Diana Ross: Cariera și impactul artistei și cântăreței

Diana Ross: Cariera si impactul artistei si cantaretei

Diana Ross este o actrita si cantareata americana, recunoscuta pentru rolul sau de frunte in grupul de muzica Motown si pentru talentul sau in domeniul cinematografiei. Cu o cariera de peste 60 de ani, Diana Ross s-a impus ca una dintre cele mai cunoscute si apreciate artiste ale generatiei sale. In acest articol, vom explora biografia sa, averea acumulata, vietii personale si profesionale, precum si impactul pe care l-a avut asupra industriei muzicale si cinematografice.

Nascuta in Detroit, Michigan, pe 26 martie 1944, Diana s-a remarcat de mica in domeniul muzicii. In anii 1950 si 1960, ea s-a alaturat grupului de cantece The Supremes, care a devenit un fenomen international si unul dintre grupurile feminine de top ale acelei ere.

Dupa desfiintarea The Supremes in anul 1970, Diana Ross a continuat ca cariera solo, movandu-se spre o cariera in actorie in acelasi timp.

Avere

De-a lungul carierei sale prolifice, Diana Ross a acumulat o avere considerabila. Se estimeaza ca averea ei este de 250 de milioane de dolari, fiind astfel una dintre cele mai bogate artiste din lume. Averea ei a fost realizata in principal incasari din vanzarile de discuri, turnee si din aparitiile in diferite filme.

Relatii

Diana Ross a fost casatorita de doua ori in viata ei – prima data cu Robert Ellis Silberstein, un impresar de muzica, intre anii 1971 si 1977 si apoi cu Arne Naess Jr., un om de afaceri norvegian, intre anii 1986 si 2000.

Diana Ross are cinci copii: Rhonda Ross Kendrick (din relatia cu Berry Gordy), Tracee Ellis Ross, Chudney Ross (cu Robert Ellis Silberstein), Ross Naess si Evan Ross (cu Arne Naess Jr.).

Premii

De-a lungul carierei, Diana Ross a primit numeroase premii si distinctii, printre care se numara:

  • 12 premii Grammy, inclusiv Premiul pentru intreaga cariera in 2012
  • Doua nominalizari la premiile Oscar
  • Premiul Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un film muzical sau comedie, pentru rolul sau din filmul „Lady Sings the Blues” (1972)
  • Premiul pentru intreaga cariera din partea premiilor de muzica BET in 2006
  • Includerea in Rock and Roll Hall of Fame in 1988

Cariera muzicala

Diana Ross a fondat unul dintre cele mai de succes grupuri feminine din lume, The Supremes. Grupul a avut numeroase piese de succes, cum ar fi „Baby Love”, „Where Did Our Love Go?” si „You Keep Me Hangin’ On”.

In calitate de cantareata solo, Ross a lansat una dintre cele mai bine vandute melodii ale anilor 1970, „Ain’t No Mountain High Enough”. A continuat sa se bucure de succes si in anii 1980, cu melodii precum „Upside Down” si „Endless Love”.

Cariera sa in muzica a ramas de succes pana in prezent, cu lansari de albume si concerte in intreaga lume.

Cariera actoriceasca

Dupa ce si-a inceput cariera in actorie cu filmul „Lady Sings the Blues” in 1972, pentru care a fost nominalizata la un Oscar, Ross a aparut in numeroase alte filme de succes.

A avut roluri de succes in filme precum „Mahogany” (1975), „The Wiz” (1978) si „Out of Darkness” (1994). De asemenea, a avut o cariera scurta pe Broadway, jucand in spectacolul „An Evening with Diana Ross” in anul 1976.

Impactul asupra industriei muzicale si cinematografice

Diana Ross a avut un impact semnificativ asupra industriei muzicale si cinematografice, mai ales in promovarea artistilor afro-americani si in depasirea barierelor rasiale atat in muzica, cat si in film.

Ross a servit drept inspiratie pentru multe generatii de cantarete si actrite, iar cariera si castigurile sale impresionante sunt un testament al talentului si muncii sale.

Filmele in care a jucat (lista selectiva)

  1. Lady Sings the Blues (1972)
  2. Mahogany (1975)
  3. The Wiz (1978)
  4. Out of Darkness (1994)

Diana Ross ramane o figura emblematica in istoria muzicii si a filmului. Cariera sa incredibila a inregistrat nu doar un succes comercial si critic, dar si un impact durabil asupra generatiilor urmatoare de artisti si fani ai acestor domenii. Intr-un moment in care societatea este tot mai constienta de importanta increderii si echitatii in entertainment, Diana Ross este fara indoiala un exemplu cu care se vor masura multi ani de acum inainte.