Robert De Niro: Cariera și interpretările remarcabile ale actorului

Robert De Niro: Cariera si interpretarile remarcabile ale actorului

Robert De Niro este unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, cunoscut pentru numeroasele sale roluri memorabile de-a lungul unei cariere care se intinde pe mai bine de cinci decenii. In acest articol, va vom prezenta o analiza detaliata a vietii si carierei acestuia.

Biografie

Numele complet: Robert Anthony De Niro Jr.

Data nasterii: 17 august 1943

Locul nasterii: New York City, SUA

Nationalitate: American<

Robert De Niro s-a nascut pe 17 august 1943 in New York City, intr-o familie de artisti. Tatal sau, Robert De Niro Sr., era un pictor si sculptor apreciat, in timp ce mama sa, Virginia Admiral, era pictorita, poeta si redactoare. Cuplul s-a despartit cand Robert era doar copil, iar acesta a fost crescut de mama sa in cartierul Little Italy din Manhattan.

Cariera

Robert De Niro, o legenda vie a Hollywood-ului, si-a inceput cariera ca actor in anul 1963, cu un rol in filmul de scurt metraj „The Wedding Party”. Ascensoarea sa in showbiz nu este insa, deloc o coincidenta, actorul avand un palmares impresionant, bazat pe implicare si devotament.

Filmele in care a jucat

Prin urmare, biografia sa de actor contine mai multe colaborari remarcabile cu regizorul Martin Scorsese:

 1. „Mean Streets” (1973)
 2. „Taxi Driver” (1976)
 3. „New York, New York” (1977)
 4. „Raging Bull” (1980)
 5. „The King of Comedy” (1982)
 6. „Goodfellas” (1990)
 7. „Cape Fear” (1991)
 8. „Casino” (1995)
  si, mai recent,
 9. „The Irishman” (2019).

De asemenea, discografia sa de filme mai contine productii de succes ca:

 1. „The Godfather Part II” (1974) – in regia lui Francis Ford Coppola
 2. „The Deer Hunter” (1978) – in regia lui Michael Cimino
 3. „Once Upon a Time in America” (1984) – in regia lui Sergio Leone
 4. „Heat” (1995) – in regia lui Michael Mann
 5. „Meet the Parents” (2000) – in regia lui Jay Roach
 6. „Silver Linings Playbook” (2012) – in regia lui David O. Russell.

Premii

De-a lungul anilor, Robert De Niro a castigat numeroase premii pentru talentul sau:

 • Aprecierea Academiei americane de film prin castigarea a doua premii Oscar. Primul l-a castigat in 1975 cu rolul lui Vito Corleone in „The Godfather Part II”, iar cel de-al doilea l-a primit pentru rolul boxerului Jake LaMotta in „Raging Bull”.
 • De Niro a fost, de asemenea, nominalizat la premiul Oscar pentru roluri in filme precum „Taxi Driver”, „The Deer Hunter”, „Awakenings”, „Cape Fear” si „Silver Linings Playbook”.
 • A fost distins cu Premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga cariera in cadrul galei de decernare a premiilor Globurile de Aur, in 2011.

Viata personala

Robert De Niro este recunoscut si pentru viata sa tumultuoasa, lucruri ce tin de relatiile si familia colegului de platou:

 • In 1976, De Niro s-a casatorit pentru prima data cu actrita Diahnne Abbott. Impreuna au avut un fiu, Raphael, iar actorul a adoptat fiica ei, Drena, dintr-o relatie anterioara. Cei doi au divortat in 1988.
 • In 1997, De Niro s-a casatorit pentru a doua oara cu actrita si cantareata Grace Hightower. Cei doi au avut doi copii impreuna: un fiu, Elliot, si o fiica, Helen, nascuta prin intermediul unei mame surogat. In 2018, cuplul a anuntat ca s-au separat.
 • Ion total, Robert De Niro are sase copii, proveniti din relatiile sale cu Abbott, Hightower si Toukie Smith, model si actrita.

Avere

Robert De Niro se poate lauda cu o avere impresionanta, estimata la aproximativ 500 de milioane de dolari, conform revistei Forbes. Este cofondator al Tribeca Film Festival, detine mai multe proprietati imobiliare si a investit in diverse afaceri, printre care restaurante si hoteluri.

In concluzie, Robert De Niro este fara indoiala unul dintre cei mai mari actori ai lumii, un om care a reusit nu doar sa ramana in atentia publicului si a criticii de film de-a lungul unei cariere foarte lungi, ci si sa-si mentina un nivel inalt de performanta artistica.