Eva Longoria: Cariera și activitatea sa în televiziune și film

Eva Longoria: Cariera si activitatea sa in televiziune si film

Eva Longoria, actrita renumita de la Hollywood, este cunoscuta in special pentru rolul sau marcant in serialul de succes „Neveste disperate”. Nascuta pe data de 15 martie 1975 in Corpus Christi, Texas, Eva s-a indreptat catre lumea entertainmentului si a devenit una dintre cele mai apreciate si talentate actrite. Haideti sa aflam mai multe despre viata si cariera sa impresionanta.

Biografie

Data si locul nasterii: Eva Jacqueline Longoria s-a nascut pe data de 15 martie 1975, in Corpus Christi, Texas, SUA.

Educatie: Eva a absolvit liceul „Roy Miller High School” si, ulterior, a obtinut diploma de licenta in Kinesiologie la „Texas A&M University-Kingsville”. Dupa ce a devenit faimoasa, ea a mai obtinut o diploma de Master in Studii Chicane si Politica Educationala de la „California State University, Northridge”.

Cariera

 • Inceputul in lumea divertismentului: Dupa ce a castigat un concurs de frumusete in 1998, Eva Longoria a inceput sa-si construiasca cariera in domeniul divertismentului aparand in diverse reclame si serial TV.

Televiziune

 • Debutul in televiziune: In 1999, Eva a debutat in televiziune, obtinand un rol mic intr-un episod din serialul „Beverly Hills, 90210”.
 • Succesul in televiziune: Din 2001 pana in 2003, Eva Longoria a jucat in serialul „The Young and the Restless”, in rolul Isabellei Brana, care i-a consolidat cariera in televiziune.
 • Rolul care a consacrat-o: In 2004, ea a primit rolul care a adus-o in atentia mondiala, interpretand-o pe Gabrielle Solis in popularele „Neveste disperate”. Serialul a rulat timp de opt sezoane, intre 2004 si 2012.

Film

 • Debutul in film: In 2003, a debutat in filmul „Senorita Justice”.
 • Alte filme in care a aparut: Eva a jucat in mai multe filme, printre care se numara „The Sentinel” (2006), „Over Her Dead Body” (2008), „For Greater Glory” (2012) si „Frontera” (2014).

Activitatea de regizor si producator

 • Eva a regizat in anul 2018 un episod din serialul „Jane the Virgin”.
 • Eva a fost si producator executiv pentru diverse show-uri de televiziune, cum ar fi „Devious Maids” si „Telenovela”.

Avere

Conform surselor, averea lui Eva Longoria este estimata la aproximativ 80 de milioane de dolari.

Relatii

Tyler Christopher

Eva Longoria s-a casatorit cu actorul Tyler Christopher in 2002, insa cei doi au divortat in 2004.

Tony Parker

Ulterior, Eva l-a intalnit pe jucatorul de baschet Tony Parker si s-au casatorit in 2007. In 2011, cuplul a divortat.

Pepe Baston

Eva s-a casatorit pentru a treia oara in 2016 cu omul de afaceri mexican Jose „Pepe” Baston. Impreuna au un copil, nascut in 2018.

Premii

Pe parcursul carierei sale, Eva Longoria a primit si cateva premii notabile, cum ar fi:

 1. Premiul ALMA pentru „Outstanding Actress in a Daytime Drama” pentru rolul sau din „The Young and the Restless” in 2002.
 2. Premiul Golden Globe pentru „Best Performance by an Actress in a Television Series – Comedy or Musical” pentru „Neveste disperate” in 2006.
 3. Premiul Screen Actors Guild in 2006, 2005 si 2004, pentru performanta sa de ansamblu in „Neveste disperate”.

Viata personala

Eva Longoria este foarte implicata in numeroase actiuni caritabile, fiind marintata de cauzele sociale si politice. Ea a infiintat „Eva Longoria Foundation”, o organizatie care ofera resurse educationale si antreprenoriale pentru femeile latino. De asemenea, este co-fondatoare a „Eva’s Heroes”, o organizatie care ajuta adolescentii si tinerii adulti cu dizabilitati intelectuale.

Familie

Eva Longoria este al patrulea dintre cei patru copii ai familiei Longoria si provine dintr-o familie de origine mexicano-americana. Parintii ei sunt Ella Eva Mireles si Enrique Longoria Jr.

Participand intr-o emisiune de televiziune, „Who Do You Think You Are?”, Eva a descoperit ca are o origine variata, incluzand predecesori care sunt nativi americani, spanioli si africani.

Filme in care a jucat

Lista filmelor in care a jucat include, printre altele:

 1. Senorita Justice (2003)
 2. Carlita’s Secret (2004)
 3. The Sentinel (2006)
 4. Harsh Times (2006)
 5. The Heartbreak Kid (2007)
 6. Over Her Dead Body (2008)
 7. Lower Learning (2008)
 8. For Greater Glory (2012)
 9. The Baytown Outlaws (2012)
 10. Crazy Kind of Love (2013)
 11. Frontera (2014)

Eva Longoria a reusit sa construiasca o cariera de succes in lumea televiziunii si a filmelor, si, in acelasi timp, a ramas o persoana activa in ceea ce priveste cauzele sociale si politice. Cu talentul sau necontestat si pasiunea pe care o are pentru actorie si activitatile caritabile, teremen de indoiala ea va ramane o prezenta importanta in lumea divertismentului de-a lungul anilor care urmeaza.