Natalia Oreiro: Cariera și talentul artistei și actriței

Natalia Oreiro: Cariera si talentul artistei si actritei

Natalia Marisa Oreiro Iglesias, nascuta la 19 mai 1977 in Montevideo, Uruguay, este o actrita, cantareata si fotomodel renumita pe plan international. Inca de la o varsta frageda, Natalia a urmarit o cariera in domeniul televiziunii si al manechinatului, inainte de a prinde marele drum in lumea cinematografiei si a muzicii. Pana in prezent, actrita a acumulat numeroase realizari, precum si o baza de fani fideli din intreaga lume. In cele ce urmeaza, vom analiza mai in detaliu aspecte legate de cariera, viata personala si premierea talentului artistei.

Cariera in televiziune

Cariera televizata a Nataliei Oreiro a debutat in anul 1994 in Uruguay, cand a fost aleasa sa conduca un program pentru tineret intitulat „La Ola Verde„. Ulterior, s-a mutat in Argentina, tara care urma sa ii ofere cele mai mari oportunitati. Acolo, in 1995, a obtinut rolul Victoria in telenovela „Dulce Ana„, o drama care a avut succes in acest tip de productie. Cu totate acestea, succesul international al Nataliei a venit in 1998, cand a primit rolul Milagros in telenovela „Muneca Brava„. Datorita acestui rol, Natalia a devenit una dintre cele mai populare actrite din America Latina si nu numai.

Dupa succesul inregistrat cu „Muneca Brava„, Natalia a mai jucat in alte telenovele populare, precum „Kachorra” (2002) si „Sos mi vida” (2006).

Cariera muzicala

Natalia Oreiro a lansat primul ei album de studio, intitulat „Natalia Oreiro” in 1998. Albumul a fost un succes comercial imediat si a repurtat numeroase premii si distinctii, intre care disc de platina in Grecia si patru discuri de platina in Argentina. Dupa succesul debutului, Natalia a lansat urmatoarele albume de studio si documentar:

 1. Tu veneno” (2000) – Album de studio
 2. Natalia de la Noche” (2004) – Album Live
 3. Turmalina” (2002) – Album de studio
 4. Nasha” (2016) – Documentar muzical

E important de mentionat ca in anii 2000, Natalia a devenit reprezentanta muzicala a UNICEF.

Avere si cariera de model

Pe langa succesul obtinut in televiziune si muzica, Natalia Oreiro a avut o cariera de succes in modeling. In calitate de model, a participat la numeroase campanii si a fost imaginea mai multor branduri importante, precum Christophe Sauvat, Divya, L’Oreal si Avon.

Conform Celebrity Net Worth, averea Nataliei Oreiro este in jurul valorii de 10 milioane dolari americani, acumulata in mare parte datorita carierei sale muzicale, de actrita si fotomodel.

Premii si distinctii

De-a lungul carierei sale, Natalia Oreiro a primit numeroase premii si distinctii pentru talentul si munca sa. Printre acestea se numara:

 • Premiul Gardel in 2001 pentru cel mai bun album feminin pop („Tu veneno”)
 • Premiul Ene in 2004 pentru cel mai bun cantec tema de televiziune („Que si, que si”)
 • Premiul Martin Fierro in 2008 pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar in comedia „La ola verde

In anul 2006, Natalia a primit titlul de „Cetatean de onoare al lui Montevideo„, acordat de catre Primaria capitalei Uruguayului.

Viata personala

Natalia Oreiro s-a casatorit in anul 2001 cu actorul Ricardo Antonio Mollo, chitaristul si vocalistul trupei de rock argentinian Divididos. Cuplul are un fiu pe nume Merlin Atahualpa, care s-a nascut in 2012. Oreiro a mentionat in mai multe interviuri ca locul ei preferat este casa ei din Pepino, San Luis, deoarece acolo poate sa se bucure de placerea naturii si de o viata mai retrasa.

In 2011, Natalia a fondat organizatia non-profit prima de lupta impotriva sclerodermiei. Totodata, este membru activ al Fundatiei UNICEF si al United Nations’ Development Programme’s Goodwill Ambassador for Argentina and Uruguay.

Familia

Parintii Nataliei se numesc Carlos Alberto Oreiro si Mabel Cristina Iglesias. Fratele ei, Adrian Oreiro, este director de marketing.

Filme

Natalia Oreiro nu s-a limitat doar la telenovele si a incercat sa joace si in filme de cinema. Printre cele mai importante filme in care a jucat se numara:

 • „My friend’s wife” (2001)
 • „The Last Train” (2002)
 • „Carbon de retortbrie” (2005)
 • „Pantin” (2007)
 • „Francis: Pray for me” (2015)
 • „I am Gilda” (2016)

Natalia Oreiro este o actrita, cantareata si fotomodel talentata, reusind sa castige inimile fanilor sai atat pe plan local, cat si international. Cu o cariera de peste 20 de ani in industria divertismentului, Natalia a devenit o figura emblematica a culturii latino-americane, exponentiala a talentului si a poporului uruguayan. Astfel, am avut o privire mai detaliata asupra renumelui sau international in toate aspectele legate de cariera profesionala si personala povestea de succes a acestei extraordinare artista.