Olivia Hussey: Amintirea actriței și rolurile sale remarcabile

Olivia Hussey: Amintirea actritei si rolurile sale remarcabile

Olivia Hussey, o actrita britanica de origine argentiniana, s-a nascut pe 17 aprilie 1951. Cunoscuta in special pentru rolul Juliettei in filmul lui Franco Zeffirelli, „Romeo si Julieta” (1968), Hussey a avut o cariera remarcabila in cinematografie. In acest articol vom explora viata si cariera lui Olivia Hussey, atat pe ecran cat si in afara acestuia.

Olivia Hussey s-a nascut la Buenos Aires, Argentina, fiica unei cantarete de opera engleze si a unui jurnalist argentinian. S-a mutat in Anglia la varsta de 7 ani, iar pasiunea ei pentru actoria a inceput devreme. In adolescenta, s-a inscris la o scoala de teatru si a primit primul sau rol in serialul BBC „Combustion”.

Avere

Se estimeaza ca averea lui Olivia Hussey se ridica la aproximativ [5 milioane de dolari](https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/actors/olivia-hussey-net-worth/). Aceasta suma provine in mare parte din cariera ei de succes in cinematografie si din rolurile de voce pe care le-a preluat ulterior in cariera.

Relatii

Hussey s-a casatorit de trei ori. Primul sot al ei a fost actorul Dean Paul Martin, cu care are un fiu, Alexander. Al doilea mariaj al actritei a fost cu japonezul Akira Fuse, cu care are un fiu, Max. In prezent, Hussey este casatorita cu David Glen Eisley, un actor si muzician american, cu care are o fiica, India.

Premii

Pentru interpretarea ei memorabila din „Romeo si Julieta”, Olivia Hussey a castigat un premiu Golden Globe pentru cea mai buna actrita debutanta. De asemenea, a fost nominalizata pentru premiul BAFTA in aceeasi categorie.

Cariera

„Romeo si Julieta” (1968)

Rolul care i-a adus celebritatea internationala lui Olivia Hussey a fost cel al Juliettei in ecranizarea shakespeariana regizata de Franco Zeffirelli. Este considerat unul dintre cele mai impresionante filme bazate pe piesa clasica, datorita chimiei dintre Hussey si co-starul ei, Leonard Whiting.

Alte filme de succes

Dupa „Romeo si Julieta”, Hussey a jucat in filme celebre precum:

1. „Death on the Nile” (1978) – alaturi de marele Peter Ustinov si alti actori de renume
2. „Black Christmas” (1974) – un thriller horror care a deschis calea filmelor slasher
3. „Lost Horizon” (1973) – un musical bazat pe romanul omonim al lui James Hilton
4. „Istanbul Express” (1968) – un thriller in care a jucat alaturi de actorul Gene Barry
5. „The Cat and the Canary” (1978) – un film inspirat de piesa omonima a lui John Willard
6. „Jesus of Nazareth” (1977) – epic biblic regizat de Franco Zeffirelli, in rolul Maicii Domnului

Viata personala

Olivia Hussey a luptat ani de zile cu o tulburare de anxietate. Cu toate acestea, ea a declarat in nenumarate interviuri ca a reusit sa-si gaseasca linistea si sa-si invinga temerile prin meditatie si tehnici de relaxare. Actrita este foarte spirituala si practica budismul.

Familie

Hussey este mandra de copiii ei si face tot posibilul sa-i sustina si sa le ofere o educatie si o viata buna. Fiul ei cel mare, Alexander Martin, a urmat cariera mamei sale si a aparut in cateva filme si seriale de televiziune. Fiica sa, India Eisley, este si ea actrita si a dobandit notorietate in serialul „The Secret Life of the American Teenager” si in filmul „Underworld: Blood Wars”.

Filmele in care a jucat

In lunga sa cariera, Olivia Hussey a jucat in numeroase filme si seriale de televiziune. Avand in vedere capacitatea ei de a interpreta personaje diverse si complexe, este cu siguranta o actrita de succes si iubita deopotriva de critici si public.

In incheiere, Olivia Hussey este o actrita remarcabila care a capatat notorietate in special datorita rolului Juliettei. Cu toate ca cariera ei a avut momente dificile, abilitatea ei de a interpreta roluri diverse, precum si determinarea de a-si construi o viata fericita si implinita, fac din Hussey un exemplu admirabil si demn de urmat.