Alexandra Daddario: De la San Andreas la roluri memorabile

Alexandra Daddario: De la San Andreas la roluri memorabile

Alexandra Daddario este o actrita americana cunoscuta pentru proiectele de succes in care a jucat in decursul ultimilor ani, precum „Percy Jackson”, „San Andreas” si „Baywatch”. Cu o cariera in plina ascensiune si un talent incontestabil, Daddario si-a castigat locul in lumea filmului si a impresionat-o pe critici si spectatori deopotriva.

Alexandra Anna Daddario s-a nascut in New York City pe 16 martie 1986 si este fiica avocatilor Christina si Richard Daddario. Tatal ei a fost procuror superior in Departamentul de Politie din New York, apoi a devenit procuror federal pentru districtul de sud al New York. Are si un frate, Matthew Daddario, care este, de asemenea, un actor talentat si o sora, Catharine Daddario.

Daddario a urmat Scoala Preparatorie Brearley si apoi Scoala Preparatorie profesionista pentru arte in Manhattan, unde si-a dezvoltat interesul pentru actoria. A decis sa urmeze cariera in actorie la varsta de 11 ani si a inceput sa participe la diverse cursuri de teatru si performanta.

Cariera in cinematografie si televiziune

Alexandra Daddario a debutat in 2002 cu un rol in telenovela „As the World Turns”, unde a interpretat-o pe Laurie Lewis. A urmat un numar de proiecte minore inainte de a obtine rolul Anabelle Chase in serialul „Law & Order: Criminal Intent” in 2006.

In 2010, Daddario a obtinut primul ei rol principal in filmul de aventura si fantezie „Percy Jackson si Olimpienii: Hotul Fulgerului„, in care a jucat alaturi de Logan Lerman si Brandon T. Jackson. Filmul a avut un succes enorm la box-office si a transformat-o pe Daddario intr-o stea de cinema.

De-a lungul carierei ei, Alexandra Daddario a jucat intr-un numar impresionant de filme si seriale de televiziune, printre care se numara:

  1. San Andreas (2015) – Victoria „Vic” Gaines, o femeie puternica alaturi de Dwayne „The Rock” Johnson, intr-un film despre un cutremur neasteptat din California.
  2. Baywatch (2017) – Summer Quinn, unul dintre personajele principale alaturi de Dwayne Johnson si Zac Efron.
  3. When We First Met (2018) – protagonista Avery Martin in aceasta comedie romantica impreuna cu Adam DeVine.
  4. Can You Keep a Secret? (2019) – Personajul Emma Corrigan, in aceasta adaptare a romanului cu acelasi nume al lui Sophie Kinsella.

Daddario a jucat takze in seriale de televiziune precum True Detective (2014) si American Horror Story (2013), confirmand in continuare talentul sau versatil.

Vietuirea personala si familie

Vietuirea personala a Alexandrei Daddario a fost, in mare, pastrata privata, dar s_au evidentiat relatii cu actori precum Logan Lerman si Zac Efron. In 2017, a fost zvonit ca s-ar fi intalnit cu actorul australian, Brendan Wallace.

Daddario este foarte apropiatade familia ei si isi exprima adesea dragostea pentru ei pe retelele de socializare. De asemenea, este cunoscut faptul ca este o mare iubitoare de caini si inc le explica de bunavointa in viata si cariera ei.

Avere si stil de viata

Potrivit unor surse, averea neta estimata a Alexandrei Daddario este de aproximativ 8 milioane de dolari, rezultat in mare parte datorita carierei sale ca actress si castigurilor din proiectele sale de succes in atat de multe filme.

Daddario este cunoscuta pentru stilul ei modest si elegant si se abtine adeseacastigand luminile reflectoarelor cu decizii ostentative sau scandaluri. Maria este o utilizatoare frecventa de Instagram, unde posteaza adesea imagini si povesti despre cariere, familie si experiente personale.

Premii si onoruri

De-a lungul carierei sale, Alexandra Daddario a fost nominalizata pentru numeroase premii si a castigat cateva, printre care:

  • 2006 – Best Newcomer Award pentru rolul sau in Percy Jackson si Olimpienii: Hotul Fulgerului.
  • 2010 – Breakthrough Actor Award pentru Percy Jackson si Olimpienii: Hotul Fulgerului la Teen Choice Awards.
  • 2013 – MTV Movie Award pentru Best Scared-as-Shit Performance in filmul Texas Chainsaw 2014.

Mai mult, este implicata si in diferite activitati de caritate si sustine initiative precum protectia animalelor si combaterea sclaviei moderne.

Cu cariera si talentele sale in crestere continua, Alexandra Daddario este, fara indoiala, o actrita la care merita sa se uite in viitor. Cu un numar mare de proiecte in pregatire, fani in intreaga lume si o munca impresionanta in spatele ei, Daddario isi va cuceri de buna voie publicul si criticii in veacurile de acum incolo.