Cele mai tari jocuri tip Platformă

Cele mai tari jocuri tip Platforma

Jocurile tip platforma au fost si continua sa fie extrem de populare de-a lungul anilor, impresionand prin imaginile lor colorate, personajele iconice si provocarile captivante. In aceasta lista, vom explora cele mai tari jocuri de acest gen.

Cuprins

Clasicele neschimbate

Aceste jocuri nemuritoare sunt baza genului platforma si au inspirat numeroase titluri recente. Orice fan al acestui gen ar trebui sa joace aceste capodopere.

Super Mario Bros.

Sa incepem lista cu cel mai iconic joc platforma, Super Mario Bros.! Lansat in 1985 pentru Nintendo Entertainment System, jocul a stabilit standardele pentru jocurile de acest gen. Aventurile lui Mario si Luigi au fost si raman un must-play in domeniu.

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog este vitezomanul albastru pe care cu totii il iubim. Lansat in 1991 pentru Sega Genesis, jocul a fost creat ca un rival pentru Super Mario si a devenit rapid unul dintre cele mai de succes jocuri platforma. Aventurile frenetice ale lui Sonic raman un pilon al genului.

Donkey Kong Country

Acest joc, lansat in 1994 pentru SNES, a introdus publicului in aventurile lui Donkey Kong si Diddy Kong in tehnologie pre-renderata 3D, oferind o grafica incredibila pentru acea perioada si niveluri memorabile. De atunci, seria Donkey Kong Country a continuat sa fie un standard in ceea ce priveste jocurile platforma.

Mega Man

Mega Man, lansat in 1987 pentru NES, este unul dintre cele mai bine-cunoscute jocuri platforma ale anilor ’80. Seria, care il prezinta pe eroul cibernetic, X, continua sa fie un favorit in randul fanilor jocurilor retro.

Jocuri platforma moderne si inovatoare

In ultimii ani, genul platforma a evoluat, oferind jocuri si mai spectaculoase si imaginative.

Celeste

Celeste este un joc platforma de actiune modern lansat in 2018. Facut de dezvoltatorii creativi de la Matt Makes Games, acest joc incitant urmareste aventurile lui Madeline in incercarea ei de a escalada muntele Celeste si de a depasi numeroasele obstacole si demoni interiori pe parcurs.

Rayman Legends

Lansat in 2013 de Ubisoft, Rayman Legends este un joc platforma extraordinar in care jucatorii il controleaza pe eroul Rayman in lupta lui de a salva lumea. Grafica si designul de nivele sunt impresionante, iar jocul este pur si simplu o placere.

Hollow Knight

Creat de studioul indie Team Cherry, Hollow Knight este un joc platforma de actiune aventura cu elemente de metroidvania si un stil artistic impresionant. Avand la baza povestea unui cavaler ce exploreaza un regat subteran plin de creaturi sangeroase si suprarealiste, Hollow Knight este aclamat pentru jocul sau ingenios si povestea captivanta.

Jocuri indie ce merita atentie

Nici pasionatii de indie game-uri nu sunt lasati la o parte atunci cand vine vorba de jocuri platforma. Acestea sunt cateva dintre cele mai bune jocuri independente de acest gen.

Shovel Knight

Shovel Knight este un joc retro-stil produs de Yacht Club Games ce imbina elemente clasice din jocurile platforma cu un gameplay modern si ceva elemente de RPG. Rezultatul este un joc care a fost indragit de critici si jucatori deopotriva.

Ori and the Blind Forest

Lansat in 2015 de Moon Studios, Ori and the Blind Forest este un joc platforma de aventura cu un stil artistic superb si o poveste emotionanta. Jucatorii il controleaza pe Ori, un spirit al padurii, in cautarea unei noi surse de viata pentru padurea pe moarte.

Cuphead

Un alt joc indie de succes este Cuphead, dezvoltat de Studio MDHR. Lansat in 2017, jocul este renumit pentru stilul sau unic inspirat din desenele animate ale anilor ’30 si pentru gradul sau de dificultate ridicat.

In concluzie, jocurile tip platforma raman un gen iubit si prolific, cu titluri interesante capabile sa satisfaca gusturi diferite. Aceasta lista contine doar o mica parte din cele mai tari jocuri de acest gen – merita sa le explorati pe toate!