Benicio Del Toro: Carismă Remarcabilă

Benicio Del Toro: Carisma Remarcabila

Benicio Del Toro este unul dintre cei mai faimosi si talentati actori de la Hollywood, cucerind numeroase premii si recunoastere pentru varietatea si complexitatea rolurilor sale. In acest articol vom discuta despre biografia sa, averea sa, relatiile personale, premiile castigate, familia care-i sustine, si cariera sa in industria cinematografica.
Cand vorbim despre Benicio Del Toro, este greu sa nu fim uimiti de culorile pe care le aduce fiecarui rol jucat si carisma sa naturala care ne captiveaza in fiecare film in care apare.

Bio

 • Numele complet al actorului este Benicio Monserrate Rafael del Toro Sanchez si s-a nascut pe 19 februarie 1967, in San German, Puerto Rico.
 • Familia sa a avut o implicare in arta si afaceri. Tatal sau, Gustavo Adolfo Del Toro Bermudez, era un avocat de succes si businessman, iar mama sa, Fausta Genoveva Sanchez Rivera, a fost
  o pictorita talentata.
 • Cand avea putin peste 12 ani, familia sa s-a mutat in Pennsylvania, SUA, unde Benicio si-a descoperit pasiunea pentru actorie and participand la spectacole in liceu si ulterior, la cursurile de teatru din cadrul Universitatii de la San Diego.

Avere

Se estimeaza ca averea lui Benicio Del Toro se ridica in jurul sumei de 45 de milioane de dolari, acumulata in cea mai mare parte din cariera sa in industria filmului. Rolurile sale din pelicule indragite precum Sicario, Traffic, Savages si Che au consolidat statutul sau in randul actorilor de top si i-au generat venituri impresionante.

Relatii

In ceea ce priveste viata sa amoroasa, Del Toro a avut de-a lungul timpului mai multe relatii sentimentale notabile. Printre partenerele sale se numara mai multe celebritati, precum actritele Alicia Silverstone si Scarlett Johansson. In anul 2011, el a devenit tata al unei fetite numite Delilah pe care o are impreuna cu Kimberly Stewart. Cu toate ca familiile celor doi au declarat initial ca nu vor fi implicate intr-o relatie amoroasa, ei sunt implicati in cresterea si educatia micutei Delilah.

Premii si nominalizari

Benicio Del Toro a avut o cariera impresionanta si a primit numeroase premii pentru rolurile sale exceptionale. Printre cele mai importante premii si nominalizari se numara:

 1. Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar in filmul Traffic (2001).
 2. Premiul BAFTA pentru Cel mai bun actor in rol secundar in Traffic (2001).
 3. Premiul Globul de Aur pentru Cel mai bun actor in rol secundar in Traffic (2001).
 4. Premiul SAG pentru Cel mai bun actor in rol secundar in Traffic (2001).
 5. Premiul Cannes pentru Cel mai bun actor in filmul Che (2008).

Cariera in cinema

Cariera lui Benicio del Toro a inceput in anii ’80 cu roluri mici in filme si seriale de televiziune precum Miami Vice sau Drug Wars: The Camarena Story. In anul 1989, actorul in varsta de 21 de ani si-a facut debutul pe marele ecran in filmul Big Top Pee-wee in care a avut un rol secundar. Cariera sa a decolat in 1995 cu filmul The Usual Suspects care a avut o primire exceptionala din partea publicului si criticilor deopotriva.

Printre cele mai importante si apreciate filme in care a jucat se numara:

 • The Usual Suspects (1995) – Fred Fenster
 • Fear and Loathing in Las Vegas (1998) – Dr. Gonzo
 • Snatch (2000) – Franky Four Fingers
 • Traffic (2000) – Javier Rodriguez
 • 21 Grams (2003) – Jack Jordan
 • Sin City (2005) – Jackie Boy
 • Che (2008) – Che Guevara
 • Savages (2012) – Lado
 • Sicario (2015) – Alejandro
 • Star Wars: The Last Jedi (2017) – DJ

Viata personala si hobby-uri

Pe langa implicarea sa constanta in lumea cinematografica, Del Toro este cunoscut si pentru pasiunea sa pentru pictura si fotbal. Inca din adolescenta, Del Toro s-a ocupat de
pictura si a gasit in acest hobby o modalitate de a se relaxa si de a se exprima
artistic. In ceea ce priveste fotbalul, in 2017 a declarat ca ii plac echipele de fotbal FC Barcelona si Real Madrid, dar este interesat si de liga de fotbal profesionista din Statele Unite.

Familie si sustinere

Benicio Del Toro a fost crescut intr-o familie care i-a sustinut foarte mult activitatile artistice. Parintii sai si-au incurajat atat pe el, cat si pe fratele sau mai mic, Gustavo, sa exploreze pasiunile lor si sa-i urmeze.
In privinta familiei proprii, actorul formeaza impreuna cu Kimberly Stewart si fiica lor Delilah, o familie unita si implicata in cresterea copilului. Chiar daca nu formeaza un cuplu, cei doi parinti si-au declarat in nenumarate randuri sustinerea reciproca si dragostea pentru micuta Delilah.

Asadar, Benicio del Toro un actor carismatic si remarcabil al carui talent, dedicatie si munca asidua au facut ca premiile si recunoasterea sa nu intarzie sa apara. O cariera impresionanta si remarcabila in care personajele din spatele acestui nume se impletesc perfect cu rolurile iubite si admirate de catre publicul sau larg.