Cosmin Seleși: Profilul actorului și contribuția sa în teatru și film

Cosmin Selesi: Profilul actorului si contributia sa in teatru si film

Biografia si inceputurile carierei

Cosmin Selesi s-a nascut pe data de 16 iunie 1980, in orasul Bucuresti, Romania. A terminat cursurile Facultatii de Teatru, sectia Actoriala, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti in anul 2003, fiind pregatit de indrumatorii si profesorii Ion Cojar, Gelu Colceag si Doina Zamfirescu.

In timpul facultatii, a participat activ in spectacole teatrale si cursuri practice de teatru si improvizatie, care i-au intrit pasiunea pentru meseria de actor si au pus bazele pentru viitoarea sa cariera.

Cariera in teatru si film

Dupa absolvirea facultatii, Cosmin Selesi a intrat in lumea teatrului, jucand in numeroase spectacole de teatru in cele mai mari si cunoscute teatre din Bucuresti. Printre acestea se numara Teatrul National „Ion Luca Caragiale”, Teatrul „Nottara” si Teatrul Odeon.

In anul 2008, si-a inceput colaborarea cu regizorul Cristi Puiu si a jucat in celebrul film „Aurora”. Pana in prezent, Cosmin Selesi are o cariera prolifica in teatru si film, fiind unul dintre actorii de referinta ai noii generatii.

  • Filme in care a jucat Cosmin Selesi:
    1. Aurora (2010) – Lungmetraj regizat de Cristi Puiu
    2. Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (2010) – Documentar regizat de Andrei Ujica
    3. 4:15 a.m. Povestea lui Calin (2014) – Lungmetraj regizat de Adrian Sitaru
    4. Examen (2020) – Lungmetraj regizat de Titus Scurt si Sergiu Lupse

Alegerea teatrului si a filmului ca profesie si pasiune

Cosmin Selesi a reusit sa-si intretina pasiunea pentru teatru si film intr-o armonie perfecta, neavand reticente in a aborda ambele arte cu acelasi profesionism si talent.

El a fost intotdeauna fascinat de ambele arte, iar in dezvoltarea profesionala, a avut sansa sa lucreze cu mari regizori si actori romani si internationali. In plus, si-a cautat mereu sa imbunatateasca si sa dezvolte latura artistului versatile.

Intr-un interviu recent, Cosmin a dezvaluit ca regizorii in care are incredere il motiveaza sa mearga mai departe si sa se apropie de profesie cu dragoste si entuziasm: [Cosmin Selesi](https://aarc.ro/artist/cosmin-selesi/).

Viata personala si familia 

Familia Cosminului a avut o influenta mare asupra dezvoltarii sale, tatal sau fiind medic, iar prin urmare, el apartine unei familii de intelectuali. El isi impartaseste viata cu sotia si fiica lui, impreuna formand o echipa puternica si in armonie. 

Cosmin a declarat in interviuri ca isi traieste viata de familie cu multa discretie, astfel incat lumea artei sa nu interfereze cu viata personala si de familie. Este esential pentru el sa mentina un echilibru intre zona personala si zona profesionala, pentru a fi fericit si realizat atat in cariera, cat si in viata personala.

Realizari notabile si premii in cariera

Cosmin Selesi a fost prezentat in multe festivaluri nationale si internationale de teatru si film. Performanta sa artistica i-a adus numeroase premii si nominalizari in cadrul acestor manifestari culturale. De-a lungul carierei, a primit numeroase recunoastere pentru munca depusa, incluzand Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal in cadrul Festivalului de Film de la Roma (2010) si Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar la Premiile UNITER (2011).

Pana in prezent, a lucrat cu regizori precum Cristi Puiu, Silviu Purcarete si Alexandru Dabija, fiind unul dintre putinii actori care a reusit sa se impuna atat pe scena cat si pe marele ecran. De asemenea, a luat parte la numeroase proiecte de teatru si film, fiind un artist versatil si talentat.

Contributia in teatru si film si influenta asupra tinerei generatii

Cosmin Selesi este un exemplu pozitiv si inspirator pentru tanara generatie de actori. Prin munca si talentul sau, a demonstrat ca este posibil sa ai o cariera de succes in ambele domenii, teatru si film, si ca munca si pasiunea pot transforma orice vis intr-o realitate. 

A muncit neincetat pentru a ajunge acolo unde este astazi si, prin perseverenta si devotament, a reusit sa devina unul dintre cei mai apreciati si respectati actori romani ai momentului.