Henry Cavill: Actorul din spatele lui Superman

Henry Cavill: Actorul din spatele lui Superman

Nascut pe 5 mai 1983 in Jersey, Insulele Canalului, in Regatul Unit, Henry Cavill si-a dorit ani de zile sa devina actor. Dupa ce a jucat in mai multe piese de teatru scolare, a inceput sa prinda roluri in filme si seriale TV. A devenit cunoscut la nivel international dupa ce a interpretat rolul principal in seria de televiziune „The Tudors” si, mai tarziu, in rolul lui Superman in universul cinematografic DC.

Cariera

Cariera lui Henry a inceput in anul 2001 cu un rol in filmul „Laguna”. De-a lungul urmatorilor ani, a luat parte la mai multe proiecte cinematografice de succes:

  1. „Calaretii negri” (2002)
  2. „Hellraiser: Hellworld” (2005)
  3. „Tristan + Isolde” (2006)

Insa adevaratul sau succes a venit odata cu rolul lui Charles Brandon in serialul „The Tudors” (2007-2010). Acesta a fost momentul in care lumea a inceput sa vorbeasca despre el si cand cariera lui a inceput sa creasca exponential.

In anul 2013, si-a facut aparitia in unul dintre cele mai bune filme ale anului, „Mana de otel” (Man of Steel), in care l-a interpretat pe Clark Kent/Superman. De atunci, a aparut si in alte filme de super-eroi, precum „Batman v Superman: Zorii justitiei” (2016) si „Liga Dreptatii”(2017), consfintindu-se pe deplin drept Superman-ul generatiei sale.

Recent, Cavill a intrat in fenomenul streaming alaturandu-se in seria de televiziune „The Witcher” (2019-prezent), productie Netflix care l-a transformat intr-unul dintre cei mai populari actori ai momentului.

Premii

  1. Pe parcursul carierei sale, Henry Cavill a castigat numeroase premii pentru munca sa, precum:

  2. Critic’s Choice Super Awards – Best Actor in a Streaming Series Drama pentru rolul sau in „The Witcher” (2021)

  3. MTV Movie & TV Awards – Best Hero pentru rolul sau in „Justice League” (2018)

  4. Teen Choice Awards – Choice Movie Actor: Action/Adventure pentru rolul sau in „Man of Steel” (2013)

Avere

In prezent, se estimeaza ca averea lui Henry Cavill se ridica la aproximativ 40 milioane de dolari. Actorul si-a construit aceasta suma datorita rolurilor de succes pe care le-a avut in cariera si anume interpretarea lui Superman in filmele pe care le-a mentionat mai sus, care i-au adus numeroase contracte avantajoase.

Viata personala

Viata personala a lui Henry Cavill a fost, de asemenea, o sursa de interes pentru multi dintre fanii sai. A avut mai multe relatii cunoscute cu alte celebritati, precum Kaley Cuoco, Tara King si, cel mai recent, cu Natalie Viscuso, desi nu s-a casatorit niciodata. A avut intotdeauna o relatie foarte apropiata cu familia sa. Henry este al patrulea dintre cei cinci frati si este extrem de apropiat de mama sa, Marianne Cavill, si de tatal sau, Colin Cavill.

Henry Cavill: Omul din spatele lui Superman 

In acest articol nou de blog, am avut ocazia sa descoperim diferite aspecte interesante ale vietii si carierei lui Henry Cavill, actorul din spatele lui Superman. Am inteles astfel ca, dincolo de succesul profesional, el este, in primul rand, un om care si-a urmarit visul de a deveni actor si care si-a pastrat intotdeauna legatura cu familia si prietenii sai. Cariera sa in crestere si succesul recent al seriei „The Witcher” ne arata ca este un actor de mare calibru, gata sa ne impresioneze si in anii urmatori.