Poze: Magia capturată pe platourile de filmare

Keanu Reeves: Poze: Magia capturata pe platourile de filmare

Keanu Reeves este un faimos actor canadian, cunoscut in intreaga lume pentru rolurile sale in filme de succes, precum seria Matrix, John Wick si multe altele. Nascut pe 2 septembrie 1964 in Beirut, Liban, Keanu si-a petrecut copilaria si tineretea intre New York, Toronto si Hollywood. Cu o mama costumiera si un tata geolog, Reeves a avut o copilarie interesanta, fara a fi strain de lumea artistica.

Educatie

Keanu a studiat la mai multe scoli, printre care se numara Etobicoke School of the Arts si Avondale Secondary Alternative School. Dupa ce a fost exmatriculat de la ultima, Keanu s-a dedicat pe deplin carierei sale de actor.

Avere

Potrivit celor mai recente statistici, se estimeaza ca Keanu Reeves are o avere de aproximativ 360 de milioane de dolari americani. Acesta si-a castigat bogatia prin intermediul numeroaselor sale proiecte in industria cinematografica si nu doar – a donat, de asemenea, sume mari de bani catre diverse institutii de caritate si cercetare medicala.

Relatii

De-a lungul anilor, Keanu a avut mai multe relatii amoroase. Una dintre cele mai cunoscute a fost cu actrita Jennifer Syme, cu care a avut o fiica care, din pacate, s-a nascut moarta. Aceasta tragedie a condus la despartirea lor, iar Jennifer a incetat din viata intr-un accident de masina in anul 2001.

In prezent, Keanu este intr-o relatie cu artista Alexandra Grant, cu care colaboreaza si in domeniul artistic.

Premii

Keanu Reeves a castigat numeroase premii pe parcursul carierei sale, printre care:

 1. MTV Movie Awards:

  • Cel mai bun actor pentru rolul sau in Matrix (2000)
  • Cel mai bun duel pentru rolul sau in Matrix (2000)
  • Cel mai bun actor intr-un film de actiune pentru rolul sau in John Wick: Chapter 2 (2017)
 2. Hollywood Walk of Fame: a primit o stea in 2005 in semn de apreciere pentru intreaga sa cariera.

Cariera

Cariera lui Keanu Reeves a inceput in anii ’80 cu aparitii in diferite productii de televiziune si cinematografice. Primul sau rol important l-a obtinut in 1986, in filmul „River’s Edge”. Urmatorii ani i-au adus o varietate de roluri, incluzand aparitii in pelicule precum Bram Stoker’s Dracula, My Own Private Idaho si Point Break.

Succesul inrolului in „The Matrix”

Succesul major al carierei sale a fost atins in 1999, odata cu rolul lui Neo in filmul The Matrix. Trilogia a cunoscut un succes fenomenal la nivel mondial, proiectandu-l in topul celor mai cunoscuti actori de la Hollywood.

„John Wick” si alte roluri notabile

Dupa seria Matrix, Keanu a continuat sa demonstreze talentul sau in alte filme de succes, printre care seria „John Wick”, care l-a transformat intr-unul dintre cei mai apreciati actori in filme de actiune.

Viata personala

Keanu Reeves este cunoscut pentru stilul sau de viata modest, in ciuda succesului sau enorm in lumea cinematografiei. Acesta prefera sa-si petreaca timpul cu prietenii apropiati si sa ajute diverse institutii de caritate.

Familie

Desi nu are in prezent o familie proprie, Keanu are o sora, Kim Reeves, in varsta de 55 de ani, care a luptat cu leucemia. In mod implicit, Keanu a fost alaturi de sora sa in timpul tratamentului si a contribuit la fondurile necesare.

Filmele in care a jucat

Keanu Reeves a jucat in numeroase filme de-a lungul anilor, printre care se numara:

 1. River’s Edge (1986)
 2. Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989)
 3. My Own Private Idaho (1991)
 4. Point Break (1991)
 5. Bram Stoker’s Dracula (1992)
 6. Speed (1994)
 7. The Devil’s Advocate (1997)
 8. The Matrix (1999)
 9. The Matrix Reloaded (2003)
 10. The Matrix Revolutions (2003)
 11. Constantine (2005)
 12. A Scanner Darkly (2006)
 13. The Day the Earth Stood Still (2008)
 14. John Wick (2014)
 15. John Wick: Chapter 2 (2017)
 16. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

Keanu Reeves continua sa aduca magia pe platourile de filmare, iar cariera sa este o dovada clara a talentului si a ambitiei acestui actor remarcabil.