Robert Kardashian: Profilul avocatului și personalității publice

Robert Kardashian: Profilul avocatului 

Robert Kardashian s-a nascut pe data de 22 februarie 1944, in Los Angeles, California, SUA. A fost un avocat american si om de afaceri de origine armeana, fiind cel mai cunoscut pentru rolul sau in echipa de avocati care i-a aparat pe O.J. Simpson in cazul acestuia legat de acuzatiile de crima. El a decedat pe 30 septembrie 2003 in Los Angeles, California, la varsta de 59 de ani.

Familia Kardashian

Robert Kardashian a fost casatorit de doua ori si a avut patru copii. Primul sau mariaj a avut loc in 1978, cand s-a casatorit cu Kris Houghton. Impreuna, au avut patru copii: Kourtney (n. 1979), Kim (n. 1980), Khloe (n. 1984) si Rob (n. 1987). Cuplul a divortat in 1991, iar Kris s-a recasatorit cu fostul atlet olimpic Caitlyn Jenner (pe atunci Bruce Jenner), in acelasi an.

La scurt timp, Robert si Kris au devenit parintii vitregi ai copiilor lui Caitlyn, inclusiv a celor doua fiice pe care Bruce si Kris le-au avut, Kendall (n. 1995) si Kylie (n. 1997).

Familia lor a castigat in cele din urma faima si a devenit bine cunoscuta la nivel international datorita realitatea TV show-ului „Keeping Up with the Kardashians”.

Cariera profesionala

Robert Kardashian a absolvit Universitatea din California de Sud in 1966, obtinand ulterior un doctorat in drept de la Southwestern Law School in 1973. Dupa ce a obtinut avocatura, a mers spre o cariera de succes in domeniul juridic si al afacerilor.

In anii ’70, Kardashian si fratele sau, Tom, au fondat compania comerciala Radio and Records. In anii ’80, Robert a intrat in afaceri cu altii, cum ar fi concert promoter Michael Gardner. Gardner si Kardashian au fondat compania Movie Tunes, care distribuia muzica pentru a fi difuzata in salile de cinematograf din tara.

Cu toate acestea, acesta este cel mai cunoscut pentru rolul sau in echipa de avocati ai lui O.J. Simpson in cazul acestuia legat de acuzatiile de crima. In cadrul acestui proces, Simpson a fost achitat pentru savarsirea crimelor.

Averea

Potrivit estimarilor publicate de Forbes, averea Kardashian era evaluata in 2003 la aproximativ $30 milioane. Aceasta i-a fost impartita intre mai multe tipuri de active si reprezenta in mare parte castigurile sale din afaceri si din cariera sa juridica.

Relatii sociale si profesionale

Robert Kardashian a fost un sustinator al echipei de fotbal american Los Angeles Raiders, avand o relatie buna cu markerul titular Marcus Allen. Desi nu a fost niciodata casatorit cu o alta femeie decat Kris, a avut ulterior relatii cu Priscilla Presley, Denise Brown si altele.

In mediul profesional, Robert a fost apreciat atat pentru calitatile sale de avocat, cat si pentru abilitatile sale de comunicare si persuasiune.

Premii si onoruri

In timpul vietii sale, Robert Kardashian a fost un avocat si om de afaceri de succes, dar nu a castigat niciun premiu semnificativ. Cu toate acestea, el a fost respectat din punct de vedere juridic, iar mostenirea sa este in mare parte legata de rolul sau in procesul Simpson si de slava obtinuta de familia sa prin intermediul show-ului de televiziune „Keeping Up with the Kardashians”.

Aparitii pe ecran

Robert Kardashian nu a jucat in filme, dar a aparut in numeroase documentare si emisiuni de televiziune in legatura cu procesul lui O.J. Simpson. De asemenea, el a fost mentionat si prezentat in diferite seriale si filme legate de acest caz, cum ar fi „American Crime Story: The People v. O.J. Simpson”, in care a fost interpretat de actorul David Schwimmer. Personalitatea si relatiile lui au facut subiectul unor seriale si evenimente televizate.

Datorita notorietatii si succesului show-ului „Keeping Up with the Kardashians”, el a devenit o figura recunoscuta in cultura pop.

Viata personala

Dupa divortul sau de Kris in 1991, relatia dintre Robert Kardashian si familia Kardashian-Jenner a ramas intretinuta, in ciuda mariajului esuat. El a fost descris ca fiind un barbat devotat si un bun prieten, sustinand familia si prietenii apropiati in momentele dificile.

In septembrie 2003, Kardashian a fost diagnosticat cu cancer esofagian. Din pacate, tratamentul sau pentru boala nu a avut succes si el a decedat in luna septembrie a aceluiasi an.

Familia si prietenii sai l-au pastrat in amintire ca pe un barbat generos, energic si afectuos. Familia Kardashian continua sa omagieze mostenirea si memoria sa, in special in cadrul emisiunii „Keeping Up with the Kardashians”.

Pentru mai multe informatii despre Robert Kardashian, puteti vizita pagina sa Wikipedia.