Terence Hill: Contribuția actorului în filmele de acțiune și comedii

Terence Hill: O privire de ansamblu asupra carierei sale in actiune si comedie

Terence Hill, a carui adevarat nume este Mario Girotti, s-a nascut pe 29 martie 1939 in Venetia, Italia. In pofida inceputurilor sale modeste, in cele din urma a devenit unul dintre cei mai renumiti si iubiti actori in genurile actiune si comedie. Datorita stilului sau de actiune imbinat cu replici si escrocherii inteligente, portofoliul sau include multe personaje iconice si filme de succes.

Link extern: Terence Hill – IMDb

Inceputurile in actorie

Fiul unui comerciant cu amanuntul si al unei invatatoare, Terence Hill si-a petrecut tineretea in Italia ocupata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Si-a facut debutul in cinematografie la varsta de 12 ani, in 1951, cand a aparut in filmul Vacante la mare (Vacanze al mare), un film italian cu buget redus. In 1957, dupa ce a participat si in alte filme locale, Hill a fost ales sa joace in filmul istoric Calugarita din Monza (La Monaca di Monza).

Timp de mai multi ani, Hill a jucat in numeroase filme italiene, indeosebi in genul „peplum” (filme istorice inspirate din lumea antica romana si greaca). In 1964, a primit primul sau rol principal in filmul Girolimoni, il mostro di Roma. Aparatori, a inceput sa joace in filme western spaghetti, unde a cunoscut succesul la nivel international. In 1967, si-a schimbat numele de scena in Terence Hill, o tactica comuna printre actorii europeni care jucau in filme western.

Consacrarea in filmele western spaghetti si colaborarea cu Bud Spencer

Terence Hill si-a castigat renumele international in anii a>’;
echo htmlspecialchars(”);
echo ’70, cand a aparut intr-o serie de filme western spaghetti de mare succes. In 1969, a aparut pentru prima oara alaturi de Bud Spencer in filmul Dio perdona… Io no! (Dumnezeu iarta… Eu nu!). Datorita chimiei dintre cei doi, au continuat sa colaboreze in alte filme western spaghetti, cum ar fi Cei patru ai Apocalipsului lui Trinita (1970) si Chistoacele contra cowboy-ilor (1972).

De asemenea, Hill si Spencer au colaborat in mai multe filme de comedie, cum ar fi Greu de ucis (1972), Piedone a Hong Kong (1975) si …Altrimenti ci arrabbiamo! (1974). Relatia lor de pe ecran a devenit un model pentru multe alte duouri de actiune si comedie care au urmat in deceniile viitoare.