Chris Pratt: Cariera și rolurile distincte ale actorului

Chris Pratt: Cariera si rolurile distincte ale actorului

Chris Pratt

Nascut pe 21 iunie 1979 in Virginia, Minnesota, Chris Pratt este unul dintre cei mai celebri si apreciati actori de la Hollywood. A crescut in Lake Stevens, Washington, si a avut o copilarie plina de bucurii si activitati sportive. Dupa absolvirea liceului, Chris a avut mai multe slujbe pentru a-si intretine existenta pana cand, in cele din urma, a fost descoperit de regizorul Rae Dawn Chong, care i-a oferit primul sau rol in scurtmetrajul “Cursed Part 3” in 2000.

Avere

Conform CelebrityNetWorth, in 2021, averea lui Chris Pratt este estimata la aproximativ 60 de milioane de dolari. Acesta a strans o parte insemnata din acesta avere in urma succeselor pe care le-a avut in numeroasele proiecte cinematografice si televizate.

Relatii si viata personala

In ceea ce priveste viata personala a lui Chris, acesta s-a casatorit cu actrita Anna Faris in 2009. Cei doi s-au intalnit in timp ce filmau pentru comedia “Take Me Home Tonight” in 2007 si au inceput sa se intalneasca dupa un timp. In 2012, Chris si Anna au devenit parintii unui baietel pe nume Jack. Din nefericire, cuplul a decis sa se desparta in 2017 si divortul a fost finalizat in 2018.

Dupa divort, Chris a inceput sa se intalneasca cu autoarea Katherine Schwarzenegger, fiica lui Arnold Schwarzenegger. Cei doi s-au logodit in ianuarie 2019 si s-au casatorit in iunie acelasi an. In august 2020, au devenit parintii unei fetite pe nume Lyla Maria.

Premii si nominalizari

De-a lungul carierei sale, Chris Pratt a primit o serie de premii si nominalizari pentru diverse roluri. Printre cele mai notabile:

 • 2 Premii „CinemaCon” pentru „Star of the Year” si „Distinguished Decade of Achievement in Film” in 2014 si 2019.
 • 2 Premii „MTV Movie & TV Awards” pentru „Best Male Performance” in „Guardians of the Galaxy” (2015) si „Best Action Performance” in „Jurassic World” (2016).
 • 1 Premiu „Teen Choice Award” pentru „Choice Movie Actor: Sci-Fi” in „Guardians of the Galaxy Vol. 2” (2017).
 • 1 Premiu „Saturn Award” pentru „Best Actor” in „Guardians of the Galaxy” (2015).

Cariera in televiziune si film

Chris Pratt a avut o cariera indelungata, atat in televiziune, cat si in film. Enumerati mai jos se afla unele dintre cele mai marcante proiecte in care a jucat.

Televiziune:

 1. Everwood (2002–2006) – Pratt a interpretat rolul lui Bright Abbott, un personaj principal in acest serial care a avut 4 sezoane.
 2. The O.C. (2006–2007) – Pratt a avut un rol recurent in serialul detinut de Fox, interpretand personajul Che Cook.
 3. Parks and Recreation (2009–2015) – Pratt a devenit cunoscut in intreaga lume pentru rolul lui Andy Dwyer, unul dintre personajele principale din acest serial de comedie.

Filme:

 • Zero Dark Thirty (2012) – Chris a jucat in acest thriller de actiune impreuna cu Jessica Chastain si Jason Clarke, in regia lui Kathryn Bigelow.
 • Guardians of the Galaxy (2014) – Pratt a interpretat rolul lui Peter Quill/Star-Lord in acest succes de box-office al Marvel.
 • Jurassic World (2015) – Pratt a jucat in rolul principal al acestui reboot al seriei Jurassic Park.
 • The Magnificent Seven (2016) – Pratt a facut parte din distributia acestei remarcari a filmului clasic din 1960, alaturi de Denzel Washington si Ethan Hawke.
 • Passengers (2016) – Acest film SF a avut-o in rolul de partenera pe Jennifer Lawrence.
 • Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) – A revenit ca Peter Quill/Star-Lord in aceasta continuare a filmului din 2014.
 • Avengers: Infinity War (2018) si Avengers: Endgame (2019) – A continuat sa interpreteze rolul lui Star-Lord in aceste productii de proportii ale Marvel.
 • The Lego Movie (2014) si The Lego Movie 2: The Second Part (2019) – Pratt si-a imprumutat vocea personajului principal, Emmet Brickowski, in ambele filme animate.

Importanta lui Chris Pratt in industria cinematografica

Chris Pratt este un actor versatil, care a demonstrat ca poate interpreta cu succes roluri care variaza de la comedie la actiune si drama. A devenit o forta importanta in industria filmului si a reusit sa-si creeze o reputatie deosebita prin rolurile sale anterioare. Filmele de succes si popularitatea sa in crestere sunt marturia faptului ca potentialul sau ca actor este foarte mare si ca este un nume care va fi probabil cunoscut mult timp de acum inainte.