Kim Cattrall: Cariera și interpretările puternice ale actriței

Kim Cattrall: Cariera si interpretarile puternice ale actritei

Kim Cattrall este o actrita britanico-canadiana, cunoscuta pentru rolurile sale din filme si seriale TV de succes, inclusiv Samantha Jones in „Sex and the City”. Ea este o figura iconica in lumea cinematografica, cu o cariera de peste patru decenii si o serie de premii si nominalizari la activ.

Kim Cattrall s-a nascut pe 21 august 1956, la Liverpool, Anglia. Familia sa s-a mutat in Canada cand Kim avea 3 ani, dar au revenit in Anglia in adolescenta actritei, iar ea si-a incheiat studiile la London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA).

Avere

Conform estimarilor, avere neta a lui Kim Cattrall este aproximativ 60 de milioane de dolari, o mare parte provenind din drepturile de autor pentru serialul „Sex and the City” si filmele sale ulterioare.

Relatii

Cattrall a fost casatorita de trei ori, prima data cu Larry Davis, desi casatoria lor a fost anulata dupa numai doi ani. A doua casatorie a fost cu Andre Lyson, un arhitect german cu care a ramas impreuna timp de noua ani. Ultima casnicie a fost cu Mark Levinson, un muzician si realizator de emisiuni radio.

Actrita a mai avut numeroase alte relatii si aventuri-amoroase, dar astazi este necasatorita si se pare ca singura.

Premii si nominalizari

De-a lungul carierei sale, Kim Cattrall a castigat numeroase premii pentru rolurile sale, cele mai notabile fiind:

 • 5 premii Emmy si 3 nominalizari pentru repriza sa ca Samantha Jones in serialul „Sex and the City”.

 • Golden Globe pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar pentru „Sex and the City” in 2002 si 4 nominalizari suplimentare.

 • Un premiu Satellite si o nominalizare pentru „Sex and the City”

 • Un premiu Razzie pentru cea mai proasta actrita pentru rolul sau in „Mannequin” (1987).

Cariera si filmografia

Cariera lui Kim Cattrall a debutat in anii ’70, cu roluri secundare in filme si seriale de televiziune cum ar fi „Quincy M.E.” si „Columbo”. In anii ’80, cariera ei a inceput sa creasca, castigand roluri in filme de succes precum „Porky’s” (1981), „Police Academy” (1984) si „Mannequin” (1987).

In anii ’90, cariera ei a continuat sa prospere, odata cu aparitia in filme precum „Star Trek VI: The Undiscovered Country” (1991) si seria de filme „Premiile Bonner”.

Totusi, cel mai cunoscut rol al lui Kim Cattrall este cu siguranta Samantha Jones in serialul HBO „Sex and the City” (1998-2004). Aceasta interpretare i-a adus recunosterea mondiala si numeroase premii si nominalizari.

O lista enumerata cu unele dintre cele mai notabile filme ale lui Kim Cattrall:

 1. „Porky’s” (1981)
 2. „Police Academy” (1984)
 3. „Mannequin” (1987)
 4. „Star Trek VI: The Undiscovered Country” (1991)
 5. „Sex and the City” (serial HBO, 1998-2004)
 6. „Sex and the City” (film, 2008)
 7. „Sex and the City 2” (2010)
 8. „Sensitive Skin” (2014-2016)
 9. „Tell Me a Story” (2018-2019)

Viata personala si familia

Kim Cattrall nu are copii si a mentionat ca nu a dorit niciodata sa fie mama. In ceea ce priveste familia ei, ea are 3 frati mai mari si 3 surori mai mici, iar parintii ei, Dennis si Shane Cattrall, sunt inca in viata si o sustin in cariera ei.

Kim Cattrall este un reper important in lumea cinematografica, cu o serie de roluri marcante si interpretari de mare succes. Cu o cariera stralucitoare care dureaza peste patru decenii, nu este de mirare ca si-a construit un nume sinonim cu talentul si perseverenta in industrie.