Nikki Reed: Biografia unei Actrițe și Scriitoare Apreciate

Nikki Reed: Biografia unei Actrite si Scriitoare Apreciate

Nicole Houston Reed, cunoscuta drept Nikki Reed, s-a nascut pe 17 mai 1988 in Los Angeles, California. In varsta de doar 33 de ani, Nikki Reed si-a facut un nume in lumea cinematografiei prin talentul si determinarea sa. Cu toate acestea, Reed nu este doar actrita, ci si scenarista si producatoare.

Familie

Nikki Reed provine dintr-o familie mixta, tatal sau, Seth Reed, este evreu, iar mama, Cheryl Houston, este de origine italiana si cherokee. Parintii sai au divortat cand Nikki avea doar 2 ani, iar ea si fratele sau mai mare, Nathan August Reed, au ramas alaturi de mama lor. Ulterior, Nikki a decis sa locuiasca cu tatal sau din dorinta de a descoperi si cunoaste lumea artei, deoarece Seth era director de arta.

Inceputul carierei

Cariera lui Nikki Reed a inceput prin colaborarea cu regizoarea Catherine Hardwicke, care era prietena de familie. Impreuna, cele doua au scris scenariul filmului „Thirteen” (2003), unde Nikki a debutat nu doar ca scenarista, dar si ca actrita in rolul secundar.

Filmele in care a jucat

De-a lungul carierei, Nikki Reed a jucat in numeroase filme, cele mai cunoscute fiind:

 1. „Thirteen” (2003)
 2. „Lords of Dogtown” (2005)
 3. „Mini’s First Time” (2006)
 4. „Cherry Crush” (2007)
 5. „Twilight” (2008)
 6. „New Moon” (2009)
 7. „Eclipse” (2010)
 8. „Breaking Dawn Part 1” (2011)
 9. „Breaking Dawn Part 2” (2012)

Twilight si notorietate

Cu toate ca filmul „Thirteen” a adus-o in atentia publicului si criticii, Nikki Reed a devenit cu adevarat faimoasa prin interpretarea personajului Rosalie Hale in seria de filme „Twilight”, bazata pe cartile lui Stephenie Meyer. Acest rol a consolidat cariera lui Reed si i-a oferit numeroase oportunitati in industria filmului.

Premii

Nikki Reed a fost nominalizata si a castigat mai multe premii pentru munca sa, printre care:

 • Young Hollywood Award for Exciting New Face – Female (2003)
 • Solstice Film Festival Award for Best Acting Ensemble (2003)
 • Independent Spirit Award for Best First Screenplay (2003)
 • Satellite Award for Outstanding New Talent (2004)

Viata personala

In ceea ce priveste viata sa personala, Nikki Reed s-a casatorit cu actorul si muzicianul Paul McDonald in 2011, de care a divortat in 2 ani. Din 2015, actrita s-a casatorit cu actorul Ian Somerhalder, cu care are o fiica.

Avere

Conform Celebrity Net Worth, averea lui Nikki Reed este estimata la aproximativ 12 milioane de dolari. Acest lucru se datoreaza in mare parte succesului filmelor „Twilight”, dar si altor productii in care actrita a jucat.

Scriitoare si producatoare

Pe langa actrita si scenarista, Nikki Reed a inceput sa se implice si ca producatoare de filme si seriale. Printre acestea se numara filmele „About Scout” (2015), „Jack Goes Home” (2016) si „In Your Eyes” (2014).

Influenta sa in industria cinematografica

Cu o cariera de peste 18 ani in industria cinematografica, Nikki Reed s-a afirmat nu doar ca actrita talentata, ci si ca o forta creativa de neignorat. Prin munca sa in cadrul regiei, scenaristicii si productiei de filme, Reed si-a pus amprenta in lumea filmului si a devenit un nume important in aceasta industrie.

In concluzie, Nikki Reed reprezinta un model de succes si determinare pentru tinerii care aspira sa faca cariera in industria cinematografica. Cu toate ca este cel mai cunoscuta pentru rolul din „Twilight”, Nikki Reed a demonstrat nu doar sa poate juca in diverse genuri de filme, dar si sa fie o scenarista talentata si o producatoare pasionata de arta cinematografica.