Joe Pesci: Cariera și rolurile remarcabile ale actorului

Joe Pesci: Cariera si rolurile remarcabile ale actorului

Joe Pesci, nume la nastere Joseph Frank Pesci, s-a nascut pe 9 februarie 1943 in Newark, New Jersey, SUA, si este un actor premiat, castigator al premiului Oscar, cunoscut in special pentru rolurile sale excelente in filmele lui Martin Scorsese. In acest articol vom explora toate aspectele carierei si vietii sale, asa ca sa incepem calatoria noastra in lumea lui Joe Pesci.

Copilarie

Fiul unui sofer de camion si muncitor, Joe Pesci a crescut intr-un mediu modest si muncitor. A aratat interes in lumea teatrala inca de la o varsta frageda.

Joe Pesci a urmarat scoala secundara in New Jersey, unde a inceput sa participe la spectacole si sa cante in baruri cu trupa sa. La varsta de 16 ani, a facut pasul spre Broadway intr-o piesa originala. In cele din urma, momentul lui de stralucire a venit in anii 1970, cand aceasta piesa a ajutat la momentul de cotitura al carierei sale tocmai in film.

Averea lui Joe Pesci

Potrivit unor surse recente, Joe Pesci are o avere estimata la aproximativ 50 de milioane de dolari. Averea sa impletita in mare parte din cariera sa de succes in cinematografie, dar si din muzica si productia inregistrarilor pe care le-a realizat pe parcursul anilor.

Relatiile si viata personala

Joe Pesci a fost casatorit de trei ori in cursul vietii sale, iar toate casatoriile s-au incheiat in divort. Cu ultimele doua sotii ale sale, Joe are trei copii: Joey, Tiffany si Kresha Pesci. De-a lungul timpului, actorul a manifestat un interes special in mentinerea vietii sale private cat mai departe de lumina reflectoarelor si a fost intotdeauna rezervat in a dezvalui informatii despre viata sa personala.

Premii si recunoastere

Premiile si nominalizarile pe care le-a probleme sunt o dovada clara a aprecierii si recunoasterii pentru munca sa:

  • Premiul Oscar: A castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor secundar in 1991, pentru rolul sau in „Baieti buni”
  • British Academy Film Award: A primit premiul BAFTA pentru cel mai bun actor in rol secundar in 1991, pentru acelasi rol in „Baieti buni”
  • Globul de Aur: A primit o nominalizare la Globul de Aur pentru 1991 in categoria Cel mai bun Actor – Musical sau Comedie pentru „My Cousin Vinny”

Cariera in film si televiziune

Cariera lui Joe Pesci in film si televiziune a inceput in anii ’60 si ’70. Printre rolurile care l-au consacrat in industria cinematografica, amintim pe cele din:

  1. Raging Bull (1980) – rolul lui Joey LaMotta, fratele lui Robert De Niro
  2. Goodfellas (1990) – rolul lui Tommy DeVito, personaj negativ in filmul lui Martin Scorsese
  3. Home Alone (1990) – rolul simpaticului hot Harry Lyme
  4. My Cousin Vinny (1992) – in rolul unui avocat neexperimentat
  5. Casino (1995) – rolul lui Nicky Santoro, in filmul despre lumea cazinourilor

Joe Pesci in muzica si alte proiecte

Pesci a fost, de asemenea, cantaret si chitarist, contribuind la crearea mai multor albume de muzica. Unele dintre albumele lui Pesci includ „Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You” (1998) si „Pesci…Still Singing” (2019).

In 2020, actorul si-l incheia cariera intensa in film si se dedica unor proiecte personale si comerciale, la fel de pasionante si provocatoare.

In concluzie, Joe Pesci merita toata aprecierea noastra pentru rolurile exceptionale oferite in cadrul industriei cinematografice de-a lungul timpului. In ciuda succesului sau si a statutului sau de star, actorul a reusit sa isi pastreze viata privata si sa se mentina dedicat pasiunilor sale, fara sa isi piarda esenta sau sa se indeparteze de radacinile sale.