Kit Harington: Cariera și rolurile memorabile ale actorului

Kit Harington: Cariera si rolurile memorabile ale actorului

Kit Harington este unul dintre cei mai apreciati si talentati actori ai momentului, recunoscut in intreaga lume pentru rolul sau iconic ca Jon Snow din seria de succes „Game of Thrones”. In acest articol vom explora detalii interesante despre viata sa personala, cariera in ascensiune si cele mai importante roluri pe care le-a avut pana acum.

Christopher Catesby Harington s-a nascut pe 26 decembrie 1986, in Acton, Londra, Anglia. Este fiul lui David Harington, un om de afaceri si al lui Deborah Jane, o scriitoare si dramaturga. Kit si-a petrecut copilaria in Worcester, inainte de a se intoarce in Londra pentru a studia la Central School of Speech and Drama.

A terminat studiile in 2008 si a reusit sa obtina primul sau rol pe scena in productia „War Horse” de la National Theatre, unde l-a interpretat pe protagonistul Albert Narracott. Performanta lui uluitoare in aceasta piesa a fost un preludiu la cariera sa stralucitoare de actor care urma sa vina.

Cariera

In 2011, a fost distribuit in rolul care avea sa-i aduca faima, Jon Snow from Game of Thrones. Rolul lui Jon Snow a continuat sa creasca odata cu trecerea timpului, transformandu-l intr-unul dintre cele mai complexe si importante personaje ale seriei.

Cariera cinematografica a lui Kit a inceput in 2012, cand a jucat alaturi de Sean Bean si Abbie Cornish in filmul de actiune „The Silent Hill: Revelation”. Cu toate acestea, primul sau rol principal intr-un film de Hollywood a venit in filmul de aventura „Pompeii” in 2014.

In afara de „Game of Thrones” si proiectele de film mentionate anterior, Kit Harington a jucat in urmatoarele filme si seriale TV:

  • Testament of Youth (2014)
  • Seventh Son (2014)
  • Spooks: The Greater Good (2015)
  • Brimstone (2016)
  • Gunpowder (2017)
  • How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

Viata personala

Kit Harington este casatorit cu Rose Leslie, actrita si colega din „Game of Thrones”, cu care s-a intalnit pe platourile de filmare. Cuplul si-a anuntat logodna in septembrie 2017, iar nunta a avut loc in iunie 2018 intr-o atmosfera traditionala scotiana, alaturi de familie si prieteni apropiati. In septembrie 2020, cei doi au anuntat ca asteapta primul lor copil.

Avere

Potrivit Celebrity Net Worth, avere neta a lui Kit Harington este estimata la aproximativ 20 milioane de dolari. Acesta este in mare parte datorita salariului sau foarte mare din „Game of Thrones” si proiectele de film lansate in timpul celor opt ani in care a interpretat rolul emblematic al serialului.

Premii si nominalizari

Kit Harington a castigat si a fost nominalizat pentru numeroase premii de-a lungul carierei sale. Urmatoarea lista evidentiaza cateva dintre cele mai importante premii si nominalizari:

  • Nominalizare la Primetime Emmy Award pentru cel mai bun actor intr-un serial dramatic pentru rolul sau in „Game of Thrones” (2019)
  • Satellite Awards – Best Ensemble pentru rolul sau in „Game of Thrones” (2013, 2014, 2016, 2018)
  • Nominalizare la Screen Actors Guild Award pentru interpretarea excelenta din partea unei distributii intr-un rol dramatic pentru „Game of Thrones” (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019)
  • Empire Hero Award (2015)

Familia

Kit Harington provine dintr-o familie cu radacini aristocratice in Anglia. Este stra-stranepotul lui Charles II al Angliei si stranepotul Scrisorii 12 Magna Carta (un document semnat in 1215 de Regele John al Angliei, care acorda libertatile si drepturile baronilor).

Realizari in cariera actoriceasca

Dupa o cariera marcati de performanta in „Game of Thrones” si alte filme de succes, Kit Harington a devenit un model si un simbol al pasiunii, talentului si muncii asidue in lumea cinematografica.

Cucerind inimile fanilor si ecranul mare prin rolurile sale remarcabile, Kit Harington ramane unul dintre cei mai bine platiti si respectati actori ai generatiei sale.