003;
 • Premiul pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal in filmul „In deriva” (2018).

Familia

Doinita Oancea provine dintr-o familie modesta si a crescut alaturi de sora si parintii sai in orasul Targoviste. Actrita are o legatura foarte stransa cu familia sa si o viziteaza de fiecare data cand are timp liber.

Filmele in care a jucat

Doinita Oancea a fost distribuita in numeroase filme si seriale, printre care amintim:

 • „Orient Express” (2003);
 • „Silent Wedding” (2008);
 • „Bucharest Nonstop” (2015);
 • „Fructul oprit” (2018);
 • „Pacatele Evei” (2008);
 • „Legaturi bolnavicioase” (2006);
 • „In deriva” (2010);
 • „Carol I” (2009).

Contributia actritei in teatru si film

Doinita Oancea si-a lasat amprenta in istoria teatrului si a cinematografiei romanesti, prin talentul sau si pasiunea cu care a abordat fiecare rol. A reusit sa atraga atentia publicului si criticii in fiecare prim plan si sa convinga in orice poveste a interpretat.

Prin munca depusa si dedicatia sa pentru cariera, Doinita Oancea a reusit sa devina un nume reprezentativ in lumea teatrului si a filmului. Aceasta continua sa ne surprinda cu talentul sau si, cu siguranta, ne va incanta si in viitor prin prezenta sa pe scena si pe ecran.