Taylor Lautner: Cariera și interpretările memorabile ale actorului

Taylor Lautner: Cariera si interpretarile memorabile ale actorului

Taylor Lautner este unul dintre cei mai apreciati actori ai ultimului deceniu, fiind cunoscut in special pentru rolul sau din seria de filme „Amurg”. Pe langa talentul sau actoricesc, Lautner a demonstrat de-a lungul timpului ca are si competente in domeniul sportului si al artei martiale. In acest articol vom explora viata si cariera lui Taylor Lautner, inclusiv familia in care s-a nascut, averea acumulata, relatiile, premiile obtinute si rolurile sale memorabile in diferite filme si seriale.

Numele complet al actorului este Taylor Daniel Lautner si s-a nascut pe 11 februarie 1992 in Grand Rapids, Michigan, Statele Unite. Este fiul lui Deborah si Daniel Lautner, iar acesta are o sora mai mica, Makena. S-a interesat de sporturi de mic, practicand fotbalul si baseball-ul, dar si karate.

Inca de la o varsta frageda, Taylor s-a pasionat pentru arta martiala Karate si a devenit o figura importanta in acest sport in Statele Unite. Cucerind numeroase titluri si medalii, acesta a fost pe punctul de a-si urma cariera in domeniul sportului, insa in cele din urma a ales sa se indrepte spre Hollywood, in speranta de a deveni actor.

Cariera

Cariera actoriceasca a lui Lautner a inceput in anul 2001, cand acesta a obtinut un mic rol in filmul „Shadow Fury”. Urmatorii ani, Lautner a avut mici aparitii in seriale TV precum „My Wife and Kids”, „Summerland” si „Love Inc.” In 2005, a primit un rol in filmul „Les Aventures de Sharkboy et Lavagirl en 3-D”, unde a interpretat personajul Sharkboy, care a reflectat si pasiunea sa pentru karate.

In 2008, a avut loc marea schimbare in cariera lui Lautner – acesta a fost distribuit in rolul lui Jacob Black in seria de filme „Amurg”. Succesul acestui film a garantat cresterea popularitatii si a averii sale. Pe langa seria „Amurg”, actorul a mai aparut in filme precum „Valentine’s Day” (2010), „Abduction” (2011), „Grown Ups 2” (2014) sau „The Ridiculous 6” (2015). A jucat si in seriale de succes precum „Scream Queens”, in anul 2016.

Viata personala

Viata personala a actorului a fost caracterizata de numeroase relatii, printre care s-au numarat si vedete de renume precum Taylor Swift si Selena Gomez. Pe langa relatiile sale cu diverse celebritati, Lautner este cunoscut si pentru sentimentul de apropiere fata de familia sa, cu care isi petrece mult timp.

Familie

Familia lui Lautner provine din Grand Rapids, Michigan; parintii sai sunt Deborah si Daniel, iar acesta are o sora mai mica, pe nume Makena. De-a lungul anilor, Taylor a incercat sa-si mentina o relatie stransa cu familia sa, chiar daca programul incarcat de filmari nu-i permitea sa petreaca mult timp alaturi de cei dragi.

Avere si succes financiar

Datorita rolului din saga „Amurg” si a altor filme de succes, averea lui Taylor Lautner s-a ridicat la aproximativ 40 de milioane de dolari. De-a lungul timpului, actorul a demonstrat ca este un model pentru tineri, colaborand cu diverse organizatii pentru sprijinirea unor cauze umanitare.

Premii si recunoasteri

Odata cu dezvoltarea carierei sale, Taylor Lautner a castigat numeroase premii si nominalizari, cele mai notabile fiind:

  • Kids’ Choice Awards (2009 si 2011): Castigator
  • MTV Movie Awards (2009, 2010 si 2011): Castigator
  • People’s Choice Awards (2011): Castigator

Top filme si interpretarile memorabile ale actorului

  • Saga „Amurg” (2008 – 2012) – seria de filme care l-a transformat intr-un actor de succes pe plan mondial
  • „Les Aventures de Sharkboy et Lavagirl en 3-D” (2005) – primul sau rol important intr-un film de lung metraj
  • „Abduction” (2011) – un film de actiune in care Lautner ocupa rolul principal
  • „Tracers” (2015) – un thriller de actiune in care joaca alaturi de Marie Avgeropoulos
  • „The Ridiculous 6” (2015) – comedie in care joaca alaturi de Adam Sandler si alte staruri de la Hollywood

In ansamblu, Taylor Lautner a reusit sa-si demonstreze talentul si pasiunea pentru actorie intr-o cariera relativ scurta si intensa. Cu numeroase filme si seriale in palmares, actorul de origine americana a reusit sa se impuna pe scena Hollywood-ului si sa atraga milioane de fani prin interpretarile sale memorabile. Cu o viata personala tumultuoasa, dar echilibrata, Lautner ramane o figura importanta in industria cinematografica si un model pentru tinerii care aspira la o cariera in actorie.