Julia Roberts: Carisma și rolurile remarcabile ale actriței

Julia Roberts: Biografie si Primii Ani in Actorie

Julia Fiona Roberts s-a nascut pe 28 octombrie 1967 in Smyrna, Georgia, SUA. Fiica lui Betty Lou Bredemus si Walter Grady Roberts, Julia a crescut intr-o familie pasionata de teatru si actorie. Inca de mica, a fost fascinata de lumea filmului si a inceput sa apara in productii teatrale organizate de parintii ei.

Dupa absolvirea liceului, Roberts s-a mutat in New York si si-a inceput cariera de actrita cu aparitii in seriale si reclame. Primul ei rol de impact a venit in 1988, cu filmul „Mystic Pizza”, in care a jucat rolul lui Daisy Araujo. Insa, succesul enorm a fost atins in 1990, cand Julia a aparut in „Pretty Woman” alaturi de Richard Gere, film care a atras atentia intregii lumi asupra talentului sau.

Avere

Forbes a estimat averea lui Julia Roberts la 140 de milioane de dolari, facand-o una dintre cele mai bogate actrite din lume. Averea ii provine in mare parte din filmele de succes in care a jucat si din contractele de publicitate semnate cu branduri renumite.

Relatii si Viata Personala

Julia Roberts a avut mai multe relatii cunoscute, cel mai memorabil fiind actorul Kiefer Sutherland, cu care s-a logodit in 1991, dar relatia s-a sfarsit inainte de nunta. In 1993, Julia s-a casatorit cu cantaretul Lyle Lovett, dar mariajul a durat doar pana in 1995. In ceea ce priveste viata personala, Julia s-a casatorit in 2002 cu cameramanul Daniel Moder, cu care are trei copii, Hazel, Phinnaeus si Henry. Cei doi formeaza unul dintre cele mai solide cupluri de la Hollywood.

Premii si Nominalizari

In cariera sa de peste 30 de ani, Julia Roberts a primit numeroase premii si nominalizari la prestigioasele ceremonii din industria cinematografiei:

 • A castigat Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 2001, pentru rolul sau din „Erin Brockovich”
 • Dupa rolul din „Pretty Woman”, a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita in 1991
 • A castigat rolul de intruchipare a personajului Vivian Ward in „Pretty Woman” si a castigat apoi si un Globul de Aur pentru aceasta interpretare.
 • A mai primit trei premii Globul de Aur pentru rolurile sale din „Steel Magnolias” (1990), „Erin Brockovich” (2001) si „August: Osage County” (2014)
 • De-a lungul timpului, a mai obtinut noua nominalizari la Premiile BAFTA si patru nominalizari la Premiile Primetime Emmy.

Aparitii in Filme Remarcabile

Cea mai faimoasa actrita din industria cinematografica, Julia Roberts a contribuit prin felurite roluri, iar prin farmecul si talentul ei debordant, a devenit numele mare care este astazi:

 1. Pretty Woman (1990) – O Cinderella moderna pentru toate publicurile.
 2. Steel Magnolias (1989) – Un film de inima despre puterea prieteniei.
 3. Erin Brockovich (2000) – Julia Roberts interpreteaza o infirmiera intr-o lupta pentru dreptate.
 4. Notting Hill (1999) – O poveste romantica intre o simpla librarie si diva de la Hollywood.
 5. My Best Friend’s Wedding (1997) – Inca o comedie romantica amuzanta ce implica in mod nemijlocit o nunta si dorinta sincera de a o anula.
 6. Closer (2004) – Un film despre tradare si viata amoroasa complicata in lumea adulta.
 7. Mona Lisa Smile (2003) – Profesor pe nume „Katherine” este insarcinata cu educarea femeilor tinere de la sfarsitul anilor ’50.
 8. Charlie Wilson’s War (2007) – Julia Roberts interpreteaza rolul unei socialite intr-o comedie politica alaturi de Tom Hanks.

Mostenire si Sentiment

De-a lungul timpului, Julia Roberts a fost considerata un simbol al frumusetii si al actritelor de top din Hollywood. Chiar si azi, ramane un nume greu in lumea artistica si este adorata pentru talentul sau si carisma pe care le-a adus pe ecran.

La cei 54 de ani, Julia Roberts continua sa joace in filme si seriale, fara a se opri sa isi ia o pauza de la cariera sa in actorie. Putem doar sa speram ca personajele sale fermecatoare vor ramane in inimile tuturor pentru totdeauna.