Ray Liotta: Cariera și interpretările remarcabile ale actorului

Despre Ray Liotta – Debutul si primele roluri in actorie

Ray Liotta s-a nascut pe 18 decembrie 1954 in Newark, New Jersey, SUA. Desi a avut o viata dificila in copilarie, crescand intr-o familie adoptiva, a reusit sa depaseasca momentele grele si sa ajunga la celebritate si succes in industria de entertainment.

Dupa absolvirea liceului din orasul natal, Liotta a urmat cursurile Universitatii din Miami, unde a obtinut o diploma in arte. Isi incepe cariera in actorie cu o serie de roluri in seriale de televiziune, cum ar fi „Another World” (in care a jucat intre 1978 si 1981), „Hardhat and Legs”, „Crazy Times” si „Casablanca” (remake-ul TV al celebrului film).

Filme si roluri care i-au adus faima lui Ray Liotta

Totusi, cariera lui Ray Liotta capata adevaratul contur si faima odata cu rolul pe care l-a obtinut in pelicula „Intalnirea” (1986), alaturi de Melanie Griffith si Jeff Daniels. Aceasta aparitie a atras atentia asupra lui si a deschis portile spre rolurile memorabile care i-au consolidat statusul de actor talentat si charismatic.

Una dintre cele mai remarcabile interpretari ale lui Liotta este aceea a lui Henry Hill, din pelicula „Goodfellas” (1990), regizata de celebrul Martin Scorsese. Filmul a atras laude din partea criticilor si a publicului deopotriva, ceea ce i-a adus lui Liotta un premiu pentru „Cel mai bun actor intr-un rol principal” la Festivalul de Film de la Venetia.

Printre alte roluri de succes al lui Liotta se numara:

  1. Gary Coopper in „Narc” (2002)
  2. Pete Davis in „Unlawful Entry” (1992)
  3. Ray Sinclair in „Something Wild” (1986)
  4. Shoeless Joe in „Field of Dreams” (1989)

[h2″>Viata personala si familiala a lui Ray Liotta

In ceea ce priveste viata sa personala, Ray Liotta a fost casatorit cu actrita Michelle Grace intre anii 1997 si 2004. Cei doi s-au intalnit pe platourile de filmare ale peliculei Nightmares si s-au casatorit in februarie 1997, dupa ce au jucat impreuna in filmul „The Rat Pack”. Impreuna au o fiica pe nume Karsen, nascuta in 1998. Michele si Ray au decis sa divorteze in 2004, insa au ramas intr-o relatie amiabila pentru binele fiicei lor.

Ray este cunoscut de asemenea si pentru relatiile anterioare cu alte actrite precum: Susan Keith (inainte de casatoria cu Michelle Grace) si Heidi von Beltz.

Averea si premiile lui Ray Liotta

Ray Liotta are o avere estimata la peste 14 milioane de dolari, acumulata in mare parte din rolurile pe care le-a jucat in filme si din acordurile de sponsorizare pe care le-a incheiat.

Pe langa premiul de la Festivalul de Film de la Venetia pe care l-a castigat pentru rolul din „Goodfellas”, Liotta a fost nominalizat la numeroase premii si a castigat cateva dintre ele, printre care un Premiu Emmy (pentru episodul „The Name of the Game” din serialul televizat ER) si un premiu Independent Spirit.

Colaborari in cariera de actor a lui Ray Liotta

Ray Liotta a avut ocazia sa lucreze cu numerosi regizori talentati si sa joace alaturi de actori talentati, printre care se numara:

  • Martin Scorsese („Goodfellas”)
  • Jonathan Demme („Something Wild”)
  • Penny Marshall (avera estimata la 40 milioane de dolari)
  • Oliver Stone (avera estimata la 40 milioane de dolari)
  • Ridley Scott (avera estimata la 40 milioane de dolari)
  • Robert De Niro (avera estimata la 40 milioane de dolari)

Cu o cariera variata si traiectorie de succes, Ray Liotta se bucura de recunoastere pe plan mondial si ramane in continuare un nume insemnat in industria cinematografica. Un parcurs impresionant al unui om talentat si plin de spirit, care nu a lasat dificultatile din trecut sa ii influenteze succesul in prezent si viitor.