Tom Ellis: Cariera și interpretările puternice ale actorului

Tom Ellis: Cariera si interpretarile puternice ale actorului

Tom Ellis este un actor britanic talentat, care si-a facut un renume in jurul lumii. Multe persoane il cunosc drept Lucifer Morningstar, personajul simpatic si malefic pe care il interpreteaza in popularul serial de televiziune „Lucifer”. Dar Ellis are mult mai multe parti interesante si profesionale in cariera si viata sa personala. In acest articol, vom explora cariera, averea, relatiile, premiile, viata personala, familia si multe altele despre acest talentat actor.

Tom Ellis s-a nascut pe 17 noiembrie 1978 in Cardiff, Tara Galilor, Regatul Unit. A crescut in Anglia si a avut o copilarie fericita, inconjurat de o familie iubitoare care l-a sustinut in orice decizie a luat. El a fost atras de lumea spectacolului inca de la o varsta frageda si si-a urmarit visul de a deveni actor inca din tinerete.

Avere

Tom Ellis are o avere estimata la aproximativ 12 milioane de dolari, potrivit unor surse. Aceasta avere il claseaza printre actorii britanici de top. Experienta bogata in televiziune si film pe care o are actorul a contribuit in mod semnificativ la averea sa actuala.

Relatii

Ellis are o viata personala plina de evenimente. A fost casatorit cu actrita britanica Tamzin Outhwaite timp de 8 ani, impreuna avand doua fiice. Dupa divortul lor, el a inceput sa se intalneasca cu scenarista Meaghan Oppenheimer, cu care s-a casatorit in iunie 2019. Tom si Meaghan sunt acum fericiti si insurati si traiesc linistit in Los Angeles, unde filmeaza serialul „Lucifer” pentru platforma Netflix.

Premii

Tom Ellis a acumulat numeroase nominalizari si premii in cariera sa de actor, printre care:

  • TV Quick Awards: Nominalizare la categoria „Gazda TV preferata” pentru rolul dr. Oliver Cousins din serialul „EastEnders” (2006)

  • Saturn Awards: Nominalizare la categoria „Cel mai bun actor intr-un serial TV” pentru rolul Lucifer Morningstar in serialul „Lucifer” (2019)

Cariera

Tom Ellis a inceput sa apara in diferite show-uri de televiziune si filme in Regatul Unit, cum ar fi „Hattrick,” „Waking the Dead” si „Midsomer Murders”. Insa, a avut primul sau rol notabil in soap-ul britanic cu mare succes „EastEnders,” in care a jucat personajul dr. Oliver Cousins, intre 2006 si 2007. Acest rol i-a adus recunoastere si i-a deschis usi pentru mai multe oportunitati de actorie.

Tom Ellis a aparut in multe seriale britanice, printre care:

  1. „Doctor Who”
  2. „The Fades”
  3. „Merlin”
  4. „Rush”

In 2011, Ellis s-a mutat in Statele Unite, unde a incercat sa isi construiasca o reputatie in show-businessul american. Primul sau rol major a venit in 2014, cand a inceput sa interpreteze intr-un nou serial de comedie numit „Rush”. Din pacate, producatorii au anulat serialul dupa numai o serie, dar acest eveniment l-a adus pe scena actorica din SUA.

Ellis a avut succes si in filme, jucand in productiile de succes „Buffalo Soldiers”, „Vera Drake” si „The Best Man”.

Lucifer: Celebra ecranizare a comic-ului Vertigo

Tom Ellis a obtinut un rol care i-a schimbat cariera cand a fost distribuit in rolul lui Lucifer Morningstar in serialul „Lucifer” bazat pe personajul DC Comics/Vertigo. Acest serial a debutat in 2016 si a fost extrem de popular in randul fanilor de gen. Initial produsa de Fox TV, productia a fost preluata de Netflix in urma sezonului trei. Acest rol a evidentiat natura atletica si abilitatile de actor ale lui Tom Ellis.

Viata personala si familia

Dupa cum am mentionat mai sus, viata personala a lui Tom Ellis a fost presarata cu multe relatii si familie. In afara de relatiile amoroase, Tom are si o sora pe nume Annwen si doi frati pe nume Raef si Arthur. El este tatal a trei copii – doua fiice cu fosta sotie Tamzin Outhwaite si o fiica dintr-o relatie anterioara.

Tom Ellis este de asemenea un bun prieten al actorului James McAvoy, cu care a absolvit Drama Centre London si cu care impartaseste multe amintiri si experiente.

In concluzie, cariera si interpretarile puternice ale actorului Tom Ellis au facut din el un nume de referinta in industria filmului si televiziunii. Cu o viata personala interesanta si numeroase roluri in CV, el continua sa fascineze publicul din intreaga lume.