Melanie Griffith: Cariera și interpretările remarcabile ale actriței

Melanie Griffith: Cariera si interpretarile remarcabile ale actritei

Nascuta la 9 august 1957 in New York City, Melanie Griffith este fiica actritei Tippi Hedren si a publicistului Peter Griffith. Crescuta in California si in New York, Melanie a fost interesata de arta interpretativa inca de la o varsta frageda. Nimic surprinzator, avand in vedere faptul ca a crescut intr-o familie celebra in industria de film.

Dupa ce a invatat de la mama sa cele mai finute secrete ale actoriei si a aparut intr-un spot publicitar la varsta de aisprezece ani, Melanie a decis sa studieze teatrul la Stella Adler Studio din Los Angeles, baza pentru ascensiunea ei in lumea filmului.

Cariera

Cariera lui Melanie Griffith a inceput in anul 1969, cand avea doar 12 ani, si a continuat pana in prezent. Iata cateva dintre cele mai memorabile momente ale carierei sale:

 1. Debut cinematografic: in 1969, cand Melanie avea 12 ani, a jucat alaturi de mama ei in primul ei film, „Smith!”.

 2. Primul rol principal: in 1984 a avut prima ei rol principal in „Body Double”.

 3. Breakthrough – filmul care i-a adus faima: in 1988 a jucat unul dintre personajele principale in filmul „Working Girl”, regizat de Mike Nichols.

 4. Premii: pentru rolul din „Working Girl”, Melanie Griffith a castigat un Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal intr-un lungmetraj comedie/muzical si a fost nominalizata la premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal.

Unele dintre cele mai remarcabile filme cu Melanie Griffith

 1. Working Girl (1988)
 2. Body Double (1984)
 3. Something Wild (1986)
 4. Pacific Heights (1990)
 5. Milk Money (1994)
 6. Nobody’s Fool (1994)

Viata personala si familie

Melanie Griffith a avut o viata personala destul de tumultuoasa, marcata de multiple casatorii si relatii notabile:

 • Casatorii: Melanie a fost casatorita de patru ori: cu Don Johnson (de doua ori), Steven Bauer si Antonio Banderas.
 • Copii: Melanie are trei copii: Dakota Johnson (cu Don Johnson), Alexander Bauer (cu Steven Bauer) si Stella Banderas (cu Antonio Banderas).
 • Lupta cu dependenta: Melanie a avut probleme cu consumul de droguri si alcool in trecut si a trecut printr-o serie de internari in programe de reabilitare.

Averea lui Melanie Griffith

Melanie Griffith este una dintre cele mai bine platite actrite din industria de film si are o avere estimata la aproximativ 20-30 milioane de dolari.

Relatia cu actrita Dakota Johnson

Melanie este mandra de fiica ei Dakota Johnson, care si-a urmat mama si bunica in industria cinematografica, obtinand roluri de succes si bucurandu-se de o cariera in continua ascensiune. Dakota este cel mai cunoscuta pentru rolul principal in seria de filme „Fifty Shades of Grey” si alte pelicule de succes, precum „How to Be Single” si „The Peanut Butter Falcon”.

Melanie Griffith nu este doar o actrita talentata si cunoscuta in intreaga lume, dar si o femeie care a luptat cu probleme personale si a reusit cu determinare si perseverenta sa isi continue cariera si sa ramana un model si o inspiratie pentru multe persoane.