Lili Sandu: De la muzică la actorie

Lili Sandu: De la muzica la actorie

Lili Sandu este o actrita si cantareata romanca care si-a inceput cariera in anii ’90 ca membra a trupei de muzica pop ASIA si a continuat cu succes in actorie. A jucat in mai multe filme si seriale romanesti, remarcandu-se prin talentul sau si prin rolurile memorabile pe care le-a interpretat.

Biografie

Nascuta pe 3 august 1980 in Piatra Neamt, Romania, Lili Sandu s-a afirmat in lumea muzicii inca de la o varsta frageda. Dupa absolvirea Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a urmat cursurile de actorie ale Universitatii Hyperion, precum si lectii de dans si canto.

Cariera muzicala

Lili Sandu si-a inceput cariera ca membra a trupei de muzica pop ASIA, cunoscuta in anii ’90 pentru melodiile sale ritmate si energice. In 1998, trupa a fost nominalizata pentru premiul „Cel mai bun debut” la gala „Mamaia Pop Music Festival”. In 2000, ASIA a lansat albumul „Freedom”, care a cuprins hituri precum „China Town” si „Extravaganza”.

Ulterior, Lili Sandu s-a lansat intr-o cariera solo, scotand pe piata single-uri de succes, precum „Milenario” si „Down the drain”. Ea a colaborat cu mai multi producatori si compozitori, dezvoltandu-si stilul muzical si explorand noi genuri.

Cariera de actrita

Lili Sandu si-a facut debutul in actorie in anul 2002, cand a obtinut un rol in serialul romanesc „In familie”. De atunci, a jucat in mai multe filme pentru marele ecran si productii TV, printre care:

 1. „Trafic” (2004) – rol: Roxana
 2. „Secretul Mariei” (2005) – rol: Sandra Dragulescu
 3. „Lacrimi de iubire” (2005) – rol: Corina Livia Soare
 4. „Fortuna” (2006) – rol: Nana
 5. „Narcisa Salbatica” (2010) – rol: Laura Robinson
 6. „Vaporul” (2012) – rol: Sanziana Gavrilov
 7. „Mamma Mia 2” (2013) – rol: Cetateanca
 8. „Bridge of Spies” (2015) – rol: Femeia din lift

Premii si nominalizari

In cursul carierei sale, Lili Sandu a fost nominalizata si a castigat mai multe premii si distinctii pentru talentul sau muzical si actoricesc:

 • 1999: Castigatoarea concursului „Miss Dej”, in cadrul caruia a fost desemnata „Miss Fotogenie”
 • 1999: Nominalizarea trupei ASIA la categoria „Cel mai bun debut” in cadrul „Mamaia Pop Music Festival”
 • 2001: Premiul Impact FM pentru „Cel mai bun grup feminin”, pentru trupa ASIA
 • 2007: Nominalizarea la categoria „Cel mai bun rol secundar” in cadrul premiilor Uniter pentru rolul interpretat in piesa „Lili”

Viata personala

Pe langa cariera sa artistica, Lili Sandu este cunoscuta si pentru viata sa personala. S-a casatorit in 2006 cu fotograful Silviu Sandu, cu care are un fiu care s-a nascut in 2008. In prezent, este casatorita cu Levent Sali, un om de afaceri roman si fost bancher.

Avere

Desi nu exista informatii oficiale despre averea Lilianei Sandu, estimarile o indica pe acesta in jurul sumei de 5 milioane de dolari, castiguri care provin in principal din cariera sa muzicala si actoriceasca. De-a lungul timpului, Lili Sandu a facut mai multe investitii, precum schimbarea numelui trupei ASIA in Alessia, pentru a se localiza mai bine pe piata internationala.

Familia si hobby-uri

Lili Sandu provine dintr-o familie modesta, cu radacini in Piatra Neamt, judetul Neamt. Ea are o sora, Ioana, care este colaboratoarea ei in activitatile artistice si manager.

In timpul liber, Lili Sandu se dedica pasiunilor sale, precum volei, inot, sarituri la trambulina, tenis si ciclism. Ea este, de asemenea, o mare iubitoare de animale, avand in prezent patru caini si un hamster.

Lili Sandu este o artista completa, care si-a castigat faima si succesul prin talent, munca si pasiune. Ceea ce o deosebeste de alte celebritati ale momentului este modestia si naturaletea cu care reuseste sa comunice cu publicul. De la muzica la teatru si film, parcursul sau artistic demonstreaza un talent deosebit si o dedicare constanta in ceea ce priveste evolutia sa profesionala.