Teri Hatcher: Cariera și popularitatea actriței

Teri Hatcher: Cariera si popularitatea actritei

Teri Hatcher este o actrita de origine americana, care a inceput sa castige popularitate si recunoastere in industria filmului inca din anii ’90. Ea a fost si este cunoscuta pentru rolurile sale memorabile in mai multe seriale, precum si in filme de succes. In acest articol, o sa descoperim o descriere cat mai detaliata a actorului, vorbind despre bio, avere, relatii, premii, cariera, viata personala, familie, si filmele in care a jucat.

Biografia Teri Hatcher

Teri Hatcher s-a nascut pe 8 decembrie 1964 in Palo Alto, California, SUA. Numele complet al actritei este Teri Lynn Hatcher. Ea a studiat la De Anza College, unde a studiat matematica si ingineria, dar pasiunea ei pentru actorie a ramas mereu o prioritate.

Dupa ce a terminat facultatea, Teri s-a mutat la Los Angeles si si-a inceput cariera de actrita, aparand in numeroase seriale TV si filme. A devenit cunoscuta in anii ’90 datorita rolurilor din seriale precum „Lois & Clark: The New Adventures of Superman”, unde a interpretat personajul Lois Lane, si in filmul „Tomorrow Never Dies”, unde a jucat alaturi de Pierce Brosnan intr-un rol Bond-girl.

Averea actritei: Cat castiga Teri Hatcher?

Se estimeaza ca averea lui Teri Hatcher este de aproximativ 50 de milioane de dolari. Aceasta s-a acumulat in principal din rolurile sale in televiziune si film, dar si din activitatile sale ca producatoare, scenarista si autoare. Unul dintre cele mai notabile proiecte care i-a adus succes financiar a fost rolul din serialul „Desperate Housewives”, unde a castigat in jur de 375.000 de dolari pe episod.

Relatiile amorose si casnicia cu Jon Tenney

In ceea ce priveste viata amoroasa, Teri Hatcher a fost casatorita de doua ori. Prima casatorie a fost cu Marcus Leithold, un actor american, in 1988; aceasta casnicie a durat doar un an. In 1994, Teri s-a casatorit cu al doilea sot, Jon Tenney, cunoscut pentru rolurile sale in seriale precum „The Closer” si „Major Crimes”. Cuplul are o fiica impreuna, numita Emerson Rose. Din pacate, si aceasta casatorie a luat sfarsit in 2003.

De-a lungul anilor, Teri a fost, de asemenea, asociata cu mai multe figuri cunoscute, inclusiv actorii Michael Bolton si Stephen Kay. Cu toate acestea, actrita detine in prezent un profil mai discret in ceea ce priveste viata sa amoroasa.

Premiile si recunoasterea actoriceasca

De-a lungul carierei sale, Teri Hatcher a fost nominalizata si a castigat numeroase premii pentru munca sa in televiziune si film. Unele dintre cele mai notabile includ:

  • Primetime Emmy Award pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un serial de comedie („Desperate Housewives”, 2005)
  • Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie sau musical („Desperate Housewives”, 2005)
  • Screen Actors Guild Award pentru cea mai buna distributie intr-un serial de comedie („Desperate Housewives”, 2004 si 2005)

Cariera in televiziune si film

  • Televiziune:

Teri Hatcher este cunoscuta in special pentru rolurile sale in televiziune, in seriale precum „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” (1993-1997), unde a jucat rolul reporteritei Lois Lane si „Desperate Housewives” (2004-2012), in care a interpretat personajul Susan Mayer, una dintre personajele principale.

  • Film:

Desi cariera sa cinematografica este mai putin remarcabila decat cea in televiziune, Teri a fost implicata in filme notabile, precum:

  1. „Tomorrow Never Dies” (1997)
  2. „2 Days in the Valley” (1996)
  3. „Spy Kids” (2001)
  4. „Coraline” (2009), unde a oferit vocea personajului Mamei.

Viata personala

Teri Hatcher este implicata in numeroase activitati si proiecte in afara industriei cinematografice. Ea a scris o carte autobiografica intitulata „Burnt Toast: And Other Philosophies of Life”, publicata in 2006, in care isi impartaseste experientele in domeniul carierei si al vietii personale.

Actrita este, de asemenea, implicata in mai multe organizatii si campanii caritabile, precum Make-A-Wish Foundation si UNICEF, ajutand in acest fel diverse cauze si persoane aflate in situatii dificile.

Familia actritei: Parinti si copii

Teri Hatcher provine dintr-o familie de ingineri nucleari. Tatal sau, Owen W. Hatcher, a fost inginer nuclear si director la Lockheed Martin, iar mama sa, Esther Beshur, a lucrat ca inginer de proiect. Teri are o sora mai mica, Cari Lynn Hatcher. Dupa cum am mentionat anterior, actrita are o fiica, pe nume Emerson Rose, nascuta in 1997, din casatoria sa cu Jon Tenney.

Filme notabile cu Teri Hatcher

In concluzie, Teri Hatcher a avut o cariera plina si diversa in televiziune si film. Actrita a castigat numeroase roluri memorabile, precum Lois Lane in „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” si Susan Mayer in „Desperate Housewives”, care i-au adus marele succes, premii si recunoastere actoriceasca.