Linda Gray: Frumusețe și Carieră în Lumina Cărților

Linda Gray: Frumusete si Cariera in Lumina Cartilor

Linda Gray, una dintre cele mai cunoscute actrite din popularul serial american de televiziune „Dallas”, si-a dedicat o mare parte din viata sa pentru a deveni un reper in lumea cinematografiei. Privim indeaproape la viata si realizatiile acestei frumuseti, care in ciuda greutatilor intalnite pe parcursul carierei si-a mentinut stralucirea si harul.

Nascuta pe 12 septembrie 1940, in Santa Monica, California, Linda Gray s-a facut remarcata pe ecranul mic prin rolul istoric al puternicei Sue Ellen Shepard Ewing, din „Dallas”, care a emis in anii 1978 si 1991. Inainte de a deveni actrita, Gray a lucrat ca model, al carei picior a fost folosit pentru afisul filmului „Graduate” (1967), in care a jucat si Dustin Hoffman.

Avere

Avand o cariera de succes in actorie, care a durat mai bine de cinci decenii, se estimeaza ca averea lui Linda Gray este de aproximativ 12 milioane de dolari.

Relatii

Linda Gray a fost casatorita cu Edward Thrasher, un artist american si designer de muzica, intre 1962 si 1983. Au avut doi copii impreuna, un fiu pe nume Jeff Thrasher si o fiica pe nume Kehly Sloane. Desi casatoria lor s-a incheiat prin divort, si-au mentinut prietenia si au crescut impreuna copiii, chiar si dupa ce carierele lor au luat drumuri diferite.

Premii

Prestatia luminoasa a lui Linda Gray in rolul Sue Ellen din „Dallas” i-a adus o nominalizare la premiul Emmy pentru „Cea mai buna actrita intr-o serie de televiziune” si la Globul de Aur pentru „Cea mai buna actrita intr-o serie de televiziune – Drama”. De asemenea, a castigat premiul Bravo Otto pentru „Cea mai buna actrita de televiziune” si premiul Bambi pentru „Cea mai buna actrita internationala de televiziune”.

Cariera

Dupa succesul in „Dallas”, Linda Gray a continuat sa lucreze in numeroase productii de televiziune si filme, precum „Models Inc.”, „Melrose Place”, „The Bold and the Beautiful” si „Hilton Head Island”. In afara de a juca in seriale si filme, Gray a avut o cariera impresionanta si pe scena, jucand in piese de teatru ca „The Graduate” si „Cinderella” in Marea Britanie, precum si in productii americane ale „Steel Magnolias” si „Terms of Endearment”.

Viata personala

Linda Gray a fost intotdeauna o femeie puternica si independenta, in special in perioada tulburatoare a divortului sau, in timp ce o mare parte a filmarilor pentru „Dallas” era in desfasurare. Ea a reusit sa echilibreze cu succes activitatile familiale si profesionale si sa-si stabileasca o cariera in varsta de actorie si pe scena.

Gray este, de asemenea, o activista entuziasta pentru cauzele de mediu si sociale. Ea a devenit purtatorul de cuvant al Campaniei Nationale de Educatie pentru Vii in 2010.

Familie

Linda Gray se mandreste cu faptul ca are o familie unita si draguta. Ea este mama lui Jeff Thrasher, un antrenor abilitat in teatru si sport, si a lui Kehly Sloane, care este scenarista si regizoare. De asemenea, are doi nepoti din casatoria fiicei sale, Sloan Luna si Ryder Sloane, si este intr-o relatie apropiata cu ei.

Filmele in care a jucat

La-a lungul carierei sale, Linda Gray a jucat in numeroase filme si productii de televiziune, dintre care cele mai simbolice sunt:

  • „Dallas” (1978-1991)
  • „The Big Rip-Off” (1975)
  • „Models Inc.” (1994-1995)
  • „Melrose Place” (1994)
  • „The Bold and the Beautiful” (2004)
  • „Expecting Mary” (2010)
  • „Hilton Head Island” (2017-2020)

Linda Gray este, intr-adevar, o figura de inspiratie pentru actritele care aspira sa lupte si sa se ridice in ciuda adversitatilor intampinate in viata lor. Ea continua sa fie un model demn de urmat pentru generatiile viitoare, datorita pasiunii si dedicatiei sale pentru actoria si a luptei sale pentru un viitor mai viabil in materie de mediul inconjurator si de educatie.