Eric Roberts: Cariera și interpretările talentate ale actorului

Eric Roberts: Cariera si interpretarile talentate ale actorului

Nascut pe 18 aprilie 1956, Eric Roberts este un actor talentat si respectat in lumea filmului si televiziunii. Dupa peste 40 de ani in industrie, Eric se poate mandri cu un palmares impresionant de filme si seriale de televiziune si a lucrat cu sute de regizori si colegi de scena talentati. Acest articol va va prezenta evolutia carierei talentate si relatii ale actorului Eric Roberts.

Copilarie

Eric Roberts a fost nascut in Biloxi, Mississippi, insa a crescut in Georgia si Louisiana, intr-o familie in care arta si creativitatea au ocupat un loc central. Tatal sau, Walter Grady Roberts, era un scriitor de succes si mama sa, Betty Lou Motes, era o actrita si o activista pentru drepturile omului.

Familia lui Eric este un grup de artisti talentati; Julia Roberts – sora sa si Emma Roberts – fiica sa, sunt de asemenea actrite de succes in industria filmului.

Educatia actoriceasca si inceputurile carierei

Fiind crescut intr-un mediu artistic, Eric si-a inceput pregatirea actoriceasca inca de la o varsta frageda, studiind teatru la Royal Academy of Dramatic Art din Londra si la American Academy of Dramatic Arts din New York. Primele sale roluri au fost in spectacole de teatru, intre care „Burn This” si „Fool for Love”.

Cariera sa cinematografica a inceput in 1978 cu filmul „King of the Gypsies”, pentru care Eric a fost recompensat cu premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor debutant. Reusita aceasta i-a deschis usi in lumea filmului si a consolidat pozitia sa in domeniu.

Cariera si rolurile importante

Una dintre cele mai mari reusite ale lui Eric a fost in 1985, cand a interpretat rolul lui Paul Snider in filmul „Star 80”. A urmat inca un rol important in „Runaway Train” alaturi de Jon Voight, pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar.

In decursul carierei sale, Eric a jucat in sute de filme si seriale TV, precum: „The Dark Knight”, „The Expendables”, „The Pope of Greenwich Village”, „Bob si Carol & Ted si Alice”, „Am si eu o veste” si „Suits”.

Pe langa filmele si serialele de televiziune, Eric a avut aparitii in vederea intr-o serie de videoclipuri muzicale: „Mr. Brightside” de la The Killers, „Respect” de la Aretha Franklin si „Unsolved Mysteries” de la Robert Stack.

Premii si realizari

Cariera lunga si prolifica a lui Eric a fost recunoscuta in numeroase ocazii, iar lista sa de premii si nominalizari este impresionanta. Cateva dintre cele mai notabile recompense si nominalizari includ:

  1. Globul de Aur pentru cel mai bun actor debutant – pentru filmul „King of the Gypsies”
  2. Premiul Saturn pentru cel mai bun actor intr-o productie de televiziune – pentru „Less Than Perfect”
  3. Nominalizari la Premiile Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar – pentru „Runaway Train”

In plus, Eric a primit Premiul pentru intreaga sa activitate la „The Hollywood ReelIndependent Film Festival” in 2016.

Viata personala si familia

Eric este casatorit cu Eliza Roberts, de asemenea actrita, din 1992. Cei doi au doi copii impreuna: Keaton Simons, un muzician de succes si Morgan Simons, realizatoare TV si Chef. Mansa relacionarii lui Eric a fost intotdeauna marcata de discretie si modestie.

Eric Roberts a fost implicat si in proiecte filantropice, sustinand cauze umanitare si animale. Deja un simbol al succesului in lumea cinematografiei, Eric continua sa se dezvolte si sa impartaseasca diverse povesti cu ajutorul talentului sau in actorie.

Un actor impresionant – Eric Roberts

Eric Roberts este un simbol de perseverenta si perseverenta in lumea de film. Cu o cariera indelungata si plina de succes, o familie talentata si o viata personala privata si plina de fericire, Eric demonstreaza ca puterea vointei si a muncii asidue conteaza in cele din urma si ca un actor adevarat poate sa transforme acest lucru in succes in fata camerei.