Arnold: Profilul artistului și contribuția sa în muzică

Arnold: Profilul artistului si contributia sa in muzica

Arnold (numele complet Arnold Alois Schwarzenegger) s-a nascut in data de 30 iulie 1947 in Thal, Styria, Austria. Este un actor de renume international, fost culturist si politician. Considerat ca fiind unul dintre cei mai mari actori de actiune din toate timpurile, Arnold Schwarzenegger este celebru pentru interpretarea sa din franciza Terminator, intre alte roluri importante.

Copilaria si adolescenta

Arnold Schwarzenegger provine dintr-o familie austriaca si a crescut intr-un mediu strict, fiind fiul lui Gustav si Aurelia Schwarzenegger. Din dorinta de a-si crea un viitor mai bun, Arnold isi dedica adolescenta culturismului, obtinand numeroase premii in competitiile pe care le-a intreprins. A fost castigatorul concursului Mr. Universe, devenind astfel cel mai tanar culturist care a obtinut acest titlu, la varsta de 20 de ani.

Cariera in culturism

Cariera de culturist a lui Arnold a fost una de succes, castigand titlul de Mr. Olympia de sapte ori. A fost, de asemenea, promotor si antrenor de culturism. Aceasta cariera a afectat in mod pozitiv imaginea sa, castigand in cele din urma popularitate si recunoastere nu numai in lumea sportului, dar si in show business.

Cariera de actor

Primele roluri

Debutul cinematografic al lui Arnold Schwarzenegger a avut loc in 1970 cu filmul „Hercules in New York”, in care a fost creditat ca „Arnold Strong”. Desi acest film nu a fost un mare succes, a reusit sa-i deschida portile industriei cinematografice.

Succesul international

In 1982, Arnold este ales pentru rolul principal in filmul „Conan barbarul”, rol care il catapulteaza spre faima mondiala. Cu toate acestea, adevaratul succes si consacrarea il intalnesc in 1984, cand joaca in primul film din franciza Terminator.

De-a lungul anilor a jucat in numeroase filme de succes.

Lista principala a filmelor in care a aparut Arnold:

  1. Terminator (1984)
  2. Predator (1987)
  3. Total Recall (1990)
  4. Terminator 2: Judgment Day (1991)
  5. True Lies (1994)
  6. Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
  7. The Expendables (2010)
  8. Terminator Genisys (2015)
  9. Terminator: Dark Fate (2019)

Viata personala

Familie

Arnold Schwarzenegger s-a casatorit cu Maria Shriver in 1986, o jurnalista si membra a familiei Kennedy. Impreuna au avut patru copii: Katherine, Christina, Patrick si Christopher. In 2011, Arnold si Maria au decis sa se desparta in urma unui scandal in care a fost implicata o femeie care lucra in casa lor si cu care actorul avea un copil. Cu toate acestea, conventia de divort nu a fost finalizata si Arnold si Maria continua sa aiba o relatie cordiala.

Afaceri si avere

In paralel cu cariera de actor, Arnold a avut intotdeauna un spirit intreprinzator, investind in imobiliare si in business-uri diverse. Estimata la peste 400 de milioane de dolari, averea sa include proprietati in California si in Austria, precum si o colectie impresionanta de vehicule si investitii diverse.

Viata publica

In 2003 Arnold a decis sa intre in politica, castigand alegerile pentru guvernator al statului California. A fost guvernator in perioada 2003-2011, fiind afiliat Partidului Republican. De-a lungul celor doua mandate pe care le-a avut, Arnold s-a implicat in promovarea unor cauze precum protectia mediului, echitatea de gen si combaterea obezitatii infantile.

Premii si recunoastere

In cursul carierei sale, Arnold a primit numeroase premii si distinctii, atat pentru activitatea sa sportiva, culturala, cat si umanitara. A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 1987 si a fost inclus in Hall of Fame al culturismului in 2005. A castigat premiul „Golden Globe” pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar in filmul „Maggie” din 1977. In plus, a fost premiat la numeroase festivaluri si gale de film pentru activitatea sa din lumea cinematografiei.

Contributia sa in muzica

Desi nu este cunoscut in principal pentru activitatea sa in domeniul muzical, Arnold a colaborat cu mai multi artisti de-a lungul timpului si a cantat pe coloana sonora a unor filme. Un exemplu in acest sens este colaborarea sa cu trupa de rock „AC/DC” pe coloana sonora a filmului „The Last Action Hero” (1993).

In ziua de astazi, Arnold si-a lasat amprenta in toate mediile in care a activat: culturism, cinema, politica si afaceri. Cu o cariera impresionanta si o viata personala plina de provocari, impactul si mostenirea sa in lumea divertismentului continua sa creasca si sa inspire milioane de oameni, dovada fiind succintele informatii prezentate in acest articol.