Super Mario Odyssey – Nintendo Switch

Super Mario Odyssey – Nintendo Switch: Recenzie si ghid pentru incepatori

Super Mario Odyssey este un joc video produs de Nintendo si lansat in exclusivitate pentru consola Nintendo Switch in octombriie 2017. Acesta constituie cel mai nou titlu dintr-un lung sir de jocuri cu celebra mascote Mario, personajul principal al seriei.Lista de continut:

Caracteristici ale jocului

In Super Mario Odyssey, actiunea se desfasoara intr-un mod 3D cu o perspectiva third-person, oferind jucatorilor posibilitatea de a explora numeroase regate diferite pe planeta virtuala. Fiecare regat are propria tematica si misiuni unice, care contribuie la progresul in cadrul jocului. Scopul principal al jocului este salvarea Printesei Peach si recuperarea sarpejilor Power Moon, necesari pentru a alimenta nava spatiala a lui Mario, numita Odyssey.

Cap Kingdom: primul nivel

Actiunea jocului incepe in Cap Kingdom, locul in care Mario se intalneste pentru prima oara cu personajul Cappy, care devine partenerul lui pe parcursul intregii aventuri. In acest regat, Mario si Cappy invata sa lucreze impreuna, iar jucatorii dobandesc abilitati de baza nepretuite pentru viitoarele misiuni.

Cascade Kingdom: explorand cascadele

Urmatorul regat vizitat de Mario si Cappy este Cascade Kingdom, un mediu in care cascadele si stancile dominateaza peisajul. Este necesar ca jucatorii sa dobandeasca o serie de noi abilitati prin intermediul capului Cappy, cum ar fi controlul si folosirea altor creaturi pentru a se deplasa prin regat. Aici, jucatorii vor putea intalni personaje secundare familiare din seria Mario, cum ar fi T-Rex sau Chain Chomp.

Sand Kingdom si alte regate

Pe masura ce inainteaza in cadrul jocului, jucatorii descopera si exploreaza alte regate cu tematici diverse:

  • Sand Kingdom: regat desertic cu temple vechi si locuitori specifice.
  • Wooded Kingdom: un regat impadurit in care trebuie sa rezolvati puzzle-uri si sa combateti inamicii.
  • Metro Kingdom: regat urban inspirat de orasul New York, unde Mario trebuie sa escaladeze cladiri inalte si sa salveze primarul Pauline.

Aliatul neasteptat: Cappy

Pe parcursul aventurii, Mario si Cappy devin un duo inseparabil, capul magic oferindu-i lui Mario o serie de abilitati speciale. Jucatorii pot profita de puterea capului pentru a controla si folosi diferite creaturi si personaje intalnite in joc.

Cateva exemple de abilitati oferite de Cappy includ:

  • Transformarea intr-o platforma temporara
  • Stabilirea unui punct de teleportare
  • Distrugerea inamicilor si interactiunea cu diferite obiecte din joc

Minijocuri si modul cooperativ

Super Mario Odyssey contine numeroase minijocuri si activitati optionale care pot fi explorate de jucatori pentru a obtine recompense suplimentare si pentru a creste valoarea de rejucare a jocului.

Printre minijocurile disponibile, mentionam urmatoarele:

  • Curse de ghidusii Koopa
  • Participarea la un concurs de sarituri in lungime
  • Frogger, o varianta a jocului clasic de arcade

In plus, jocul ofera si un mod cooperativ, care permite doi jucatori sa se bucure impreuna de aventurile lui Mario si Cappy, controland fiecare unul dintre cele doua personaje.

Grafica si design de sunet

Super Mario Odyssey se mandreste cu grafica de inalta calitate si design de sunet profesional, ce contribuie la crearea unei experiente memorabile pentru jucatori. Fiecare regat dezvaluie peisaje variate si detaliate, iar elementele muzicale sunt perfect integrate in fiecare secventa, oferind o atmosfera autentica si antrenanta.

Premii si recunoastere

Super Mario Odyssey a primit numeroase premii si a inregistrat vanzari impresionante, fiind considerat unul dintre cele mai bune jocuri de pe Nintendo Switch si din intreaga serie a lui Mario. Un exemplu de premiu important obtinut de joc este titlul de Cel mai bun joc de actiune/aventura in cadrul galei The Game Awards 2017.

De unde sa cumperi jocul

Jocul Super Mario Odyssey poate fi achizitionat in format fizic, in magazinele specializate si online, precum Amazon si eMAG, sau in format digital, prin intermendiul platformei online Nintendo eShop.

In concluzie, Super Mario Odyssey reprezinta o alegere excelenta pentru cei care doresc sa se aventureze intr-un univers plin de culoare si actiune, beneficiind de personaje carismatice si un gameplay adictiv. Multumita unor elemente de top in materie de grafica, sunet si poveste, jocul a dovedit inca o data ca universul lui Mario inca are multe surprize placute de oferit.