Phoebe Tonkin: Cariera și rolurile remarcabile ale actriței

Phoebe Tonkin: Cariera si rolurile remarcabile ale actritei

Actrita australiana Phoebe Tonkin a cucerit inimile telespectatorilor de-a lungul carierei ei, gratie atat frumusetii sale naturale, cat si talentului sau artistic. De la debutul sau in H2O: Just Add Water, pana la rolurile sale din The Vampire Diaries si The Originals, Phoebe a reusit sa se impuna pe scena internationala. In acest articol, vom arunca o privire asupra carierei impresionante a acestei actrite, a relatiilor si premiilor pe care le-a obtinut de-a lungul timpului, cat si asupra vietii ei personale si familiei.

Nascuta pe 12 iulie 1989 in Sydney, Australia, Phoebe Jane Elizabeth Tonkin este fiica lui Jannyfer si Nicholas Tonkin. Ea a frecventat Academia de Dans Contemporan si Arta Clasica inainte de a intra la scoala de arte scenice din Sydney. Din 2010, Phoebe a inceput sa preia roluri in seriale americane precum Nikita si The Secret Circle, dar s-a consacrat in atentia publicului odata cu interpretarea personajului Haley Marshall in The Vampire Diaries si apoi in spin-off-ul The Originals.

Cariera

Debutul in H2O: Just Add Water

Phoebe Tonkin a debutat in lumea cinematografiei in 2006, cand a obtinut rolul Cleo Sertori in serialul australian pentru adolescenti H2O: Just Add Water. Acesta este un serial despre trei adolescente care devin sirene, iar talentul lui Phoebe a fost imediat remarcat. Ea a aparut in toate cele 39 de episoade din H2O si a primit din partea publicului si a criticilor deopotriva numeroase aprecieri.

Rolurile din serialele americane

Dupa succesul inregistrat in H2O, Phoebe s-a mutat in Statele Unite ale Americii, unde isi va continua cariera in actorie. Prima ei aparitie importanta a fost in serialul Nikita, in care a jucat rolul lui Berkelar. Totusi, consacrarea a venit in 2011, cand Phoebe Tonkin a fost aleasa pentru rolul Faye Chamberlain in serialul The Secret Circle, al carui succes a dus la cresterea popularitatii si recunoasterii sale ca actrita pe plan international.

Cea mai importanta parte a carierei sale incepe in 2012, atunci cand se alatura distributiei The Vampire Diaries, o serie de televiziune care a devenit un fenomen in intreaga lume si in care interpreteaza personajul Haley Marshall.

The Originals si alte proiecte

Dupa succesul in The Vampire Diaries, Phoebe Tonkin s-a alaturat distributiei spin-off-ului The Originals in 2013. Aici, ea continua sa interpreteze rolul lui Haley Marshall, acum devenit personaj principal, in cele cinci sezoane ale serialului. Experienta acestei actrite in The Originals i-a adus noi oportunitati si roluri in alte seriale si filme.

Phoebe a avut, de asemenea, roluri in filme precum The Ever After (2014) alaturi de Teresa Palmer si Mark Webber si Billionaire Ransom (2016) cu Jeremy Sumpter si Ed Westwick. Ea a jucat si in filmul gansteristic australian Cut Snake (2015), in care a interpretat rolul lui Yvonne.

Familia si relatiile

Desi Phoebe nu vorbeste deschis despre familia sa, se stie ca are un tata pe nume Nicholas Tonkin si o mama numita Jannyfer Tonkin. Ea mai are si o sora mai mica pe nume Abby Tonkin.

Phoebe Tonkin a avut de-a lungul timpului mai multe relatii cunoscute, printre care Tevi Houseman (2005 – 2010), Tom Felton (2013) si Joseph Gordon-Levitt (2014). Totusi, cel mai notabil a fost lunga sa relatie cu actorul australian Paul Wesley, cunoscut pentru rolul sau din The Vampire Diaries. Cei doi au inceput sa se intalneasca in 2013 si au avut o relatie cu suisuri si coborasuri pana in 2018, cand au decis sa se desparta.

Avere

Phoebe Tonkin se poate mandri cu o avere impresionanta, avand in vedere succesul inregistrat in cariera sa. Conform estimarilor realizate de diverse surse, averea actritei este in jur de 3 milioane de dolari.

Premii

Phoebe poate sa se laude si cu cateva premii si nominalizari pe plan international. Printre acestea se numara castigarea premiului pentru „Actrita revelatie” in cadrul Astra Awards in 2008, „Cea mai buna actrita straina” in cadrul Jury Awards in 2011 si nominalizarea pentru „Cea mai buna actrita” in cadrul Ozzie si Harriet Nelson Entertainment Award in 2014.

Viata personala

In afara carierei sale in actorie, Phoebe Tonkin este, de asemenea, implicata in proiecte de caritate si activitate de modelling. Actrita australiana a muncit pentru promovarea protejarii mediului si sustinerea drepturilor animalelor si a copiilor nevoiasi. Ea a facut campanie pentru organizatii de profil precum World Wide Fund for Nature, Greenpeace si PETA.

Phoebe a fost, de asemenea, o model activa, desfasurand colaborari cu branduri internationale de moda precum Chanel, Free People sau Russh.

Filmografie

  1. H2O: Just Add Water (2006-2010) – Cleo Sertori
  2. Nikita (2010) – Berkelar
  3. The Secret Circle (2011-2012) – Faye Chamberlain
  4. The Vampire Diaries (2012-2013) – Haley Marshall
  5. The Originals (2013-2018) – Haley Marshall
  6. The Ever After (2014) – Mabel
  7. Cut Snake (2015) – Yvonne
  8. Billionaire Ransom (2016) – Amy Tilton

Astfel, Phoebe Tonkin se bucura de o cariera longeviva si cu numeroase roluri remarcabile, fiind recunoscuta pe plan international pentru frumusetea si talentul sau. Cu siguranta, aceasta actrita inca are mult potential de explorat si ne asteptam sa o vedem in viitor in numeroase alte proiecte de succes.