Ionuț Iftimoaie: Profilul sportivului și actorului român

Ionut Iftimoaie: Profilul sportivului si actorului roman

Ionut Iftimoaie este un foarte cunoscut si talentat sportiv si actor roman care a facut cinste Romaniei prin prestanta si succesul sau in ambele domenii. Cu un palmares impresionant in sport, dar si cu aparitii notabile in filme si seriale romanesti, Ionut Iftimoaie a devenit una dintre cele mai cunoscute personalitati din tara sa. In acest articol iti vom prezenta cateva detalii legate de biografia sa, averea sa, viata sentimentala si premiile pe care le-a obtinut in sport si cinematografie.

Biografie si inceputuri in sport

Ionut Iftimoaie s-a nascut pe data de 11 aprilie 1977 in comuna Cirpesti, judetul Galati. Inca de mic, a avut o pasiune pentru sport, incercandu-si norocul mai intai la box, apoi la lupte libere, insa avea sa se orienteze spre kickboxing, sport care avea sa-i aduca impliniri deosebite atat in plan profesional, cat si personal.

In urma unei munci sustinute si a desfasurarii unor antrenamente riguroase, Iftimoaie a crescut rapid in palmares si a devenit campion national si mondial la o serie de campionate de kickboxing.

Cariera in kickboxing si performante sportive

Ionut Iftimoaie este considerat una dintre cele mai mari nume din kickboxing-ul romanesc. In timpul carierei sale active, el a castigat titlul de campion national de mai multe ori, la diferite categorii de greutate, iar in anul 2001 a castigat Centura de Campion Mondial al Organizatiei Internationale de Kickboxing (IKO). Acest succes i-a conferit un statut aproape legendar in lumea sportului.

Iftimoaie a obtinut in cariera sa numeroase performante sportive notabile si a facut istorie pentru sportul romanesc prin calitatea si forta sa in competitie. Unul dintre cele mai marcante meciuri ale sale a fost cel impotriva lui Peter Aerts, un moment inedit al carierei sale care a avut loc in 200 iftimoaie a continuat sa se impuna atat la nivel national,cat si international, pana la retragerea din activitate in 2011.

Cariera in film si colaborari in cinematografie si televiziune

Ionut Iftimoaie si-a incercat norocul in cinematografie in anul 2006, cand a acceptat un rol in filmul „Baieti buni”, o coproductie romano-italiana, in regia lui Dan Pita. Ulterior, el a aparut in mai multe seriale si filme romanesti diferite, precum „Aniela” (2009), „Hoti de morminte” (2010), „Regina” (2008-2009) si „Profetul, aurul si ardelenii” (2011).

Desfasurarea paralela a carierei sale sportive in plan national si international i-a adus recunoastere si apreciere din partea publicului si si-a consolidat pozitia de actor in industria cinematografica romaneasca.

Viata personala si familie

Ionut Iftimoaie este cunoscut ca fiind o persoana discreta si echilibrata, care isi protejeaza viata personala si intima de ochii presei si ai publicului. Se stie insa ca el este casatorit, sotia sa ARINA fiind o prezenta stabila si un sprijin de necontestat in viata sa. Impreuna au un copil, un baietel pe nume David.

Iftimoaie si-a pastrat relatia si legaturile cu comunitatea sa natala si, in cadrul unor evenimente sportive si culturale organizate in satul sau natal, participa adesea, demonstrand constiinciozitate si dragoste pentru locurile de bastina.

Averea si afaceri

Ionut Iftimoaie si-a valorificat succesul si palmaresul sportiv in beneficiul sau material, iar cu ajutorul faimei sale, el a infiintat in anul 2011, o sala de sport de tip World Class. Aceasta este situata intr-un cartier rezidential din Cluj-Napoca si se numesteK-1 Club.

In ultimii ani, Ionut Iftimoaie a investit in alte domenii ale afacerilor si a extins paleta de optiuni pentru diferitele sale investitii.

Premii si distinctii primite in cariera sportiva si cinematografica

Ionut Iftimoaie a fost recompensat pentru eforturile si rezultatele sale in domeniul sportului si cinematografiei cu diverse premii si distinctii, printre care:

  • Titlul de Campion National de mai multe ori, la kickboxing;
  • Centura de Campion Mondial al IKO in 2001;
  • Premiul pentru cel mai bun moment atletic, primit in cadrul Galei Premiilor de Sport din 2009.
  • Open Romania – Cupa Mondiala Karate Full Contact 1998
  • Desi Iftimoaie nu a castigat premii prin a participa la filme, actoria a ramas una dintre marile lui pasiuni.