Splatoon 2 – Nintendo Switch

Splatoon 2 – Nintendo Switch: O experienta inedita de gaming

Splatoon 2 este un joc video dezvoltat si publicat de Nintendo pentru consola Nintendo Switch. Acesta este o continuare a jocului de succes Splatoon, lansat in 2015 pentru consola Nintendo Wii U, si imbina elemente de shooter si strategie, oferindu-le jucatorilor o experienta total diferita de cele obisnuite. Avand in vedere popularitatea crescuta a jocului, am decis sa va oferim o recenzie detaliata si sa descoperim impreuna particularitatile acestei creatii.

Despre Splatoon 2 si noutatile aduse de aceasta versiune

Splatoon 2 a fost lansat pe 21 iulie 2017 si a adus o serie de imbunatatiri si noutati fata de versiunea originala. Enumeram cateva dintre acestea:

 1. Un nou mod de joc – Salmon Run
 2. Noi arme si echipamente
 3. Imbunatatiri ale mecanicii de joc, precum reincarcarea apei in timp ce te deplasezi

Esenta jocului consta in a crea diverse echipe de Inklings si a impusca cerneluri colorate pentru a acoperi cat mai mult teren cu culoarea propriei echipe. Jucatorii pot si trebuie sa se transforme in calamari, permitandu-le astfel sa se deplaseze mai rapid si sa se refugieze in cautarea de a reincarca cernelurile.

Moduri de joc

Splatoon 2 cuprinde 3 moduri de joc principale:

 1. Turf War – scopul este de a acoperi cat mai mult teren cu propria culoare de cerneala intr-un interval de timp prestabilit
 2. Ranked Battle – jocuri clasificate, disputate intre echipe de jucatori care au atins un anumit nivel de experienta
 3. Salmon Run – noul mod introdus in Splatoon 2, in care jucatorii coopereaza pentru a infrange hoarde de inamici in timp ce colecteaza recompense

Arme si echipamente in Splatoon 2

Splatoon 2 aduce o multime de inovatii in ceea ce priveste armele si echipamentele Inklings. Iata cateva dintre cele mai interesante:

 • Novele splat dualies – o pereche de pistoale usoare, rapide si eficiente
 • Clash blaster – bazooka cu cerneala, care asigura distrugere de masa
 • Goo tuber – un sniper cu cerneala, care furnizeaza foc de acoperire de la distanta
 • Echipamente care potenteaza abilitatile Inklings cum ar fi: o casca cu ochelari care sporeste capacitatea de a viza, incaltaminte pentru a se deplasa rapid si a trece dincolo de bariere, sau manusi care ofera o mai mare autonomie a cernelurilor.

Integrarea cu Nintendo Switch Online si noutati pentru fanii Splatoon

Pe langa imbunatatirile aduse jocului in sine, Splatoon 2 se integreaza perfect cu serviciul Nintendo Switch Online. Aceasta colaborare permite jucatorilor sa beneficieze de facilitati precum:

 • Interactiune cu alti jucatori prin chat vocal si text
 • Coordonarea strategiilor si a echipelor in timp real
 • Participarea la evenimente saptamanale, precum Splatfest

Recenzii si succesul comercial al Splatoon 2

Splatoon 2 a primit recenzii pozitive si a fost un succes comercial masiv pentru Nintendo. De la lansarea sa initiala, jocul a vandut peste 10 milioane de exemplare, facand parte din topul celor mai bine vandute jocuri pentru Switch.

Chiar si jucatorii care nu sunt fani ai jocurilor de genul shooter se pot bucura de Splatoon 2, datorita mecanicilor inovatoare si a atmosferei colorate si amuzante. Desigur, competitivitatea si strategia sunt aspecte importante ce pot atrage atat jucatorii experimentati, cat si pe cei mai putin experimentati.

Aventura continua in Splatoon 3

Avand in vedere succesul inregistrat de Splatoon 2, fanii seriei si ai Nintendo Switch asteapta cu nerabdare lansarea Splatoon 3. Anuntata pentru 2022, acest joc promite sa aduca si mai multe inovatii si sa continue povestea colorata din Inkopolis.

In concluzie, Splatoon 2 este un joc extraordinar, care imbina armonios elemente de strategie, competitivitate si distractie intr-o lume plina de culoare si fantazie. Fie ca esti un jucator experimentat sau un novice, acesta merita sa fie incercat si savurat in modul sau unic.