Meg Ryan: Cariera și interpretările remarcabile ale actriței

Meg Ryan: Cariera si interpretarile remarcabile ale actritei

Meg Ryan, pe numele sau adevarat Margaret Mary Emily Anne Hyra, este o cunoscuta actrita americana care a ajuns rapid in topurile cinematografiei datorita talentului sau si farmecului personal. A jucat in numeroase filme de succes, dintre care unele au devenit adevarate clasice ale genului comedie romantica, cum ar fi „Sleepless in Seattle” si „You’ve Got Mail”.

Tinerete si educatie

Meg Ryan s-a nascut in Fairfield, Connecticut, SUA, pe data de 19 noiembrie 1961. A crescut alaturi de trei frati mai mari si parintii sai, Susan Jordan si Harry Hyra. Ryan a studiat la Universitatea New York, dar si-a descoperit pasiunea pentru actorie in timp ce se afla inca la liceu. A participat la diverse castinguri si productii teatrale pana a obtinut primul sau rol in filmul „Amityville 3D” din 1983.

Avere

Conform diverselor surse, averea lui Meg Ryan este estimata intre 4 si 45 de milioane de dolari, datorata in mare parte carierei sale prolifice de actrita in cateva dintre cele mai de succes filme ale anilor ’90.

Relatii

Relatii sentimentale

Meg Ryan a avut o casnicie cu actorul Dennis Quaid (1991-2001), cu care are un fiu pe nume Jack Henry Quaid, nascut in 1992. Alte relatii cunoscute sunt cele dintre ea si actorii si muzicienii Russell Crowe, John Mellencamp si Craig Bierko.

Premii si nominalizari

Meg Ryan a primit numeroase premii si nominalizari pentru rolurile sale din cariera, cele mai notabile fiind:

  • Nominalizare la Premiile Globul de Aur pentru „Rolul sau din filmul When Harry Met Sally” (1989)
  • Premiul American Comedy pentru cea mai amuzanta actrita in rol principal in film pentru „Rolul sau din The Doors” (1991)
  • Premiul Saturn pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru „Rolul sau din Innerspace” (1987)

Cariera

Cateva dintre cele mai cunoscute filme in care a jucat Meg Ryan sunt:

  1. When Harry Met Sally (1989) – Filmul care a transformat-o intr-o stea si pentru care a primit o nominalizare la Globul de Auririlor pentru Orice au nevoie barbatii (1990)
  2. Sleepless in Seattle (1993) – Una dintre cele mai emblematice povesti de dragoste din anii ’90.
  3. You’ve Got Mail (1998) – Un alt film de dragoste de succes in care Ryan a jucat alaturi de Tom Hanks.
  4. City of Angels (1998) – Un film romantic magnific in care Ryan joaca alaturi de Nicolas Cage.
  5. Kate & Leopold (2001) – O comedie romantica in care ea joaca alaturi de Hugh Jackman si Liev Schreiber.

Viata personala

Meg Ryan s-a retras temporar din lumina reflectoarelor in anul 2001, cand casnicia ei cu Dennis Quaid s-a incheiat. In 2006, Ryan a adoptat o fetita din China, pe nume Daisy True. Actrita a declarat intr-un interviu ca dezvaluirea unei infidelitati din casnicia lor a fost o decizie grea, dar isi dorea sa isi protejeze copilul de presa tabloida.

Familie

Meg Ryan provine dintr-o familie numeroasa, avand trei frati si parinti dedicati. Mama ei, Susan Jordan, a fost actrita si profesoara de engleza, iar tatal ei, Harry Hyra, a fost profesor de matematica si muzician. Fratii ei sunt o sora mai mare, si doi frati mai mari.

Link extern important

Pentru mai multe informatii despre actrita Meg Ryan si despre cariera ei impresionanta, consultati acest link.

Meg Ryan ramane una dintre cele mai iubite actrite ale anilor ’90, si un simbol al generatiei sale. Cu o serie de filme-icon, pe care multi inca le pretuiesc astazi, Ryan a lasat o amprenta puternica in cinematografia internationala si ne aminteste cu drag de acele zile de aur ale comediei romantice americane.