Meryem Uzerli: O Privire în Viața și Cariera unei Actrițe Internaționale

Meryem Uzerli: O Privire in Viata si Cariera unei Actrite Internationale

Meryem Uzerli, nascuta in 12 august 1983 in Kassel, este o actrita de origine germano-turco-americano. Ea a castigat popularitate in Turcia si a fost aclamata la nivel international pentru rolurile sale in serialele turcesti, dar si pentru participarea in filme si rolul sau de ambasador al unor marci renumite.

Ea a invatat meseria de actorie in perioada 2000-2003 la „Actors Studio” in Hamburg, iar dupa absolvire s-a alaturat unor echipe teatrale si a inceput sa apara in spectacole la teatrele locale. Dupa un timp, Uzerli a inceput cariera in televiziune, iar in 2010 a jucat in primul serial turcesc in rolul „Hurrem” in serialul „Muhtesem Yuzyil” (Suleyman Magnificul).

Averea

Se estimeaza ca averea lui Meryem Uzerli este in valoare de aproximativ 10 milioane de dolari. Ea si-a acumulat averea in mare parte datorita succesului sau in industria cinematografica, precum si datorita contractelor de publicitate si acordarile sponsorizarilor brandurilor renumite.

Relatii si viata personala

In 2013, Meryem a avut o relatie cu producatorul turc, Can Ates, si impreuna au o fiica pe nume Lara Jemine. Dupa nasterea fiicei, Meryem a luat o pauza de la actoria, iar mai tarziu, in 2014, a anuntat despartirea ei de Can Ates. In prezent, ea locuieste in Istanbul, Turcia, impreuna cu fiica sa.

Cariera

Roluri marcante in televiziune

  • Muhtesem Yuzyil (Suleyman Magnificul) (2011-2013): Rolul Hurrem Sultan, sotia sultanului Suleyman si mama sultanului Selim al II-lea, i-a adus faima in Turcia si a devenit cunoscuta pe plan international. Ea a castigat premiul „Cea mai buna actrita” la festivallul TV Golden Butterfly in 2012.
  • Asiye (2016): Dupa pauza de actrita, Meryem a revenit intr-un serial de televiziune turcesc in care joaca rolul Asiye, o fata independenta, dar care s-a indragostit de un barbat bogat.

Filme in care a jucat

  • Annemin Yarasi (Rana mamei) (2016): Meryem Uzerli a interpretat rolul principal in acest film de drama, despre un barbat care descopera ranile trecutului mamei sale, si implicarea sa intr-o poveste de dragoste tragica.
  • Hafizlik sakasi (Memoratorul) (2016): Meryem joaca in acest film comedy alaturi de actorii turci engin altan Duzyatan si Ilker aksum.
  • Gecenin Kanatlari (Aripile Noptii) (2009): Acesta a fost primul film in care Meryem a jucat si care a determinat-o sa urmeze o cariera in cinematografie.

Premii si Distinctii

Meryem a castigat numeroase premii si distinctii pentru meseria ei de actrita, atat in Turcia, cat si pe plan international. Cateva exemple de premii pe care le-a castigat sunt:

  • Golden Butterfly: Cea mai buna actrita (2012) pentru rolul ei in „Muhtesem Yuzyil”.
  • Universitatea Koc, Gala Premiilor facultatii de comunicare: Cea mai buna actrita (2012) pentru rolul ei in „Muhtesem Yuzyil”.
  • Universitatea Ege, Gala premilor facultatii de mass-media: Cea mai-ti actrita (2011) pentru rolul ei in „Muhtesem Yuzyil”.
  • Antalya Television Award: Cea mai buna actrita de televiziune (2011) pentru rolul ei in „Muhtesem Yuzyil”.

Familia si Backgroundul

Meryem Uzerli provine dintr-o familie multiculturala, avand radacini germane, turce si americane. Mama ei este germana si tatal ei este turc. Ea are trei frati: Canan, Christopher si Danny.

Meryem este fluenta in germana, engleza si turca si a crescut intr-o familie deschisa mintilor si data din lumea artelor.

Contributii sociale si filantropice

Meryem Uzerli este implicata in multe initiative filantropice si a sustinut educatia si sanatatea copiilor in special. Ea a fost ambasadoarea fundatiei „Wings of Hope” in 2015, care ajuta copiii dezavantajati. Ea este de asemenea, ambasadoarea turca pentru Global Fund si UNICEF, iar in aceasta calitate a contribuit la cresterea gradului de constientizare a importantei vaccinarii, prevenirii si educariil asupra bolilor infectioase la copii.

Un viitor stralucit in fata

Meryem Uzerli continua sa straluceasca in industria cinematografica si televiziunea, cu noi proiecte si colaborari in Turcia si pe plan international. Se vorbeste deja despre noi seriale si filme in care ea va juca roluri principale si asteptam cu nerabdare sa o vedem in aceste productii. Cu o cariera de succes si o viata personala implinita, Meryem Uzerli este, fara indoiala, o actrita care continua sa cucereasca inimile publicului din intreaga lume.