Samara Weaving: Cariera și rolurile distincte ale actriței

Samara Weaving: Cariera si rolurile distincte ale actritei

Samara Weaving este o actrita australiana talentata, cunoscuta in special pentru rolurile sale din filmele si serialele precum „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, „Ready or Not” si „The Babysitter”. Nascuta pe 23 februarie 1992 in Adelaide, Australia, Samara Weaving este fiica scenografului Simon Weaving si a profesoarei de teatru si film, Helena Weaving. Are o sora mai mica pe nume Morgan si este nepoata apreciatului actor Hugo Weaving.

Incepand sa joace teatru inca de la varsta de 16 ani, Weaving si-a dezvoltat constant abilitatile actoricesti, iar acum s-a impus pe scena internationala, fiind considerata una dintre cele mai promitatoare si talentate actrite ale generatiei sale.

Cariera in film si televiziune

Cariera Samarei a inceput in 2008, cand a fost distribuita in serialul australian „Out of the Blue”. Desi serialul nu a avut un succes major, a reprezentat un punct de pornire pentru actrita. In 2009, a avut primul sau rol important, in popularul serial australian „Home and Away”, unde a interpretat personajul indragit Indi Walker. Dupa trei ani petrecuti in acest serial, Samara a decis sa isi incerce norocul in Statele Unite si s-a mutat in Los Angeles pentru a-si continua cariera.

In 2015, Weaving a jucat in primul sau film hollywoodian, „Bad Girl”, iar in anul urmator a avut succes si pe micul ecran, avand rolul principal in serialul „Ash vs Evil Dead”. Samara si-a consolidat reputatia de actrita printr-o serie de filme si seriale bine realizate, precum „SMILF”, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” si „The Babysitter” in 2017, urmate de colaborari precum „Picnic at Hanging Rock”, „Ready or Not” in 2019 si „Guns Akimbo” in 2020.

Rolurile distincte ale actritei

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Samara a avut onoarea sa colaboreze cu nume mari din industrie, precum Frances McDormand si Woody Harrelson, in acest film premiat cu numeroase trofee, avand trei premii Oscar si doua Globuri de Aur la activ.

2. Ready or Not (2019)

Aceasta a primit laude si aprecieri critice pentru interpretarea personajului principal Grace, o mireasa care trebuie sa treaca printr-un joc ritual de-a v-ati ascunselea, alaturi de familia fostului sot. Filmul a beneficiat de un succes comercial si a dat nastere unui nou val de filme de gen.

3. The Babysitter (2017)

Weaving a purtat masca de babysitter malefica in populara comedie de groaza produsa de Netflix, alaturi de nomme mari ca Bella Thorne si Robbie Amell. Rolul sau unic a reusit sa impresioneze publicul si a generat o continuare, lansata in 2020, chiar daca Samara nu a revenit in aceasta versiune.

Avere si relatii

Desi cifrele exacte ale averii actritei sunt necunoscute, estimarile converg spre o valoare intre 2 si 4 milioane de dolari, din 2020. In ceea ce priveste relatiile personale, Samara a mentinut o discretie in viata sa privata, insa se stie ca este logodita cu actorul si modelul Jimmy Warden din 2019.

Premii si nominalizari

La intreaga ei cariera, Samara Weaving a castigat si a fost nominalizata la mai multe premii. In 2012, a primit premiul „Australian Academy of Cinema and Television Arts Award” pentru interprearea Indi Walker din „Home and Away”. In 2018, a fost nominalizata la „Fangoria Chainsaw Award” pentru rolul din „Mayhem”. In 2019, a castigat premiul „Next Wave” la Fantastic Fest pentru rolul sau in „Ready or Not” si a primit si „Sitges Film Festival Award” pentru „Best Actress”.

Viitorul carierei

Samara Weaving pare a fi intr-o continua ascensiune, cu numeroase proiecte interesante in curs sau anuntate, precum „Snake Eyes” in care interpreteaza personajul Scarlett, un important personaj din universul G.I. Joe. De asemenea, a fost aleasa sa joace rolul lui Holly Madison in viitorul serial despre Playboy Mansion, „Down the Rabbit Hole”.

Cu recunoasterea internationala si succesul de care se bucura in continuare, cariera Samarei Weaving nu poate decat sa creasca si sa ne ofere si mai multe filme si seriale de calitate, cu roluri carismatice si pline de farmec.