Kim Basinger: Iconă a Frumuseții

Kim Basinger: Icona a Frumusetii si Talentului de la Hollywood

Kim Basinger este o actrita americana, fost model, care s-a bucurat de o cariera de succes in domeniul cinematografiei, in calitate de unul dintre cele mai apreciate talente ale industriei. Datorita frumusetii sale, a pus bazele unei cariere de manechin inainte de a deveni actrita, participand la numeroase campanii publicitare si editoriale. In timp, talentul sau actoricesc a atras atentia marilor studiouri de la Hollywood, care au transformat-o intr-o adevarata stea.

Povestea in spatele numelui: Cine este Kim Basinger?

Numele complet: Kimila Ann Basinger
Data nasterii: 8 decembrie 1953
Locul nasterii: Athens, Georgia, USA
Nationalitate: Americana

Kim Basinger s-a nascut in Athens, Georgia, intr-o familie de artisti. Mama sa, Ann Cordell, a fost actrita, iar tatal ei, Donald Basinger, fost pianist profesionist de jazz, devenise economist. Kim are 3 frati si 2 surori – Ashley, Mick, Skip si Barbara. Ea isi trage originile din partea tatalui din descendenti americani-germani si dintre cei suedezi.

Inceputurile in cariera de model si actorie

Kim Basinger a debutat ca model in anul 1972, dupa ce a castigat un concurs de frumusete in orasul sau natal. In calitate de model, ea a aparut in numeroase campanii publicitare, printre care si cele ale unor branduri celebre, cum ar fi Ford si Maybelline. In tot acest timp, actrita a continuat sa studieze actoria si a lucrat cu diferite companii teatrale, printre care si Actor’s Studio.

Debutul cinematografic a avut loc in 1981, cu un rol in filmul „Hard Country”, iar primele roluri de succes au fost cele din filmele „The Natural” (1984), „Batman” (1989) si „Indecent Proposal” (1993). Oscarul l-a castigat in 1998 pentru cel mai bun rol secundar in filmul „L.A. Confidential”.

Cariera de Actrita si Filmele in care a jucat

Kim Basinger si-a inceput cariera de actrita cu filme precum „Hard Country” (1981), „The Natural” (1984), „9 1/2 Weeks” (1986) si „Blind Date” (1987), insa succesul sau a devenit stralucit in anii ’90, cand a aparut in rolurile principale din filme precum:

 1. „Batman” (1989)
 2. „Indecent Proposal” (1993)
 3. „The Getaway” (1994)
 4. „L.A. Confidential” (1997)
 5. „I Dreamed of Africa” (2000)
 6. „Cellular” (2004)
 7. „The Sentinel” (2006)
 8. „Grudge Match” (2013)

In toate aceste filme, Kim Basinger si-a demonstrat talentul de actrita si capacitatea de a se mobila si de a interpreta o gama larga de personaje, de la eroine romantice la femei seducatoare si chiar mame suferinde.

Realizari si Premii in cariera sa de artista

Asa cum am mentionat anterior, Kim Basinger a castigat multe premii in cariera sa cinematografica. Printre cele mai importante se numara:

 • Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmul „L.A. Confidential” (1997)
 • Premiul Globul de Aur pentru ea mai buna actrita intr-un rol secundar, pentru filmul „L.A. Confidential” (1997)
 • BAFTA Awards pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmul „L.A. Confidential” (1997)
 • National Board of Review Awards pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmul „L.A. Confidential” (1997)

Relatiile si viata de familie

Kim Basinger a avut de-a lungul vietii mai multe relatii de iubire importante, insa cea mai cunoscuta este cea cu Alec Baldwin. Cei doi s-au casatorit in anul 1993 si, in timpul mariajului, au avut o fiica – Ireland Eliesse Baldwin. Cuplul a divortat in anul 2002, dar au ramas intr-o relatie profesionista si de prietenie.

Viata personala a lui Kim Basinger

Pe langa frumusetea ei legendara si cariera de succes in domeniul cinematografiei, actrita a atras de-a lungul timpului atentia presei mondene pentru stilul sau de viata interesant. Basinger este vegana si sustinatoare activa a drepturilor animalelor, colaboreaza in mod constant cu organizatia PETA si este initiatoarea unui proiect care urmareste sa interzica folosirea pieilor animalelor in industria modei.

Averea lui Kim Basinger

Te intrebi cat de bogata poate fi o asemenea actrita? Ei bine, averea lui Kim Basinger este estimata la aproximativ 40 de milioane de dolari, conform unei anchete realizate de revista Forbes in anul 2019.

Cu ajutorul acestor venituri provenite din cariera sa si din alte investitii personale, actrita isi permite o viata destul de confortabila alaturi de familia sa si este mereu prezenta la evenimente de profil la Hollywood.

Kim Basinger este, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase si talentate actrite ale epocii sale. Cu o cariera impresionanta de aproape 40 de ani in industria filmului si numeroase titluri de prestigiu castigate de-a lungul timpului, ea continua sa inspire si sa captiveze fanii din intreaga lume prin prezenta sa iconoclastica in lumea cinematografiei.