Jared Leto: Cariera muzicală și interpretările remarcabile în filme

Jared Leto: Cariera muzicala si interpretarile remarcabile in filme

Jared Leto este un actor si muzician american extrem de talentat si carismatic, care a sustinut roluri memorabile in numeroase filme si seriale. Pe langa cariera sa in actorie, Leto este si solistul trupei rock Thirty Seconds to Mars, alaturi de fratele sau, multi-instrumentistul Shannon Leto.

Informatii generale
Nascut: 26 decembrie 1971
Loc de nastere: Bossier City, Louisiana, SUA
Nationalitate: American
Ocupatie: Actor, muzician, producator film

Biografie

Jared Joseph Leto s-a nascut la data de 26 decembrie 1971 in Bossier City, Louisiana, si a crescut intr-o familie de artisti. Mama sa, Constance Leto, a lucrat intr-o serie de slujbe pentru a-i sprijini pe Jared si pe fratele sau mai mare, Shannon Leto.

Dupa ce s-au mutat in mai multe orase din America de-a lungul copilariei sale, Leto si familia sa s-au stabilit in Los Angeles, California, unde a studiat la Scoala de Arte Vizuale si Performanta din Los Angeles.

In 1995, Leto a absolvit New York University Film School, unde s-a concentrat pe regie si interpretare inainte de a se decide sa urmeze o cariera in actorie.

Cariera in film

Cariera lui Jared Leto in industria cinematografica a inceput in 1992, cand a castigat numeroase roluri in seriale TV populare ca „Camp Wilder”, „Almost Home” si „Rebel Highway”. In 1994, a primit un rol in serialul de comedie „My So-Called Life”, care l-a propulsat in atentia publicului si a industriei. De aici, a venit succesul in filme precum „Fight Club”, „Requiem for a Dream” si „Girl, Interrupted”.

Filme de succes si premii

Jared Leto a jucat intr-o serie de filme de succes, printre care:

 • „Fight Club” (1999) – in rolul lui Angel Face
 • „Requiem for a Dream” (2000) – in rolul lui Harry Goldfarb
 • „Lonely Hearts” (2006) – in rolul lui Raymond Fernandez
 • „Chapter 27” (2007) – in rolul lui Mark David Chapman
 • „Mr. Nobody” (2009) – in rolul titular
 • „Dallas Buyers Club” (2013) – in rolul lui Rayon
 • „Suicide Squad” (2016) – in rolul lui Joker
 • „Blade Runner 2049” (2017) – in rolul lui Niander Wallace
 • „The Little Things” (2021) – in rolul lui Albert Sparma

Performantele sale i-au adus mai multe premii si nominalizari importante. Printre acestea se numara:

 • Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din „Dallas Buyers Club” (2014)
 • Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul din „Dallas Buyers Club” (2014)
 • Premiul Screen Actors Guild pentru interpretarea extraordinara a unui actor in rol secundar pentru „Dallas Buyers Club” (2014)
 • Premiul Gotham Independent Film pentru interpretarea extraordinara a unui actor in rol principal pentru „Requiem for a Dream” (2000)

Cariera muzicala

Pe langa cariera in actorie, Jared Leto este cunoscut si pentru succesul sau in calitate de solist al trupei de rock alternativ Thirty Seconds to Mars, infiintata impreuna cu fratele sau, Shannon Leto, in 1998. Trupa a lansat pana acum cinci albume de studio de succes, dintre care:

 1. „30 Seconds to Mars” (2002)
 2. „A Beautiful Lie” (2005)
 3. „This Is War” (2009)
 4. „Love, Lust, Faith and Dreams” (2013)
 5. „America” (2018)

Rezultatele au venit sub forma premiilor castigate, precum MTV Video Music Award, Billboard Music Award si NME Award.

Viata personala

In ceea ce priveste viata personala, Jared Leto este un vegan convins si un activist pentru drepturile animalelor. De-a lungul anilor, a fost implicat in mai multe relatii si a fost legat de nume precum Cameron Diaz, Scarlett Johansson si Ashley Olsen. Cu toate acestea, Jared Leto nu s-a casatorit niciodata si nu are copii.

Avere

Jared Leto este unul dintre cei mai bogati artisti din lume, cu o avere neta estimata in jurul valorii de 90 milioane de dolari. De-a lungul carierei sale, Jared Leto a investit in companii precum Reddit, Slack si SpaceX, care si-au marit in mod semnificativ averea.

Throughout his career, Jared Leto has proven to be a talented and versatile actor, delivering unforgettable performances, while also having asuccessful career in music with his band Thirty Seconds to Mars. This multi-talented artist has captured the attention and hearts of fans worldwide, and will undoubtedly continue to do so in the future.